Magyarországon van olyan kórház (állami vagy magán), ahol szülés után EGYÁLTALÁN nem viszik el a babát?
Arra gondolok, hogy amikor lemosdatják, vizsgálják, stb... Van olyan kórház, ahol ezt a kismamával egy helyiségben teszik, és utána sem viszik el a kicsit? Magyarul hogy végig ott van veled egy helyiségben, egészen a hazamenetelig...?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Uzsokiban szültem.
Császáros voltam, ott a műtőben mosdatták és még arra is figyeltek, hogy így is meglegyen az első testi kontaktus.
Ezt követően ahogy én már képes voltam felkelni (mert azért a babusgatás mellett igenis legyen az anya azért fizikailag olyan állapotban, hogy meg tudja tartani azt a kicsit!), akkor mehettem a kórtermek mellett található újszülött osztályra, becsengettem, kikértem a picit a kis kocsijával és eltolhattam magamhoz, akár egész napra is.
Csak reggel és este volt 1-1 kb. 1,5 órás időtartam, amikor kötelező volt visszavinni a piciket (vizsgálatok, esetleges gyógyszerek, orvosi vizitek, fürdetések stb. miatt)- de már ott álltunk sorba az ajtónál, ahogy valakinek a gyermekével végeztek és szerette volna elvinni magához, már vihette is.
Szerintem ez így teljesen rendben van. Az első napon nálam volt egy kis komplikáció szülés után, így én nem tudtam érte elmenni (felállni stb.)- de még így is emberségesek voltak az ott dolgozók, jött apuka, neki is odaadták a kiskocsiban és ő betolta hozzám, meg később visszavitte helyettem.
Én az Uzsokiban szültem.
Amikor megszületett, rögtön rám tették pár percre. Aztán vitték mosdatni, mérni, megvizsgálta a gyerekorvos.
Szerintem egy orvosi vizsgálat mindenképpen hasznos szülés után a babának. Lányomnak le volt nőve a nyelve pl, azt rögtön fel is csípték.
Miután megmosták stb, utána 2 órát velem volt. Aztán elvitték, én meg mentem a szobába. Ott aludtam kicsit, aztán mehettem a babáért. Onnantól 24 órában velem volt, csak a gyerekorvosi vizitre és az esti fürdetésre kellett leadni.
Nálunk is elviszik mosdatásra, fürdetni, mérni, oltásra stb.
Reggel szültem, éjjel emiatt nem aludtam semmi, megkérdezték, hogy ugye elvihetik, jó lenne pihennem valamennyit. Aznap csak etetni hozták be. Mondjuk úgy fel voltam spannolva, hogy igy sem sokat aludtam. De nekem jó volt, hogy kicsit figyeltek rá, készen voltam. :)
Picit azért gondolkodj! Szülés után a kismamának egy nagyon fontos feladata van: pihenni! Pihenni, mert ha hazamegy, minden a nyakába zúdul és ezt csak ép testi és lelki állapotban lehet tisztességgel elvégezni.
A szülés nagyon nagy munka a szervezetnek, bármelyik formában is történik.
Nem attól lesz valaki jó anya, hogy teljesen elhanyagolja magát, negálja a fájdalmait és a fáradtságát. Aztán később ez majd visszaüt. Régen erre nagyon figyeltek a szülészeti gyakorlatban. A gyermekágyas idő is szent volt, sok segítséggel. Ma már más a világ, de attól méga szülés szülés marad.
Ne akarj mindent egyedül erőn felül csinálni! Pihend ki magad, amennyire csak lehet! A babában semmiféle kötődési sérülés nem alakul ki amiatt, hogy éjszaka alszol abban a 3 napban, vagy nappal kérsz pár órát.
A csecsemősök tényleg nem szeretik sok helyen, ha éjjel náluk a baba, de csak azért, mert akkor nekik munka, semmi másért.
A Jánosban szültem, ott erre nagyon figyeltek, hogy anya csak akkor vigye a babát, ha már alkalmas rá.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! :)
Kedves utolsó, természetesen nem arra gondoltam, hogy szülés után majd le sem teszem őt, hanem pusztán arra, hogy jó lenne végig egy helyiségben lenni vele, hogy mindig rá tudjak nézni, hogy halljam, ha bármi van. Persze, hogy nekem is pihennem kell majd utána, és nem is a nővérek, szülésznők segítségét akarom visszautasítani, hanem egyszerűen mindig figyelemmel kísérni, hogy mi történik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!