Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a könnyű szülés titka?

Mi a könnyű szülés titka?

Figyelt kérdés

Kevés súlyfelesleg?

Sok mozgás terhesség alatt?

Vagy alkatfüggő?

2010. febr. 10. 21:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem is alkat dolga. Én duci vagyok, (tehát nem voltam akkor sem sportos, amikor szültem), a babáim nagy súllyal, jóval 4 kiló felett születtek (szép magas ember az apukájuk is), de az első 6 és fél, a második 5 óra alatt lett meg (a legeslegelső jeltől számítva).

Meg még az is a titka, hogy nem kell sokat agyalni előre a szülésen!!! El kell fogadni, hogy ez bizony egy olyan dolog, amikor az események irányítanak téged, és nem pedig fordítva. Bízz magadban, bízz a dokidban, és minden simán fog menni.

2010. febr. 11. 06:13
 12/18 Vilcsianyuja ***** válasza:
Mikor terhesen kérdeztem a védőnőt, hogy javasol-e légzéstechnika gyakorlatokat, három gyerekes anyaként közölte, hogy ott és akkor mindennel fogok foglalkozni, csak a légzéstechnikával nem... Nekem infúzió közben indult meg a vajúdás, nagyon hirtelen, nagy fájdalommal. Nyüszítettem is rendesen, meg először a tolófájásoknál is, de helyrerakott a szülésznő és az orvos, hogy ne ordítsak hanem nyomjak :) Így se sikerült először jól csinálnom, bevérzett a szemem, tiszta hajszálértágulat lett a fejem, nyakam, vállam. Az első fájdalmaktól számítva két óra alatt kinn volt a baba. Mikor kivitték a babát és elkezdtek engem összerakosgatni, az orvos és a szülésznő is mondta, örüljek, mert könnyű szülésem volt. Hát én inkább azt mondanám, örülök, hogy gyors szülésem volt, de nekem egyáltalán nem volt könnyű... Egyébként engem nagyon megnyugtatott a szülésznő hozzáértése, kifogtam egy nagyon normálisat. Az is sokat segít, ha nem a legtöbbet a "könnyű" szülésben.
2010. febr. 11. 08:51
 13/18 anonim ***** válasza:

Szeritnem egyik sem nagyon.

A legfontosabb, hogy hogy állsz az egészhez. Akard, várd, és ne félj tőle. Tudd, hogy fájni fog, de ez ezzel jár, ne sajnáltasd magad, hanem tedd, amit a dokik mondanak és tudd, a babának legalább olyan nehéz.

Nyilván, ha a terhesség alatt nem hagyod el magad, az nem hátrány, és a nagy súlyfelesleg sem előny, de ezek sem mindig befolyásolható dolgok.

Vannak homeos bogyók, teák, amik segíthetnek (vagy legalábbis ártani nem fognak), és nyilván nagy az alkat "beleszólása" is, a fájdalomküszöbé is.

Lányom gyorsan, könnyen született, ha 2 hét mulva negyed ilyen könnyü lesz a mádoik, már boldog leszek:-)

2010. febr. 11. 15:55
 14/18 anonim ***** válasza:
Könnyű szülés?Ilyenről én még nem hallottam.Engem mindenki csak megrémít.Olyan fájdalmakról beszélnek,hogy ha nyitva lett volna az ablak a szülészeten,legszívesebben kiugrottak volna.A baba 4300g-al született.Nekem nincs még személyes tapasztalatom,bár tökre parázok,én 36+4 hetes vagyok,a doki szerint 3300-3450g a babám súlya,és még van egy hónap...Majd lesz valahogy,végül is még egy bébi sem maradt bennt.
2010. febr. 11. 16:55
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én végig nyugodt voltam úgy voltam vele h én akartam bent pedig nem maradhat!Mikor elindult nyugodtak maradtunk szépen elkészültünk bementünk....4 óra múlva megvolt a nagy lányom!4 kg 60 cm!Fáj mert szerintem olyan nincs h nem fáj,de tudd h nemsokára olyan boldog leszel mint még soha!Ne a fájdalomra gondolj hanem a találkozásra,meg arra minnél rosszabb annál közelebb az idő h vége!És megölelheted a babád!És hidd el akkor minden fájdalom elmúlik!nekem végig ez járt a fejemben!

És a szülésznőm mondott mindent,mikor mit csináljak,a doki is segített,a páromnak meg még a puszta jelenléte is támogatott!én pozitívan emlékszem az egészre!hidd el pár óra múlva nem is tudnád majd leírnii a fájdalmat!Csak a Babádon fog járni az eszed!

Könnyő gyors és nyugodt meghitt szülést kívánok nektek!

2010. febr. 11. 17:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem a jo legzestechnika segitett a vajudas alatt.
2010. febr. 12. 10:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem az együttműködő gondolkodásmód segített.Ha arra törekszel,hogy mindent úgy csinálj,ahogy a szülésznő,illetve az orvos mond,akkor jó lesz.Rajtam látták,hogy nagyon "szót fogadok",ezért mikor mondtam,hogy nem tudok nyomni,komolyan vették,tudták,hogy nem csak magamnak akarom megkönnyíteni,nem csak nyafogok.Így segítettek mindenben,és nem győzködtek,hogy az nem úgy van.
2010. febr. 12. 20:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Annak, aki most olvassa: nálam jobban senki nem készült a szülésre, elvégeztem a kismama joga oktato tandolyamot, Titan a malnalevel teát, vettem turmalint, malachitot a vajúdáshoz, gátmasszázs olajoztam magam, meditaltam, elrecitáltam csomoszor, hogy "könnyen szulom meg egészséges babamat" , szinte minden éjjel azt álmodtam, higy ez nekem simán megy majd! Egyáltalán nem féltem, alig vártam es biztos voltam benne, hogy sima ugy lesz. Eredmény: vagy 6 orvosi ok miatt lett császár! Esélyem se volt hüvelyi úton megszülni, pedig erre előzőleg semmi nem utalt. Szóval attól, amikor azt mondják "fejben dől el" falra mászom!!! Sajnos NEM minden fejben dől el, van amikor hiába "dőlt el fejben" az élet másképp hozza. Es van az ismeretségi körömben nem is egy nő, aki azt se tudta mi fán terem, es secperc alatt megszülte. Persze biztos fontos, hogy az embernek, amikor ott van, milyen a hozzáállása. De szerintem a lényeg a rugalmasság, es hogy egyutt működjunk a körülményekkel. Nem kell semmihez mindenáron ragaszkodni, a lényeg, hogy egészséges babánk szülessen es a a lehetőségekhez mérten mi is jol jöjjünk ki belőle.
2014. jún. 7. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!