Mi a könnyű szülés titka?
Kevés súlyfelesleg?
Sok mozgás terhesség alatt?
Vagy alkatfüggő?
Szerintem is alkat dolga. Én duci vagyok, (tehát nem voltam akkor sem sportos, amikor szültem), a babáim nagy súllyal, jóval 4 kiló felett születtek (szép magas ember az apukájuk is), de az első 6 és fél, a második 5 óra alatt lett meg (a legeslegelső jeltől számítva).
Meg még az is a titka, hogy nem kell sokat agyalni előre a szülésen!!! El kell fogadni, hogy ez bizony egy olyan dolog, amikor az események irányítanak téged, és nem pedig fordítva. Bízz magadban, bízz a dokidban, és minden simán fog menni.
Szeritnem egyik sem nagyon.
A legfontosabb, hogy hogy állsz az egészhez. Akard, várd, és ne félj tőle. Tudd, hogy fájni fog, de ez ezzel jár, ne sajnáltasd magad, hanem tedd, amit a dokik mondanak és tudd, a babának legalább olyan nehéz.
Nyilván, ha a terhesség alatt nem hagyod el magad, az nem hátrány, és a nagy súlyfelesleg sem előny, de ezek sem mindig befolyásolható dolgok.
Vannak homeos bogyók, teák, amik segíthetnek (vagy legalábbis ártani nem fognak), és nyilván nagy az alkat "beleszólása" is, a fájdalomküszöbé is.
Lányom gyorsan, könnyen született, ha 2 hét mulva negyed ilyen könnyü lesz a mádoik, már boldog leszek:-)
Sziasztok!
Én végig nyugodt voltam úgy voltam vele h én akartam bent pedig nem maradhat!Mikor elindult nyugodtak maradtunk szépen elkészültünk bementünk....4 óra múlva megvolt a nagy lányom!4 kg 60 cm!Fáj mert szerintem olyan nincs h nem fáj,de tudd h nemsokára olyan boldog leszel mint még soha!Ne a fájdalomra gondolj hanem a találkozásra,meg arra minnél rosszabb annál közelebb az idő h vége!És megölelheted a babád!És hidd el akkor minden fájdalom elmúlik!nekem végig ez járt a fejemben!
És a szülésznőm mondott mindent,mikor mit csináljak,a doki is segített,a páromnak meg még a puszta jelenléte is támogatott!én pozitívan emlékszem az egészre!hidd el pár óra múlva nem is tudnád majd leírnii a fájdalmat!Csak a Babádon fog járni az eszed!
Könnyő gyors és nyugodt meghitt szülést kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!