Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a könnyű szülés titka?

Mi a könnyű szülés titka?

Figyelt kérdés

Kevés súlyfelesleg?

Sok mozgás terhesség alatt?

Vagy alkatfüggő?

2010. febr. 10. 21:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alkatfüggő. Van sok ismerősöm, akik terhesség alatt is sportoltak, tornáztak, nem is híztak sokat, mégis nehezen szültek. Én nem vagyok egy sportos típus, igaz, hízni nem híztam egyszer se sokat és mind a 4 szülésem könnyű volt így visszaemlékezve. szerintem a fájdalomtűrő képesség, a tágulékonyság is meghatározó és az, hogy az ember ne görcsöljön rá, hagyja, hogy a teste és a baba irányítson, ne ő maga akarjon mindent kézben tartani.
2010. febr. 10. 21:04
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Alkat és genetika.Én világ lustája vagyok,imádok enni-különös tekintettel az egészségtelen kajákra:))-,a terhességeim alatt 25-25-35kg-ot szedtem fel,és a leghosszabb szülésem is rövidebb volt 2 óránál,az ikreimet 1 óra alatt szültem meg.Sport nélkül leadtam minden feleslegem a szülések után.Oltári mázlim van.:))
2010. febr. 10. 21:08
 3/18 A kérdező kommentje:

32 hetesek vagyunk,félek a szüléstől...

Akkor a lényeg h rákészüljek,ne görcsöljek(lelkileg persze)?!

2010. febr. 10. 21:12
 4/18 anonim ***** válasza:
68%
Én nem jártam szülésfelkészítőre, de kellett volna, mert eljött az időnk és ordítottam a fájdalomtól, de a szülésznők mondták, hogy ha jártam volna valamilyen tornára vagy felkészítésre, akkor könnyebben elengedtem volna magam és a légzés is könnyebben ment volna, amivel kevésbé fájt volna az egész. (6 órán keresztül szültem és senki nem tudta elérni a szülész orvosomat, pedig 4 is lehetett volna a 6 óra helyett- szülészorvost ne fogadj, mert úgy is járhatsz mint én, akit behívtak császárra, de egy nappal előbb elindult a szülés és semelyik orvos nem mert felvágni faros babával, merthogy más betege vagyok)
2010. febr. 10. 21:15
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, nekem volt terhestorna kazettám amin gyakoroltam légzést, relaxációt, olvastam is hogy az egyes szakaszokban mit, hogyan kell csinálni, de abban a helyzetben, amikor vajúdtam, fogalmam se volt róla, hogy melyik szakaszba értem, eszembe nem jutott semmi abból amit gyakoroltam, a görcsök alatt örültem, ha egyáltalán kapok levegőt. Szerencsére 2 óra alatt megszültem, szerintem alkat, és tágulás kérdése.
2010. febr. 10. 21:25
 6/18 anonim ***** válasza:
53%
Az, hogy átalszod :D De félretéve a tréfát, szerintem alkat kérdése. Eddig minden ismerősöm, aki szült, hiába készült rá, hiába masszirozták, stb, a lényegen semmit nem változtatott, max jobban érezte magát közben, vagy magabiztosabb volt. De ne izgulj, nem rögtön fáj, hanem szép fokozatosan, igy van ideje megszokni a szervezetednek, fel sem tűnik...
2010. febr. 10. 21:34
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az,hogy azt kell csinálni mindig amit a doki és a szülésznő mond.Még ha nem is esik jól úgy venni a levegőt akkor is meg kell próbálni mert ők pontosan tudják mi a jó,mi a helyes.Legalábbis én így voltam vele és könnyű szülésem volt.
2010. febr. 10. 21:40
 8/18 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem meg fejben dől el. Én tudtam, hogy harmonikus lesz a szülésem. Éreztem, legbelül. Ha rám hallgatsz, akkor magasról tojsz minden okostojásra, és csak az ősi női ösztönödre hallgatsz. Ha át tudod adni magad az élménynek, és nem állsz ellen, akkor minden rendben lesz.

Esetleg ebben találsz használható infót:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

2010. febr. 10. 22:14
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én alig híztam, fitt vagyok és 34 hétig melóztam 12 órában. Könnyű szülésem is volt. A barátnőm 10 hetesen már táppénzen volt, felszedett 27 kg, abszolút lusta és neki is nekem is 7 óra volt a szülés az első fájástól a kitolásig. Így egyértelműen alkatfüggőséget tudok írni.

Amúgy koncentrálj arra amit mondanak, meg készülj fel lélekben, hogy fáj, de nyugi ki lehet bírni azért és csodálatos lesz mikor megpillantod a babád.

2010. febr. 10. 22:35
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Na, én ugrok erre, hogy a fejben dől el. Alkat, és genetika. Én csináltam végig a terhestornát, jártam szülésfelkészítőre is. Ennek ellenére nem indult be nálam a szülés, úgy kellett indítani. Gyors volt, 3 óra. De végig feküdnöm kellett, semmi mozgás. Hiába gyakoroltam vajúdási technikákat. A relaxációt meg csak különleges fakír jógik képesek alkalmazni vajúdás közben, én az utolsó fél órában már azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány. A doki meg a szülésznő ennek ellenére megdicsért, meg a férjem is azt mondta, hogy tök jól viseltem. Aha, majdnem belehaltam. A fejben eldőlt, biztos, hogy megszülöm, meg minden, de azért egy 4,2 kg-s gyerekkel akármit csinálsz iszonyúan fog fájni, és kész.
2010. febr. 11. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!