Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 9-ik hónapban vagyok,4-5 hét...

9-ik hónapban vagyok,4-5 hét és szülni fogok. Terhesség alatt mit NEM lehet enni/inni?

Figyelt kérdés
Mit TILOS enni inni terhesség alatt? Én eddig nem ettem édességeket,chipseket.. Nem ittam édes italokat,gyümölcsleveket.. (Édesség helyett mazsolát eszek,édes italok helyett sima vizet,esetleg répalevet iszok..)
2015. febr. 18. 17:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mikor megyek ultrahangra,azt mondja az orvos hogy makk egészséges a baba :)
2015. febr. 18. 18:05
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Ne haragudj nem támadni akarlak,de itt gyakorizol de a google-ba nem tudtad ezt beütni 8 hónapig...
2015. febr. 18. 18:29
 13/18 anonim ***** válasza:
13%
Nyers tojás, nyers hús (bifsztek), eper és egyéb bogyós gyümölcs (allergén fehérje van bennük, ami a magzatnál gondot okozhat, ezért a gyerekeknél is csak 1 éves kor, vagy inkább 2 felett javasolják) mogyoró, dió, méz (szintén az allergén összetevők miatt), koffein és alkohol, van néhány fűszer is (nézz utána neten)én a fahéjat tudom, bazsalikomot, amelyekből nem szabad túl sokat enni.
2015. febr. 18. 18:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem is a kérdés az érdekes az egészben, hanem ha nem volt 8 hónapig védőnő akkor hova a fenébe jártál eddig? Honnan lett kiskönyved, stb? Nem mintha annyira nagy szükség lenne a védőnőre, mert van amelyik azt se tudja melyik a gyerek keze vagy lába, de mivel törvényileg elő van írva, h látogatni kell, valamint tőle kapod az igazolást az anyasági segélyhez is, így érdemesebb felkeresni legalább a kötelező alkalmakkor...
2015. febr. 18. 19:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Most már egyél-igyál, ami jól esik, teljesen mindegy.
2015. febr. 18. 19:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Én ilyeneket nem terhesen sem eszem, szerintem ez alap, mint ahogy a nyer hús, tojás, stb.
2015. febr. 18. 20:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Így már kerekebb a sztori. :D

Ami tilos: alkohol, drog, cigi.

Ételeknél nem javasolt: nyers hús, nyers tojás, pasztőrizálatlan tej, tejtermék, és azt hiszem, a tengeri herkentyűk is kerülendőek.

A gyógynövények nagy része kerülendő, inkább azt írom le, mit szabad: csipkebogyó, citromfű, hibiszkuszvirág, bodzavirág, kis mennyiségben gyömbér, lucerna, édeskömény.

[link]

A mazsola finom, de rendkívül nagy a szénhidrát tartalma, sokkal jobb helyette a friss gyümölcs, vagy a frissen préselt gyümölcslé. (Nem csak az agyoncukrozott, dobozos löttyök léteznek gyümölcslé címen.)

A répalevet keverd más gyümölcs levével, narancslével, grapefruitlével, nagyon finom és ebben a megfázós időben jó a természetes c vitamin.

Ezen kívül vannak vitatott dolgok, mint fahéj, fokhagyma, hagyma, erős fűszernövények.

Mindent szabad, mértékkel. Tehát, egy fahéjas csiga beburkolásától senki sem fog elvetélni, de kifőzött fahéjból teát inni, illóolajat használni (külsőleg, párologtatni) már nem tanácsos.

A fokhagymát, hagymát inkább csak az érzékennyé váló szaglás, gyomor kímélése miatt mondják. Ha bírja a gyomrod, mehet nyugodtan.

2015. febr. 18. 20:33
 18/18 anonim ***** válasza:
58%
Nyers hús: érlelt szalámik, füstölt sonkák (sokak számára új információ, hogy egyes szalámik, sonkák, szalonnák nyers húsból vannak, mindössze érlelik vagy füstölik őket. Ezért kizárólag főtt, sült sonkát, szalonnát szabad enni, kolbászt, szalámit inkább hanyagolni), ott vannak még a penészes sajtok, amiket csak érlelnek, egyes sajtok még pasztörizálva sincsenek, mert hagyományosan nyers tejből kell őket készíteni. Nyers tojás van például a majonézben, cukrászsütemények habjában lehet még nyers tojás vagy a krémjében! Tengeri halak a magas higanytartalom miatt, tehát a tonhal abszolút nem javasolt. A citromfű teát 6 hónap fölött már lehet adni csecsemőnek, de mivel nyugtató tulajdonsága van, ezért ritkábban.
2015. febr. 18. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!