Szülés után rögtön ha persze még nincs tejed adnak valamit a babának enni a kórházba mert sok helyen olvasom 2 napig orditott éhségében? , mert ha igy van én viszek tápszert.
Nekem a 6. nap körül (már itthon) kezdett tejem lenni. A kórházban első nap csak cukros vizet kaptunk, 24 óra elteltével kaptunk tápszert is. Ez a SOTE I-en volt.
Barátnőm a Péterffyben szült, ott konkrétan semmit sem adtak a babának, az anyja 3 napig vízzel itatgatta, mert tényleg semmit se csináltak, hiába mondta, hogy nem indult be a teje. :(((
Egyébként a babák 24 órán át kibírják az első nap táplálék nélkül, ha nincs tejci. Dokim mondta. Tele van még a gyomruk meg a nyelőcsövük magzatvízzel.
Nálunk /Kecskemét/ választani lehetett, hogy tápszer v. tej /nem fertőtlenített/.
Hát én a tápszert választottam, 1. hét végére lett csak tejem. Addig is sűrűn cicire raktam, ami kicsi volt kiszopizta, majd tápszer cumisüvegből és közben néha tea pohárból. Nálunk ezt adták, ezt tanácsolták, miért is kérdőjeleztem volna meg a munkájukat.
1. hét végére lett tejem, azóta csak cicizik, nem volt nagy súlyvesztésünk és nem is sárgultunk be, hazajöhettünk időben.
Nem mindenkinél alap, hogy dől belőle a tej, ha leszakad a placenta. Tájékozódj az adott szülészeten, hogy náluk mi az eljárás.
Üdv.
Miskolc: egy kis teát adnak vagy más anyukától lefejt tejet.
Pohárból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!