Segitenétek? Mi lehet ez? Magzatviz szivárgás, nyákdugó? Aki nem birja, ne nézze meg a képet, de muszáj volt lefotózni hogy mi lehet ez?
34.hétbe léptem tegnap.Jelenleg kórházba vagyok,de a belgyógyászaton,tüdőembólia gyanúval,ugyanis a D-dimer értékem 8,33,ami nagyon magas.Napi 2x kapok vérhigitó injekciót.
Tegnap csak vizsgálatokra jöttem,ahova a nődokim küldött el,de a belgyógyászatig jutottam,mivel itt már bent is tartottak.2napja voltam a dokimnál,aki megvizsgált,és teljesen nyitva vagyok,a 2.száma azt hiszem 2-es,tehát 1211 ha jól emlékszem.4hete 1000-es volt már a méhszájam.
Viszont most elmentem wc-re,és a tisztasági betétem ilyen volt.Mindig is volt folyásom,de vagy szintelen,vagy minimális szine,meg nem ennyi.
Most nagyon megijedtem,nem e a magzatviz szivárog,vagy nyákdugó vagy ilyesmi.Vagy csak sima folyás?De ennyi,meg ilyen szinű?Nem csip,nem fáj,semmi.Elvileg a vizelet,vérkép is jó,mivel az elmúlt napokba ugye sokszor levették,abból derült ki e a tüdőembólia gyanú is.
Nem tudom lehet e köze a vérhigitónak,bár nem hiszem.Orvos nincs,az egész épületbe 1ügyeletes van,mivel hétvége van.Itt senki nem néz be a kórterembe,reggel megkapom a vérhigitó injekciót,este meg a másikat,ennyi történik...
Sokat idegeskedek,meg sirok tegnap óta,lehet az is közrejátszik.Tegnap nem engedtek át a dokimhoz,hogy megmondjam neki mi van,meg itt tartottak,meg nst-t kelett volna csinálni,pedig még akkor fel sem vettek az osztályra,a papirokat intézték.A szülészetre rá látni a belgyógyról,tehát 1perc sétára van.
Szerintetek mit csináljak?Baj lehet?Várjak,ha megint ilyen lenne a betét,fogjamagam,aztán csak átmenjek a szülészetre nézzenek meg?
Köszönöm!
köszönöm!
Akkor hétfőig várhat szerinted?Mert akkor lesz legközelebb orvos...
Ez tényleg nem nyákdugó.
Én nem hagynám volna magam. Vagy átmennék a szülészetre, de inkább hívnám (hívtam) volna az orvosomat telefonon.
Nem tudod hívni, hogy mi a helyzet?
Hát jó kérdés, ez nehéz helyzet.
Jó, nem értek hozzá, de 2 tippem van: megsértett egy picit a doki a vizsgálatkor, akkor semmi extra. (bár akkor korábban is kellett volna lenni)
Vagy koszos a magzatvíz és valóban az szivárgott,( annak viszont nem szoktak örülni a dokik,) de szerintem ahhoz meg túl pici a baba, mert ez akkor szokott lenni, ha belekakilnak és úgy tudom az a legvége fele, meg túlhordáskor van.
Szóval nem tudom :( Telefonálni nem tudsz valahova?
a dokimmal tegnap tudtam beszélni,ma nem elérhető.
Elvileg a szülészetre kellett volna befeküdnöm a vizsgálatok után,amikor voltam a dokim magánrendelésén,azt mondta,ugye amiatt hogy már mindenhol nyitva vagyok,hiába szedek hetek óta napi 6 magnéziumot,meg napi 1 seduxent.
De mivel csak a fele vizsgálatig jutottam,a belgyógyon már bent is fogtak.Akkor tegnap még megcsinálták a maradék vizsgálatot,ezt a doppler uh-ot is,amivel a trombózist kizárták.De a tüdőembóliát nem,mivel voltak erre utaló tüneteim,sziv-mellkas fájdalom,nehézlégzés,néha látászavar....,na meg a magas D-dimer érték,ami elvileg terhesség alatt megnőhet,de max 2-3,nekem 8 felett van.
Semmilyen orvossal nemtudok beszélni,de a vérhigitót kapom ugye.
Van már egy éves fiam,de nem folyt nála a magzatviz,burokrepesztés volt,tehát fogalmam nincs milyen a szine,állaga ha szivárog,meg a nyákdugónak sem.
Ha átmennék a szülészetre,ott meg mit mondjak?Valami papir kell hozzá hogy vizsgáljanak meg,mivel nem otthonról megyek be,hanem egy másik osztályról.Vagy nem?jajj nem tudom....... :(
Elvileg 2hete voltam uh-on,akkor 2,5 kg-ra becsülték a súlyát,elég nagy,mindig az mondták.Azt se tudom ez a vérhigitó milyen hatással van a gyerekre....
3. vagyok
Ha a szülészetre kellett volna feküdni, akkor én mindenképp átmennék az osztályra és szépen elmondanám a dolgot az ügyeletesnek illetve szólnék erről a folyásról is (még a képet is meg tudod mutatni ha kéri).
Nekem a magzatvíz nagyon halvány rózsaszín volt és édeskés illatú.
Először is mélylevegő és nyugi! Ne idegeskedj, ne sírj, tiszta fejre van szükség. Hétvége van, de nem világvége, habár így próbálják beállítani nálatok a helyzetet azzal, hogy nem akarnak semmilyen vizsgálatot csinálni, meg rád se néznek.
Biztos van ott nővér. Mond el neki a panaszodat, mint nő és mint lehet, hogy édesanya, meg fogja érteni, hogy aggódsz és tud intézkedni. Ha nem akar segíteni, akkor pedig keresd meg neten a szülészet telefonszámát és hívd fel őket. Mond el, hogy mi a baj, ők biztosan fognak segíteni. Vagy küldenek beteghordót érted, vagy megmondják, hogy menj át. Nekem elfolyt a magzatvizem, kicsit tejfehér színű, édeskés szagú volt. Ilyen folyásom nekem akkor van, amikor valamilyen fertőzést szedek össze (sajnos ez gyakori nálam), terhesen is akkor volt, amikor hüvelygyulladásom volt. De ettől függetlenül lehet, hogy nálad erről szó sincs. Hidd el, hogy van ott személyzet, mégha "el is bújnak" és próbálják minimalizálni a munkát.
Kitartást, fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!