Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 9-ik hónapban vagyok,4-5 hét...

9-ik hónapban vagyok,4-5 hét és szülni fogok. Terhesség alatt mit NEM lehet enni/inni?

Figyelt kérdés
Mit TILOS enni inni terhesség alatt? Én eddig nem ettem édességeket,chipseket.. Nem ittam édes italokat,gyümölcsleveket.. (Édesség helyett mazsolát eszek,édes italok helyett sima vizet,esetleg répalevet iszok..)
2015. febr. 18. 17:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
2015. febr. 18. 17:07
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Őőőő, hát jókor jut eszedbe a kérdés:D

Nyers húst, nyers tojást nem szabad enni, tömény alkohol is kerülendő. Gyógyteáknál oda kell figyelni, nem mindet szabad terhesen.

2015. febr. 18. 17:07
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, most már nem mindegy?!

Vagy elírtad és a szoptatást akartad kérdezni?

2015. febr. 18. 17:13
 4/18 anonim ***** válasza:
A kérdést tényleg későn tetted fel. Az édesség, chips, az egyébként nem a NEM SZABAD, hanem legfeljebb a nem ajánlott kategória. Nem ártanak ugyanis a babádnak, de beltartalmi értékük kevesebb lehet. Gyümölcslevet sem ittál... (pedig azzal sem lenne gond). A répa,répalé a karotin miatt túlzásba véve már okozhat gondot egyébként csecsemőnél is. Interneten próbálj hivatalos oldalt nézni, hogy mi valójában tilos, egy egész listát találhatsz.
2015. febr. 18. 17:23
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tudom hogy elég későn tettem fel a kérdést,de hát most jutott eszembe xD Orvos azt mondja nem pazarolja az "idejét" ilyen marhaságokra,hogy terhesség alatt mit nem szabad enni,inni.. Egyszerűen nem tud adni időpontot.. (Nem is akar,látszik rajta. -.-") Védőnőt nem tudom elérni,egy nap legalább 6-7-szer próbáltam hívni,de nem vette fel a telefont... Répalevet sem szoktam sokat inni.. Egy héten 2-szer. (Hétfő,vasárnap..) Én inkább a vízet,meg a citromfű teát iszom annyira... :)
2015. febr. 18. 17:35
 6/18 anonim ***** válasza:
Fura.. Én 8 hetesen mentem a védőnőmhöz, ezzel nyitott, h mit ehetek, mit nem.
2015. febr. 18. 17:47
 7/18 A kérdező kommentje:
Az oké,hogy te 8 hetesen mentél a védőnődhöz,és azzal nyitott,hogy mit ehetsz,s mit nem. Csak tudod,faluba 8 hónapig nem volt védőnő és ezt a barom önkormányzat nem tudta,és nem tudtak betenni egy újat.. Na szóval vissza térve a témára,8 hónapig nem volt védőnő,és nem tudtak betenni újat.. És ugye nem tudtam elmenni védőnőhöz,orvos nem adott időpontot mert úgymond "ő nem pazarolja az idejét ilyen marhaságokkal!" Szépen letel a 8 hónap,és nem tudtam hogy vissza jött,mert senkinek sem szólt senki,csak nemrég tudtam meg,hogy újra van védőnő.. És hát így neten néztem azokat,hogy mit szabad enni,inni terhesség idején.. Csak most itt újra megkérdeztem.. :)
2015. febr. 18. 17:55
 8/18 anonim ***** válasza:
A citromfű teat nem is szabad inni èn ugy tudom, mert eros nyugtato hatasa van.
2015. febr. 18. 17:59
 9/18 A kérdező kommentje:
Rendben,akkor leszokok róla! Amúgy is egy héten kb 1-szer szoktam! :)
2015. febr. 18. 18:01
 10/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek megy a zöld kezecske,akik eddig válaszoltak :)
2015. febr. 18. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!