Mennyit fizettetek? Mennyit gyűjtsünk erre a célra?
Komolyan fontolgatjuk a babavállalást, van félretett pénzünk, de szeretnék tisztán látni.
Mindenképp magánorvoshoz szeretnék járni, születéskori gondok miatt császárra számolok.
Ti mennyit költöttetek terhesgondozásra+szülésre, illetve az első nagyobb, fontosabb és a sok kis apró dolog beszerzésére? Vegyük azt, hogy senkitől semmit nem fogunk kapni (elvileg fogunk, de a legköltségesebb verzióval számolnék).
Ha ismertek doktornőt Pécsett, akit ajánlanátok, azt is megköszönném!
Nekünk kb 1.300 ezer lett a vége. Mindenből újat vettünk (középárkategóriásat), m senkitől nem kaptunk semmit. Ebben benne vannak a vitaminok, az orvosok, szülésznő, kismama ruhák, genetikai uh-k. Orvosnak kéthetente 10.000, szülésért 100, szülésznő 50.000 vip szoba 30.000, ajándékcsomik nővéreknek szülészeten/csecsemőosztályon.
Számolj azzal az opcióval is, h gyógyszerek, vitaminok is kellenek, nekem ez havi 30.000 volt a végére.
Csak átlag árakat írok, kb. mi ezeket vettük és ennyit költöttünk az első gyereknél.
Doki: 10 ezer/alkalom, a végén 5000/ctg, uh, vizsgálat, viszont akkor már hetente mentem.
Szülés: nem mondott árat, 50 ezret kapott, császár volt (nem kérésre).
Kórházi pakk: hálóingek, bugyik, betétek, kis üveges vizek, gyümilé, stb. kb. 10 ezer.
Bútor: 100 ezer volt, ebből 20 ezer a kiságy, a többit a tetőtéri szobába, egyedi tervezés alapján csináltattuk, polcos, játéktartós szekrény, komód (erre pelenkázólap, ami levehető), ezt addig tudja használni, amíg szét nem esik. A pelenkázóra 1500 Ft volt a szivacslap.
Szoba rendbetétele, festés: 10 ezer.
Vitaminok: 100 db-os Elevitet vettem mindig, cukros lettem, ehhez vércukormérő, tesztcsíkok, végén vas. Hát, átlagban 10 ezer ott maradt a patikában minden hónapban.
Légzésfigyelő: 20 000 Ft.
Matrac: 6000 Ft (a kicsinek újat vettünk, akkor már 8000 volt ugyanaz a márka)
Lepedők, plédek, fejvédő: 10 ezer.
Textilpelenkák: 20 db-ot vettem, átlag 250 Ft/db áron.
Kád, állvány: 5000 Ft.
Ruhákat vateráztam, vettem újakat, folyamatosan vásárolgattam a 27. hét után, kb. 50 ezerre jött ki, de ebben már volt nagyobb méret is. (Szerintem több volt, de már nincs meg a listám, amit írtam akkor.)
Babakocsi: 50 ezer.
Esernyőre csukható babakocsi: 15 ezer.
Cumisüveg készlet: 6000 Ft. (ezt már szülés után vettük, tápszeres lett)
Patikai cuccok, lázmérő: 5000 Ft.
Mellszívót kaptam kölcsön, de ahogy néztem, 20 ezer körül kezdődik az elektromos.
Kezdő pelenka (kórházba, otthonra): 10 ezer (újszülött és 2-es méret).
Babamosószer, öblítő: 3-4 ezer.
Később:
etetőszék: 7000 Ft.
Turmixgép, botmixer, műanyag kanalak, tálkák, előkék, itatók: kb. 15 ezer.
Első cipő: 5-10 ezer között.
Overall: nagy méret vaterázva 1000 Ft. (A kicsinek nem kaptam használtan, újonnan 4500 Ft volt az 56-os).
Tényleg!
Kifelejtettem a hordozót, kuponnal akciósan a Brendonban: 7000 Ft volt.
A következő ülés egy baráttól kaptuk, de két autónk van, a másikat baráttól vettem, 5000 Ft-ért. Az újak 10000-nél kezdődnek, ha jól tudom.
Nem rég vettük az ülésmagasítós ülést, 15000 Ft volt.
Játszószőnyeget 4500 Ft-ért vettem, (akkor még Profiban).
A kicsi kapott pihenőszéket, ismerőstől, 8000 Ft-ért.
Szerintem érdemes előre készülni a cipős korszakra is, legalábbis felmérni a cipőboltokat és kínálatokat. Én találtam egy üzletet, picike, de Szamos, D.D. Step cipőket árulnak és írható egészségpénztárra. Átlagban egy szezon kb. 3 pár cipőcske.
Ha kinövi a kiságyat és jöhet a nagyobb ágy, 20 ezernél kezdődnek a gyerekágyak.
Gyermekágynemű kb. 2-3000 Ft között, huzatok rá 1500 Ft-nál kezdődik. Falvédőt varrattuk, Meskán csinálta nekem egy anyuka, postaköltséggel volt 5000Ft.
Az első félév nem igazán kerül sokba, inkább utána jön a neheze. :)
És azon nem gondolkodtál, hogy esetleg ügyeletesnél szülj? Pl. hány olyan sztorit olvastál, hogy a fogadott orvos elment nyaralni/nem volt kedve bemenni/más páciense is ugyanakkor szült stb. szerintem elég sokat. Vagy megindította a szülést, ami neki kényelmesebb (mondjuk ha császáros leszel, akkor ugye ott le lehet fixálni az időpontot).
Nagyon sokan félnek az ügyeletes orvostól, pedig egy olyan helyen, ahol nagy a kórház (Pécsett is van orvosképzés, tehát klinika is kell legyen), és nem csak egy hentes hírében álló szülész áll rendelkezésre, nem lehet gond.
Pl. én semmit nem fizettem, és teljesen ugyanolyan ellátásban részesültem, mint a fizetős szobatársak, semmi hátrányt nem tapasztaltam. Sőt, mivel az ügyeletes doki bent volt, aláírta a papírokat, hamarabb hazamehettünk, mint a többiek.
De ez csak vélemény, amin érdemes elgondolkodni. :)
A többit meg már elmondták előttem, babacuccok hajaj... határ a csillagos ég!
köszi :)
Pont az előzmények miatt szeretnék olyan orvost, aki ismer, nem csak ott a kórlapból kap képet rólam (Szívbetegség miatt muszáj a császár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!