Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyit fizettetek? Mennyit...

Mennyit fizettetek? Mennyit gyűjtsünk erre a célra?

Figyelt kérdés

Komolyan fontolgatjuk a babavállalást, van félretett pénzünk, de szeretnék tisztán látni.

Mindenképp magánorvoshoz szeretnék járni, születéskori gondok miatt császárra számolok.

Ti mennyit költöttetek terhesgondozásra+szülésre, illetve az első nagyobb, fontosabb és a sok kis apró dolog beszerzésére? Vegyük azt, hogy senkitől semmit nem fogunk kapni (elvileg fogunk, de a legköltségesebb verzióval számolnék).

Ha ismertek doktornőt Pécsett, akit ajánlanátok, azt is megköszönném!

2015. márc. 29. 21:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég széles skálán mozog, a ki mennyit költ.

Lehet venni használtan babakocsit 15 ezerért, de lehet venni újonnan 200 ezerért is, és minden használati tárggyal így van.

Magánorvos ha minden ok, akkor havonta akar látni általában, ennek is széles az árlistája, 6-16 ezer/ alkalom. Vannak fizetős vizsgálatok 200 ezerért is akár.

Szülés 30-130 között valahol.

Ez tényleg a pénztől függ, meg ezért sokan első gyereknél hajlamosak a költekezésre, aztán rájönnek, hogy egy csomó dolog totál felesleges, csak néhány hónapig használja, mert kinövi a baba...

Bababútor, kiságy, kád, stb. mind lehet olcsón és drágán is beszerezni.

2015. márc. 29. 21:28
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem ott vagyok de magandokinal, Havonta járok terhesgondozasra a maganrendelobe és minden alkalom 12 ezer. 12 hetesen ajánlott a kombinált teszt, 30 ezer igaz ez az ultrahanggal egyutt, abban a hónapban külön nem fizettem terhesgondozasert. Kb olyan 150 ezer körül lehet ez a része, szülés maganorvosnal kulonosen a császárral sztem szamolnek még vagy 100-at. A babadolgokkal attol fugg mit akarsz. 20 ezerért tudsz használtam venni babakocsit de tudsz új es markas nagyon jo babakocsit venni 200 ezerért is. Erre igy nem tudok válaszolni.
2015. márc. 29. 21:30
 3/23 anonim ***** válasza:
Bocs 1-es, nem láttam akkor a kommentedet, de legalább már biztosan nem kerüli el a figyelmet mennyi egy babakocsi :DDD
2015. márc. 29. 21:31
 4/23 anonim ***** válasza:
160 ezer volt a maganorvos, terhes gondozassal egyutt (pest megye), a babacuccokat mi orokoltuk, de kb osszeszamoltam hogy a mi igenyeinknek megfelelo kezdo csomag (jo reszt hasznalt dolgokkal is) kb 200 ezer ftra jott volna ki. aztan persze van akinek pl nem fontos a babamerleg vagy a legzesfigyelo, ez mar mas teszta. szerintem 250-300 korul nyugodtan szamolhattok, ha mindenbol ujat akartok venni akkor akar a duplaja is lehet.
2015. márc. 29. 21:40
 5/23 anonim ***** válasza:
szerintem 400 ezerrel számoljatok, abban benne van minden, kivéve a 200 ezres babakocsi :)
2015. márc. 29. 21:53
 6/23 A kérdező kommentje:

mindenből középkategóriásat gondoltam venni, teljesen megteszi a jó állapotú, de használt bababútor is szerintem. Amit újat veszek mindenképp, az a légzésfigyelő és matrac a kiságyba.

Szóval mindennel együtt olyan 400e elég? ennél többre számítottam, de tényleg nem tudom, mi az ami kell és mi az, ami felesleges.. :(

2015. márc. 29. 21:55
 7/23 anonim ***** válasza:
400 sztem elég kell hogy legyen. Ha tudtok félretenni akkor Elméletileg ha mégis kimarad egy-két apróság tudtok még hozzátenni később is. De ha keresel dokit beszélhetsz vele a terhesgondozas és szülés árakról stb.. Annyira eltérő lehet. Utána sokkal jobban tudtok majd számolni.
2015. márc. 29. 22:08
 8/23 A kérdező kommentje:

persze mindenképpen akkor többet fogok tudni, de még csak tervben van, így kicsit bolondnak néznének a dokik :)

Azért kértem tapasztalatot :)

2015. márc. 29. 22:24
 9/23 anonim ***** válasza:

1eve szultem.fogadott doki,budapest: terhesgondozas 10ezer/ho szulesre nem kert konkret osszeget,100at kapott.fogadott szuleszno 60ezer,dúla 50.

A gyereknek meg ami kell a hatar a csillagos eg....babakocsi van 20ezertol 300ezerig...bababutor szintén...szoval ez eleg szeles paletta.mikombinalt agyat vettunk 80ert(kb.sose aludt benne)babakocsit 180ert, 2honapos koraban megbantam,vettunk egyett 300ert.szoval el lehet szallni.ruhakat vettunk a tescoban,h&m ben,c&a ban.de volt amit turiztam neki.ezek a nagyobb tetelek.kiskadbol 1500ftosat vettunk,2honaposan mar anagykadbsn lubickolt.mindenbol van olcso es draga.nem mindig a legdragabb a legjobb.meg lehet talalni az arany kozeputat.en a babakocsikon csusztam el...:)))))

2015. márc. 29. 22:47
 10/23 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok.csak lemaradt a kombinalt tesz 30ezerert..ez sem kotelezo.plusz ha szeretnel 4d ultrahangra menni az is 10ezer korul mozog/alkalom.kismamaruha,vitaminok.
2015. márc. 29. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!