Milyen tapasztalataitok voltak a Váci Kórházban való szüléseteknél?
Nem mostani történet, de azért leírom. 4 éve szültem ott, fogadott dokival.
Nekem nincs rossz tapasztalatom. Bár nem tudom mással összehasonlítani.
A vajúdás alatt a szülésznők (ketten voltak bent akkor), nagyon kedvesek voltak, a dokim is (bár ő kevesebbet volt ott). Férjem velem lehetett, kapott kórházi ruhát.
A szülészet már akkor fel volt újítva, nekem kényelmes volt, már amennyire egy vajúdási folyamat az lehet. Volt labda, amin vajúdhattam, de van bordásfal is (én ezt nem vettem igénybe).
Akkor még a csecsemő osztály nem volt felújítva, az tényleg nem volt szép, de most már állítólag az is kész van.
A kórházi ágyak elég magasak, az nekem nem volt kényelmes, de kibírható.
A csecsemős nővérek közül a fiatalabbak tüneményesek voltak, az idősebbek meg csak úgy teszik a dolguk...
A baba végig veled lehet, de ha nagyon fáradt vagy, vagy baj van, akkor elviszik a kicsit.
Sajnos végül nem tudtam megszülni a babámat, így elvittek császárra. A szülésznők viszont így is megvártak, és a műtét után ott ültek mellettem. Szerintem tök jó fejek voltak. A császár gyorsan zajlott, de precízen.
A babának adtak ruhát, amíg bent voltunk, de pelust nekünk kell vinni. Akkor a köldökápolót adták, most nem tudom. Úgy hallottam érdemes vinni.
Nem tudom mire lennél még kíváncsi?
az osztály kulturált, a mosdók a gyermekágyi részen tiszták, én az alternatív vajúdó szobában vajúdtam, elég kényelmes volt, légkondis. Amúgy minden hónap első szerdáján van asszem szülésfelkészítő, ahol az osztályon is körbe vezetnek.
Az ápolónők nagyon kedvesek voltak (nem kaptak pénzt, csak a végén egy csomag édességet/gyümölcsöt), a csecsemősök közt volt egy-két állat, de a többség ott is normális.
A kórházi koszt kritikán aluli, kaját, vizet vigyél be. Van hűtő is, nekem semmi sem tűnt el, zárható szekrény az ágy mellé. A szobákhoz külön wc zuhanyzó, az is kulturált. A babát üvegablakon keresztül lehet nézni, de ez szerintem a baba érdeke és persze a tiéd is.
A baba éjjel nappal veled lehet, csak fürdetni viszik el, de nekem azt is engedték nézni (ha épp nem hulla fáradtan aludtam, mert hajnali 3-kor fürdetnek). Minden elmagyaráznak, megmutatnak, nekem a szoptatásban is segítettek mert gondom volt vele, amúgy tavaly szültem ott.
nekem fogadott dokim volt.
igen, ki mehetsz a folyosóra és együtt nézhetitek az ablakon keresztül a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!