Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mekkora pelenkát (hánytol...

Mekkora pelenkát (hánytol hány kg-ig) vegyek az ujszülött babámnak amit kell bevinnem a korházba? Mire hazajövünk még jo lessz ugyan az a méret és meddig, mikor kell váltani várjam meg amig kinövi suly szerint vagy elöbb? Melyik márka jo?

Figyelt kérdés
Bocsi a hülye kérdésér,elsö baba és fogalmam sincs mekkorát vegyünk és melyik fajta jo?!Hány csomaggal vegyünk indulásnak és popsitörlöböl melyik jo,mi a külömbség annyi féle van nem igazodok el.
2008. aug. 26. 18:05
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Mi a libero 1 méretét vettük először, ami 2-4kg jó. Két csomaggal. 2*28 db. 10 db-ot kellett leadni a kórházban. Mikor hazajöttünk is még jó volt persze, hisz a születési súlyig mentük csak vissza, 3300gr. Utána vettünk olcsó pelenkát, ami 100 db-os kiszerelésben van, de nekünk az nem vált be. Mostanában már 3,70-3,80 között van a súlyunk, és nem az első méretet vettük liberóból, hanem a 2-t, ami 3-5 kg-ig jó. Nekem azt javasolták, mikor eléri a nagyobb pelenka alsó határát súlyban, akkor már célszerű azt használni. Eleinte még kicsit nagyobbacska az új méret, de nem folyt ki semmi, sosem. Mi a liberoval meg vagyunk elégedve. Popsitörlőből még nincs végleges döntés, a Pampers sensitivet és a gabit próbáltuk, szerintem nem sok különbség van köztük.

Minden jót, remélem tudtam segíteni.

2008. aug. 26. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a 2es pampersel kezdtem,vettünk belőle 2nagycsomaggal de még 1/5 se használtunk el,mert kinőtte.Nagyon megvagyok elégedve vele,használtam liberot,meg haggist is,de maradtam a pampersnél,és popsitörlőbe is azt használom.

2008. aug. 26. 18:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Én pampers new born-t vettem és ez elég volt egy hónapig kb. Kislányom van egyébként. Kipróbáltam én a Huggies pelust is és a többit is de hidd el a pampers a legjobb. A többiből kifolyik az "áru". Viszont a törlőkendőben meg csakis a Huggeis a jó, mert az nem szakad olyan könnyen, és a nedvessége is nagyobb mint a többinek, árban pedig nem drágább. Remélem tudtam segíteni a döntésben. 4 hónapos kislány anyukája
2008. aug. 26. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én most vagyok 33 hetes,nekünk is első baba.A kórházba én a Dm-s new born pelust vettem(2-4 kg,28db)valószínű azt fogom bevinni.Amúgy meg vettem Huggiest new bornt(2-est, 3-6 kg-ig,ez 66 darabos)1 csomagot,mivel nem tudom mennyivel születik a pindúr,majd a párom elmegy venni ha hazajöttünk a kórházból.Szerintem mindenkinek más válik be,ha visszaolvasol(más kérdésekben rákeresel),van akinek mondjuk a Pampers nem jön be,de mondjuk a Liero igen,van akinek a Tesco lila is beválik stb.gyereke válogatja.Amúgy a Pampers és a Libero a legdrágább.Popsitörlőt én valószínű,hogy Dm-est fogok használni(bár hallottam,hogy a Rossmannos sem rossz),ha beválik,ráadásul az ára is kedvezőbb,mint pl.a Johnsons stb.pláne ha multipack.Ne értsd félre,nem vagyunk szegények,de lehet ,hogy egy kakis popóra elmegy 1 alkalommal akár 5-6 lap is és akkor már húzós,amúgy sokszor a márkát fizeti meg az ember ....

Szerintem nézz körbe...Jó babavárást.

2008. aug. 26. 19:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos ez is babafüggő, mint sok más dolog. Nekünk pl csak a libero jó, minden másból kipisil a fiam. Még a pampers-ből is! Törlőkendőt már könnyebb ajánlani, de ezt is magatokhoz kell igazítani, neked kell kitapasztalni. Én pl Helen Harpert használok, de nagyon jó még az Axxo is. Előbbi 800 ft, utóbbi 350.

Egy tanácsot tudok adni: először csak kis csomag pelust vegyél, és ha beválik már megéri a nagy. Így nem dobod ki feleslegesen sem a pelenkát, sem a pénzt. Méretre pedig először mindenképpen new born-t!

Remélem tudtam segíteni!

6 hós kisfiú anyukája

2008. aug. 26. 21:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! A kórházba mindenképpen newbornt vigyél, ez mindegyik márkánál (Libero,pampers,dm,rossmann) 28db-os kiszerelés és 1000 Ft. Törlőkendőből ajánlották a dm-est, amiből a 4es pack 1500 Ft körül van, de érdemes figyelni az akciókat, nekünk Johnsont sikerült ugyanennyiért venni. Mondjuk ez tényleg elég 'pazarló' erre mondták a kórházban és a védőnő, hogy otthon a legpraktikusabb és gazdaságosabb ha langyos vízzel leöblíted.
2008. aug. 26. 21:49
 7/7 anonim ***** válasza:
A legkisebbet kell venni, pl. Libero Newborn, vagy Pampers New Baby. De ne vegyél sokat, mert én is elkövettem azt a hibát, hogy két nagy csomag ilyen pelust vettem, és az első is csak félig fogyott el, utána váltanunk kellett nagyobbra. Popsitörlőből én a Niveát szeretem nagyon, bár az elég drága mulatság, azt nem is használtam sokáig, de amíg újszülött volt, addig megvettem, aztán áttértem egy-két hónap után a Profisra, ami olcsó és jó is. Én elsőre vettem belőle két csomaggal, de azt úgyis állandóan kell venni. Múltkor a Rossmannban láttam valami mega-pack csomagolást a saját márkás popsitörlőjükből, hat csomag volt egy dobozban potom pénzért, hát azt rögtön meg is vettem :))
2008. aug. 27. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!