Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak a nyákdugó lehetett? És...

Csak a nyákdugó lehetett? És akkor mikor jöhet a szülés?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sokan kérdezték már ugyanezt, de nekem még mindig nem egyértelmű.

Ma reggel voltam a dokimnál vizsgálaton (38 hetes vagyok), és megnézte mennyire vagyok nyitva (egy ujj). Bent akart tartani, de a ctg nem mutatott fájástevékenységet (egyébként fájdogált a hasam hajnal óta). Utána elmentem pisilni, és véres volt a bugyim. A doki azt mondta, maradjak bent két órát, ha nem változik semmi, hazamehetek. Két óra múlva nem volt vér, csak kis fájások, de nem akartam még egy vizsgálatot, nehogy megint vérezzek. A doki elengedett haza. Most egy fél órája megint véres voltam, de most sűrű váladék volt, nem sok, de nem is kevés, nyúlós anyag, benne egy kis sötétebb darab, a többi élénkebb piros. Ez most a nyákdugó lehetett? És mi volt délelőtt? Ő sértett meg, és indított be valamit? Mennyi időm lehet még a szülésig? A víz nem folyt el, fájások nincsenek. Aggódom, mert egyedül vagyok itthon, és a párom csak kb 2 óra múlva ér haza. Köszi előre is a segítséget!

2010. febr. 17. 18:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, két óra még biztosan van, főleg, hogy nincsen fájásod:) Nekem a nyákdugó ment el először, utána kb. 2-3 óra múlva kezdődtek a fájások, és rá 7 órára szültem.

A vizsgálat miatt lehetett minimális vérzés, nekem szólt is a doki, hogy ez természetes. Valószínű a nyákdugó volt, amit kérdeztél, de ettől még akár napok múlva is szülhetsz. Szóval no para, és nagyon könnyű szülést neked!

2010. febr. 17. 18:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ, azért kicsit megnyugodtam. Megkönnyebbülés lenne már a szülés, mert már nagyon nehezen viselem, de azért nem ilyen hirtelen, és szeretném, ha a párom is ott lenne. Csak a családom egy része riogatott, hogy a doki a vizsgálattal akarta beindítani a szülést, merthogy ő most ügyeletes, és neki az kényelmes lenne. De akkor ezek szerint ez normális. Köszönöm még egyszer, azért már nem nagyon ugrálgatok. :)
2010. febr. 17. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:

ha véres volt (piros) én megmutatnám a dokimnak. Amikor nekem elment a nyákdugó (részletekben) akkor az kocsonyás és max. rószaszínes volt, nem piros. Megszülni szerintem sem fogsz 2 órán belül, emiatt ne aggódj.

Majd írd meg, mi volt! Könnyű szülést kívánok!

2010. febr. 17. 20:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem mind a két gyereknél a nyákdugó véres nyálkás nyúlós kocsonyás valami volt. Elsőnél 7, másodiknál 5 nap is eltelt még utána a szülésig (és mind a ketten a 39. héten születtek)
2010. febr. 18. 15:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Manuális vizsgálatnál természetes a kevés vérzés, sőt még utána levő napon is a barnázás-pecsételés. Ha azonban bő vérzés lép fel, irány vissza a kórház.

Nekem a nyákdugó a 35. héttől fokozatosan távozott és ez eltartott a 38. hétig. Állagra, színre olyasmi volt, mint a kocsonya és csíkos, mint a meztelencsiga. Engem legalábbis arra emlékeztetett :)

Első babámnál du. 2-kor elment a nyákdugó, másnap este megszültem.

Szóval nálam 2 véglet volt.

2010. febr. 19. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!