Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A nők miért vannak felháborodv...

A nők miért vannak felháborodva, hogy az orvos pénzt kér a szülésért? (Lent)

Figyelt kérdés
Előre leszögezem: hálapénz ellenes vagyok én is. Viszont szöget ütött a fejemben egy kérdés. Ha egy nő csak X orvosnál akar szülni, még akkor is, ha nem dolgozik a szülés napján, milyen alapon várja el tőle, hogy családot, barátokat, csapot-papot ott hagyjon a szabadidejében ingyen és bérmentve? Igen, tudom, mire esküdtek fel az orvosok, de ettől még van magánéletük a szabadidejükben, és nem rohangálhat minden betegéhez egész nap. Amelyik nő nem akar fizetni, annak miért nem jó az ügyeletes orvos? Neki kötelessége levezetni a szülést ingyen, mert ő az ügyeletes.

2015. ápr. 11. 17:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

azért azt jelezném hogy az ügyeletes ugyanugy megfizeti a bére után a munkaerő piaci járulékot, azért hogy ha te neadj Isten elveszted a munkád, legyen neked allaskeresesi jaradekod, ezt csak mellekesen szeretem megjegyezni mindenkinek, aki azt villogtatja, hogy az adojabol ezt vagy azt eltart, te is kerulhetsz olyan helyzetbe hogy a munkaero piaci alapbol kell reszesulnod, akkor majd o mondhatja hogy persze, eltart az adojaval.

offot felre teve, osztom a nezetet, ami szerint a maganorvos maganrendelot, profi gepeket uzemeltet, hetkoznap este 9kor is megvizsgal, ejfelkor bemegy hozzad ha szulsz, stb ezt te megtenned ingyen? hogy az ugyeletes orvos penzt ker, na az nagyon nincs rendben.

2015. ápr. 11. 20:25
 12/26 anonim ***** válasza:
Én fogadtam orvost,nem voltam/vagyok felháborodva amiatt,hogy fizetnem kellett a szülésért.
2015. ápr. 11. 21:01
 13/26 anonim ***** válasza:
Amúgy miért lettem lepontozva?
2015. ápr. 11. 21:28
 14/26 anonim ***** válasza:

Egyébként, kérdező én sem találkoztam még olyannal aki felháborodna azon, hogy a fogadott orvosa pénzt kér... Én is odaadtam azt az 50000-et az orvosnak, pedig fizetem a tb-t, de legalább rendes volt, mert azt mondta, hogy á nem kell semmi. Meg egyébként is nézzünk a dolgok mögé. Mert nem mindegy, hogy azt mondja az orvos, hogy "figyelj ide, kedves XY adsz amennyit tudsz", vagy pedig már szülés előtt bejelenti hogy adj ide 50-60 ezret, aztán levezetem a szülést. Pl a bába is várta a hálapénzt, adtam is neki 10000-et, aztán hazafelé mondta a feleségem, hogy milyen aranyos volt az a kis fiatal bába, én meg mondom, hogy milyen fiatal, én egy idősnek adtam egy 10-est? Akkor esett le, hogy köze nem volt az egészhez.

Az alapvető probléma pedig az, hogy

1. kevés az orvosok fizetése. Duplájára kellene emelni, és mellé 2. a hálapénzt is korrupciónak minősíteni, és ugyanúgy büntetni, mintha egy rendőrt vesztegetnének meg.

Mert így csúsztatva simán megkeresik a 2x pénzt, úgy meg hivatalos lenne és megoldódna az a probléma is, hogy nincs egyenlő bánásmód Magyarországon sem.

2015. ápr. 11. 21:43
 15/26 anonim ***** válasza:

"50000-et az orvosnak, pedig fizetem a tb-t, de legalább rendes volt, mert azt mondta, hogy á nem kell semmi." Persze aztán elfogadta :)

8.

