A kórházban megmutatják a csecsemős nővérek, hogyan kell a babát fürdetni, tisztába tenni, öltöztetni stb?
Én az Istvánban szültem. Csak ígérték, hogy megmutatják! Nekem egy anyuka mutatta meg hogy kell tisztába tenni, köldököt ápolni és felöltöztetni a babát. A fürdetést a csecsemősök végzik, és 5 perc alatt lezavarják le-, és felöltöztetéssel együtt. Úgyhogy itthon tanultam meg a fürdetés lépéseit.
4hónapos baba anyukája
nekem nem mutattak meg semmit csak húzták a szájukat és kifogásokat kerestek. szobatársam segített bent, mikor hazajöttünk bénáztunk, másnap jött a védőnő, orvos, ők mindent megmutattak :)
azért vicces volt mikor haza jöttünk nem is a babámmal foglalkoztam hanem a netet bújtam mit hogyan kell. kb. azt se tudtam hogy is kéne jól felemelni...
sote I-en szültem, a fürdetésen kívül mindent megmutattak.
a szülés napjának éjjelén nem volt velem a babám, mert nem volt gyermekágyas szoba, másnap, mikor kikértem a csecsemősöktől, már jött is velem a nővérke, hogy na kezdjük. itt van ez meg ez a köldökápoláshoz, így meg így kell csinálni, x nap mire leesik, víz ne érje stb stb stb.
sőt nekem még a helyes mellretételt is megmutatta a nővérke, jött, lefektetett babával szemben, megfogta a mellem és a baba fejét és "rányomta" a cicimre, ha kisfiam elengedte, visszarakta. azt is megmutatta, hogyan masszírozzam a mellem.
szóval kórháza válogatja.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem, az első itthon töltött éjszakára is hívni fogom Anyukámat... :)
az a tuti :) ha nem is sikerül minden elsőre ne aggódj, pár hét és úgfy fogsz pelusozni mint egy robot :)
gyors és könnyű szülést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!