Amikor én szültem a gyerekeimet miért nem voltak még női hormonok meg depresszió?
Egyik rokonom 40 éve szült ő még a pszichiátriára is került utána. Az idősebbek a családban, azok most is csak annyit mondanak, hogy "szülés után lett vele valami". Azt se tudták mi az. Meg amíg lehetett egyszerűen nem vettek róla tudomást, aztán vagy elmúlt magától vagy nem, de lényeg az, hogy szégyen volt az ilyen "viselkedés" nem beszélt róla senki.
Ugyanaz, mint mikor arról regélnek, hogy bezzeg régen nem keféltek házasság előtt. Dehogynem, azért volt a sok "koraszülött". Csak titokban tartották, meg mikor felcsinálták a lányt és rájöttek, akkor gyorsan összeadták őket és senki se beszélt arról, hogy "5-6-7 hónapra születt a baba".
Attól, hogy nem beszéltek róla, mert szégyen volt, vagy ha nem (csak) szégyen volt, de nem is értették, az nem azt jelenti, hogy nem volt olyan.
Most miért gonoszkodtok? :)
A kérdezőnek állítson már ki valaki egy "legjobb anya" oklevelet, hagy legyen már boldog. Ő még olyan időkben szült, amikor egyik nap megkapálta a krumplit, este megszült, másnap meg ment tovább a munka.
Különben ki keni azokra a hülyeségét? Csak nem a fiad gyerekeinek anyja? Aztán jössz itt panaszkodni?
"Ő még olyan időkben szült, amikor egyik nap megkapálta a krumplit, este megszült, másnap meg ment tovább a munka. "
Jaa igen ezek a fajta sztorik. :D Ezeken én is olyan jókat szoktam röhögni. Nekem a nagyszüleim az összes testvérükkel még otthon születtek, igazi kapálós szegény családba. Nagyanyám a legidősebb, a legkisebb testvére (hatan vannak) születésekor már tizenéves volt. Mindig mikor a "ne avatkozzanak be" meg "a dédanyáink is megszültek a kukoricásba aztán kapáltak tovább" sztorikat hall teljesen ki szokott akadni, hogy ebből egy szó sem igaz, otthon szenvedték meg bábával, meg mindennel, egyáltalán nem mentek tovább kapálni, hanem a szomszédság járt hozzájuk a "komatállal" mert még főzni se tudott utána a friss anyuka, pár hétig más asszonyok segítették ki mindenben. Ha meg valami baj volt szülés közben szekérrel vitték őket a városba. Dédnagyanyámat is vinni kellett, mert az ötödiket nem tudta megszülni, pedig volt ám gyakorlata neki is meg a bábának is, hát olyan is lett a gyerek...
De régen midnen olyan jól ment, nem voltak bajok, orvosok se kellettek stb. Úgy kéne élni ma is, akkor minden rózsaszín volt, mint a mesében!
Fú, most én is kiírok egy kérdést, hogy a terhes nők hazudnak, igazából zabálnak össze vissza, azért hiznak meg.
Bezzeg én! Én nem hiztam egy grammot se!
(valójában lakodalmas kutya voltam végig és szülés után úgy néztem ki mint egy anirexiás)
3szor szültem, első és harmadik után minden rendben volt a második után depis lettem. De kikezeltek és minden újra szép volt és jó.
Akkor most normális vagyok, vagy nem? ;)
Nem voltak hormonok?
Azt hogy?
Mitől nőtt meg a melled, volt peteérésed, mitől menstruáltál?
Hogy estél teherbe és hogy szoptattál?
Én eddig abban a téves hitben voltam, hogy az összes állatfajnál, mióta csak léteznek, voltak hormonok.
De most még kellett tudnom, hogy ez nem igaz.
Más bölcsesség esetleg?
-irónia vége-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!