Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülészorvos választással...

Szülészorvos választással kapcsolatos kérdések?

Figyelt kérdés

- Konkrétan milyen kérdéseket tettél fel az orvosodnak, mielőtt eldöntötted, hogy ő kísérheti a szülésed?

- Hány orvost ismertél meg, mielőtt döntöttél?

- Az orvossal és a szülésznővel szemben milyen elvárásaid voltak választáskor?

- Mit választottál előbb, kísérő személyeket vagy kórházat?

2015. ápr. 7. 17:44
 1/8 anonim ***** válasza:

két kórház jött szóba ami viszonylag közel van (pest-megyében lakom agglomerációban), ennek megfelelően először a budapestivel próbálkoztam, ott csak egy orvosnak találtam meg magánrendelés elérhetőségét, ami közel lett volna a lakhelyemhez. Elmentem hozzá, nem volt uH nála, ráadásul félrediagnosztizált (azt mondta nem élő a terhességem...) Itt el is ment a kedvem tőle is és a budapesti kórháztól is aki ilyen vadbarmokat foglalkoztat.

Maradt tehát a másik kórház, ahol szültem, azon belül 3 orvos elérhetőségét/magánrendelését találtam meg, de csak kettőről írtak jókat a neten. Az egyikhez elmentem sztkra, nem volt szimpatikus (meg sem hallotta a kérdéseim, kurtán válaszolt, öreg volt). A másik maradt az utolsó reményem, miután jókat írtak róla, hozzá egyből a magánba mentem. Ő lett az orvosom, nem csalódtam.

Kérdéseket tekintve (nem vagyok az a túl kérdezős fajta) mindig volt pár, amit feltettem ami épp érdekelt, pl milyen a kórház, milyen vizsgálatok lesznek, milyen nemű a baba, szabad e sportolni, milyen lesz a szülés, nem e lesz szabadságon, stb) Szóval semmi különöset nem kérdeztem.

Az elvárásom az volt, hogy válaszoljon értelmesen ha kérdezek, vizsgáljon minden alkalommal rendesen, ne rakjon 8 c..al egy szobába, legyen ott a szülésnél, és azért a szülés másnapján se felejtsen el örökre. Minden úgy volt ahogy szerettem volna..

szülésznőt nem fogadtam mert a dokira a gatyám is ráment.

Azért adtam a szülésznőnek is egy tízest, szülés közben mert olyan kis kedveske volt, de soha többet nem láttam, pedig megígérte hogy majd benéz másnap

2015. ápr. 7. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem én vagyok a királynő, úgyhogy az összes gyereket ügyeletesnél szültem. Én teljesen megvoltam velük elégedve. Szülni fogsz te is mint más, nem értem miért ez a felhajtás?
2015. ápr. 7. 17:58
 3/8 anonim válasza:
Én is most várok babát, és sajnos az én bevált nőgyógyászom nem vállal szülést, így kénytelen voltam utánanézni további orvosoknak. A fórumok irtó hasznosak ehhez. Én egy olyan kórházat választottam, ami hozzánk közel van, bababarát és rooming in rendszer-párti. Én konkrétan már direktben az ottani orvosokra kerestem rá. Így született meg a döntés, hogy nekem ki a szimpi a sok-sok többi netező kismama hasznos tanácsai alapján. Ami nekem a dokinál szempont volt: mennyire a régi iskola híve (pl. kapásból repeszt-e burkot, ad be oxit stb.), vagy hagy viszonylag nyugiban vajúdni, amíg lehet, illetve, hogy mennyire kommunikál, néz embernek, és nem betegnek, és mielőtt bármit is csinálna, azt elmondja nekem, és megindokolja, hogy miért. Szóval nekem a netes fórumok tényleg beváltak!
2015. ápr. 7. 18:21
 4/8 A kérdező kommentje:

"Szülni fogsz te is mint más, nem értem miért ez a felhajtás?"

Ha elmész nyaralni, akkor kiválasztod az uticélt, megnézed a szálláslehetőségeket, választasz, a programlehetőségeket, előtte összecsomagolsz, átgondolod, hogy mi fog történni, és úgy indulsz. Az, hogy ki lesz ott egy olyan életreszóló eseménynél, mint a gyermekünk születése és baj esetén kinek a kezére bízom mindkettőnk életét had legyen már annyira fontos, hogy nem jó szó szerint akárki, aki épp ráér. Ha neked ennyi elég volt, a te dolgod. Nekem ennél több kell. Kíváncsi vagyok, hogy más is hasonlóan gondolkodik-e.

2015. ápr. 7. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Hidd el a végeredmény ugyanaz...
2015. ápr. 7. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:
ha megfizetted volna a maganorvost, mas lenne a velemenyed, vagy pl ha 45 evesen kockazati szules elott allnal, vagy pl ha a munkaltataod nem toleralna a napkozbeni orakig varakozos vizsgalatokat vagy pl 3 kulonbozo megyebe lenne az uh a rendes ea a vervetel mint nalunk, vagy pl ha az sztks orvos egy olyan egyszeru kerdesre nem akarna valaszolni tisztessegesen hogy milyne etrendet tarts a terhessegi cukor ellen kedves 57%os. szamos elonye van a maganorvosnak ha nem tudsz erdemben valaszolnixa kerdesre akkor nem kell valaszolni ra.
2015. ápr. 8. 01:52
 7/8 A kérdező kommentje:

"Hidd el a végeredmény ugyanaz..."

Hidd el, hogy nem. Már szültem. Tudom, miről beszélgetünk. Neked is ajánlom, hogy gondold át, ha legközelebb odajutsz. Amíg szerinted ez "csak egy szülés" és "megszülsz te is", addig nem a megfelelő kezekben voltál.

2015. ápr. 8. 08:37
 8/8 anonim ***** válasza:

- Én egész eddigi életemben egy nőgyógyászhoz jártam, így fel sem merült bennem, hogy másnál szüljek majd (27 hetes vagyok).

- Egyet se.

- A szülésznőt úgy fogom választani, hogy megkérdezem az orvost, hogy ő melyiket ajánlja. Az jó lesz nekem.

- Kórházat meg nem tudok/nem akarok választani, mert itt van a megyeszékhelyen egy.

:-)

2015. ápr. 8. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!