Szülés után mennyivel jött meg újra a vérzésetek?
októberben született császárral a kislányom. 3 hónapig csak anyatejes volt, a 4 hótól vegyesen, tápszerrel pótoltam. először csak egy étkezés volt a tápszer, aztán szépen lassan fokozatosan változott az arány, jelenleg napi 2 étkezésre elég az anyatej (de már kap gyümit is). és nekem most jött meg újra a vérzésem, ha minden igaz. ez korai vagy teljesen normális? mert tul.képp még azért van tejelválasztás, ha nem fejném le, nem is bírnám egy napnál tovább, úgy feszítene. szóval ettől még lehet hogy továbbra is marad a tej, és megjön a vérzés rendszeresen?
nektek hogy alakult ez?
köszi a válaszokat!
Nekem szülés után 6 hétre megjött, és 8 hónapig szoptattam. Bár az első két mensikor nem volt elragadtatva a babám, nyűgösen szopizott olyankor, de aztán nem volt gond. Ugyanúgy szoptattam tovább.
Szerintem mindenkinek máskor jön meg, és szinte minden lehet normális.
Én örültem volna még pár hónap mensi-mentes időszaknak, de hát ez van, nekem hamar megjött.
Sógornőm 5 hónapig szoptatott, de még 5 hónapig nem jött meg neki utána. Erre is azt mondta a doki, hogy normális.
1. gyereknél 5 hónap
2. gyereknél 10 hónap
3. gyereknél 7 hónap
mindegyik 2 éves koráig szopott
nem volt hozzátáplálás (tápszerrel) egyiknél sem
1. gyerek 14 hónapos volt amikor teherbe estem a másodikkal, nem is volt menstruációm, azaz pont az első peteérést elkaptuk. 7 hónapos koráig csak szopott, 6 hónapig kétóránként, bő 16 hónapig éjjel is kelt 3-4 alkalommal cicizni.
2. gyerek 15 hónapos volt amikor először menstruáltam, ő is kizárólag anyatejes volt 7 hónapig, és éjjel is sokáig cicizett.
3. gyerek épp ma fél éves, szintén csak anyatejes, éjjel ezerszer kel cicizni, nappal ritkábban eszik, remélem most is megúszom még legalább egy fél évig.
Tesóm is igény szerint szoptatta mind a hármat, neki mégis 3-4-5 hónap után megjött (nem tudom pontosan, melyik gyereknél mikor, de ezek a számok voltak).
Szóval nem csak a szoptatás gyakoriságától függ, hanem egyéni, alkati dolog is, mennyire gátolja a prolaktin a peteérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!