"Akkor visszatoljàk a gyereket, vagy mi? "

Keress rá a google-ban ha érdekelnek sztorik, bár ha gyenge idegzetű vagy szerintem jobb ha kihagyod. Jó, van lelkiismeretes orvos itt is, csak sajnos nagy részükre nem igaz, nem ritka pl, hogy karácsonykor magasról tesznek rá, hogy egy nő szül, egyszerűen nincs ügyeletes se, mert "ünnep van", meg tavaly volt egy eset, hogy részegen vezették le a szülést karácsonykor, eltörve a gyerek nyakát, kinyomva a szemét. Meg is halt szegény :(

Az egyik rokonom meg elvetélt, persze nem tudták mitől, és közölték vele, hogy most újév van, majd 2 hét múlva alkalmaznak kényszerszülést, ugyanis nincs orvos aki ilyenkor bejönne. Persze 4 napon belül megindult a szülés úgy hogy csak kerítettek csomó pénzért egyet.

2015. ápr. 11. 21:48
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ezen vagyok felháborodva. Ha egy nő ragaszkodik ahhoz az egy bizonyos orvoshoz, aki otthagyja a magánrendelőjét, családját, felkel éjszaka, stb érte, az rendben van. Én azon vagyok felháborodva teljesen, hogy MIÉRT nem mehetünk be teljesen nyugodt szívvel szülni az ügyeleteshez, miért kell attól félnünk, hogy rossuzl látnak el, nem foglalkoznak velünk, bunkóznak, mikor teljes mértékben kötelkességük lenne az ügyeletük alatt 100%osan ellátni mindenkit.
2015. ápr. 11. 21:56
 17/26 anonim ***** válasza:
90%
mert ez is egy olyan szakterulet, ahol van aki jol vegzi a munkajat meg van aki nem. ha bemesz egy boltba, ott is van kedves elado, meg bunko elado. a postan van aki csak felveszi a leveleid, essunk tul rajta, a masik felhivja a figyelmed ra, hogy elirtad az iranyitoszamot, vagy pl van olyan taxis aki beszelget veled es van aki mufurc. ez nem az eu rendszer hibaja, semmi koze a TBhez sajnos, hanem van olyan ember, akit csak a penz motival es ha keves a bere egyszeruen nem hajlando oda tenni magat. ez emberi.hiba. en ugyanolyan lelkiismereesen dolgoztam 120 e ftert mint 200 ezert. mas kerdes, hogy mivel itt nem egy level feladasrol van szo, hanem emberi eletrol, inkabb megfizeted a kulon ellatast.
2015. ápr. 11. 22:05
 18/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez elég hülye hasonlat volt. Boltosnak senki sem hivatásból megy és nem veszélyezteti az ember életét, ha bunkón köszön a pénztáros. Egy orvosnál minimum kellene legyen, hogy hivatásának érezze az orvoslást, és elvégezze rendesen a munkáját, hisz azért kap fizetést.
2015. ápr. 11. 22:24
 19/26 anonim ***** válasza:

15 ezek nagyon megrázó dolgok amiket írtál! szörnyű hogy ilyenek vannak.

a kérdést nem teljesen értem.

lehet rokona, ismerőse az orvos, vagy ígérte neki, ha szül, bemegy hozzá akármilyen alapon, meg találgatózhatnánk még

2015. ápr. 12. 00:26
 20/26 anonim ***** válasza:

18: epp ezert irtam a vegere hogy itt nyilvan nem egy level deladasarol van szo. en is tisztavan vagyok fele. csak be kell latni hogy bar szep gondolat az, hogy hivatatasanak erzi a munkajat, az orvosok tobbsege 50 felett, nevetseges fizetesert vallal 20-szor annyi felelosseget, mint mondjuk egy reklam manager, aki hazavisz netto 400-500 000 ftot, fos felszerelesekkel latnak el olyan 3-4. gyerekuket varo leanyanyakat (pl nalunk kb minden 3. anya c..... - Vác) akik egesz eletukben nem tanulnak annyit amennyit egy orvos egy vizsgara. ki vannak egve, valoban, flegmak, de ennek semmi koze ahhoz hogy fizeted e a tbt vagy nem, van aki ennek ellenere itt marad mert oreg h kulfoldre menjen orvosnak, van aki meg kimegy.

es van aki itt marad de az maganrendelest nyit. es ha oda akarsz menmi azt igen is fizesd meg, mert o a fentiek tudataban is itt marad, magas tudasu orvoskent hogy a rendelkezesedre alljon, vallalva ezert a kotelezo ugyeletet is.

2015. ápr. 12. 01:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!