Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beindult szülésnél a mentő...

Beindult szülésnél a mentő tényleg a legközelebbi kórházba visz?

Figyelt kérdés

36 hetes vagyok, és sajnos a férjemnek jövő héten külföldre kell utaznia munkaügyben két hétre.

És nagyon aggódom, hogy ha ez alatt az idő alatt indul be a szülés, hogy jutok el a kórházba.

A választott orvosom relatív messze dolgozik tőlem, a kórház 30-40 percnyire van kocsival, de ha épp dugó van, simán lehet akár másfél óra is az út.

Arra gondoltam, hogy legrosszabb esetben mentőt hívok, de sok helyről hallom, hogy a mentő nem taxi, így a legközelebbi kórházba visz be. A legközelebbi kórházban viszont nagyon nem szívesen szülnék, szörnyű állapotok vannak ott, és eddig csak nemtörődöm orvosokkal sikerült ott összefutnom.

Ti mit tudtok erről, illetve aki volt hasonló helyzetben, végül hogy oldotta meg, hogy időben odaérjen az általa választott helyre?

2015. febr. 23. 10:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Értem. Már megijedtem, hogy nem vagy beprogramozva egyáltalán. :))
2015. febr. 23. 17:08
 12/16 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

A mentőt választanám.

Tudtommal attól függ, hogy hová visz, hogy hány perces fájásaid vannak...5 percesekkel simán elmegy abba a kórházba ahol az orvosod van, dugóba nem ragad be hiszen elég csak benyomnia a szirénát. (A taxi ilyet nem tud.)Ráadásul ha tényleg van valami gond a mentőben képzett emberek vannak.

2015. febr. 24. 15:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

amikor elfojt a magzatvíz akkor hívtuk a mentőt, és bevitt minket, igazából egy korház van a közelbe tehát oda vittek, és ott is akartam szülni. De nem volt sürgős, mert utána még 10 óra mulva lett meg a kicsi, de amkor jött a magzatvíz megijedtünk így mentőt hívtunk.

ha este vagy éjszaka indul be a szülés akkor biztos nincs dugó, nincs olyan szülő vagy tesvér aki be tudna téged vinni ebben az esetben? más esetben inkább mentőt hívnék, főleg úgy hogy egyedül leszel... de nem hallottam még ilyen hasonló esetről, mivel itt egy korház van a környéken egyértelmű hogy ott szülnek, és igényes is... remélem rendben leszel!

2015. febr. 24. 19:01
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Harantfekvesnel ha az magzatviz elfolyik azonnal le kell fekudni es mentot hivni legkozelebbi korhaz.

Ez az eset mikor kieshet az km zsinor

2015. febr. 24. 19:15
 15/16 anonim válasza:
100%

Az utolsónak van igaza.

Harántfekvésnél, ha elfolyt a magzatvíz, azonnal mentőhívása, kiemelve, hogy megindult harántfekvéses szüléshez (ilyenkor ha van orvosi beavatkozó egység, biztos, hogy azt kapsz), le kell feküdni az ágyra szülőpozícióba (nem tudni mi a jelentősége, de így kell). Megvárni a mentőket, de a diszpécsernek mondani kell, hogy nyitva az ajtó, nyugodtan jöjjenek, kutya nincs/ elvan zárva stb.

Jó egészséget kívánok a gyerkőc felneveléséhez!

2015. febr. 25. 23:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A mentőnek nem kötelessége a választott kórházba vinnie. Egy harántfekvéses babával meg pláne nem. Így tényleg így van, hogy a területileg illetékes szülészetre fognak vinni.

Egy mentő

2015. márc. 1. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!