Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülési terv - ezt tényleg...

Szülési terv - ezt tényleg figyelembe veszik, elolvassa bárki is a kórházban a szülés előtt, tényleg tartja magát hozzá a kórházi személyzet, amennyiben lehetséges?

Figyelt kérdés

Nem tudom elhinni, hogy a kórházban majd bárki törődjön az én elképzeléseimmel; bevett dolog lenne, hogy megnézzék a szülési tervet, amit írok (pl Pocakosnaplóban lévő minta), vagy ez csak arra való, hogy a kismamát megnyugtassa és előre örüljön a készülődésnek?

Ha azt húzom alá, hogy ébresszenek fel minden alkalommal, ha ha sír a baba, tényleg azt csinálják? Vagy pl. hogy egész nap velem lehessen? Vagy hogy fotózni akarok, meg apuka vágja el a köldökzsinórt? Ilyen van Magyarországon, hogy én döntöm el ezeket? Vagy ez a terv csak a nyugalom illúziójára szolgál, hogy kezemben tarthatom majd a dolgokat?

2015. febr. 8. 14:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szeritnem fogadj egy dokit és vele megbeszélheted a szülési terved, sőt akár szülésznőt is érdemes fogadni. Ha beszélsz velük ők mindent figyelembe vesznek amit szeretnél, persze ésszerű határokon belül, de nyilván köldökzsinórt a férjed elvághat, ezt meg is kérdezik majd.

Nálunk ahol én szültem első éjszaka egy csecsemő osztályon volt a fiam, így tudtam alduni, itt ez a protokol, de előtte nálam volt a szobába, csak estére kellett beadni, reggel mehettem érte, és utána már mindig velem volt a szobába, tehát hallottam ha sír :) De biztos vagyok benne, ha ragaszkodtam volna hogy első éjszaka is velem legyen megoldható lett volna, de itt ez a szokás és valóban jó is, mert nagyon rosszul voltam, nagyon kifáradtam.

De hidd el a körülményekhez legjobban fog zajlani, ha minden rendben, nincs komplikáció akkor úgyis mindent lehet amit szeretnél, még fotózni is biztos. Mi nem fotóztunk, eszembe sem jutott, akkor más dolgok a fontosak, meg az események annyira újak, pörögnek.

2015. febr. 8. 17:23
 12/14 anonim ***** válasza:

Én a mi kis magyar eü-ben csak egy szimpla epidurált kértem, fogadott orvos és fogadott szülésznő mellett.

Szerinted kaptam? Pedig jó előre szóltam, ha úgy alakul, akkor kérek. Úgy alakult. Viszont idő meg már nem volt rá.

Ennyit a szülési tervről.

Magánkórházban lehet, hogy foglalkoznak vele,de a nagyüzemi keltetőkben kár az időt pazarolni rá.

2015. febr. 9. 21:16
 13/14 anonim ***** válasza:
bababarát kórházat keress, ott lehet sok dolgot kérni, nem kell ehhez magánkórház
2015. febr. 10. 08:55
 14/14 anonim ***** válasza:

Édesanyám februárban ment nyudíjba, mint szülésznő.

Soha nem kapott szülési tervet senkitől, a barátnőmtől hallott róla.

Elolvasott egyet, és kerek szemmel közölte, hogy minden amit leírtak benne,(ne mossák le a magzatmázat, és csak akkor vágják el a zsinórt,ha már nem lüktet, legyen mellre helyezve a baba, ilyesmi) pont így szokás, és természetes.

Szerintem nem csak kiröhögnének a szülésznők, de meg is sértődnének, amiért a nyílvánvalót leeírod nekik.

2021. ápr. 26. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!