Szülés után otthon maradt veletek a férjetek? És ha igen, mennyi időre?
Csak az első héten volt otthon vagy esetleg tovább is?
Mennyit segített a baba körül? Voltak konkrét feladatok, amit mindig ő csinált (pl. ismerek olyanokat, ahol mindig Apa dolga a fürdetés), vagy van, akinél ez változó volt?
Milyen volt az első néhány hét otthon és mi volt benne a legnehezebb?
két hétig volt itthon, bármit megcsinált, amit kellett. fürdetni persze kimondottan szeretett :)
nekem az első pár hét nem volt nehéz, szerintem még valami dolgozott bennem, illetve az utolsó heteket a kórházban töltöttem, az első hetekben olyan jó volt, hogy végre tudok mozogni, nincs akkora hasam, még ha sokat is éjszakáztunk. sokat fejtem, férjem ült mellettem hajnalban, és beszélgettünk :) szóval az szép időszakként maradt meg bennem.
az volt rossz, amikor dolgozni ment először, és persze nehéz volt a kialvatlanság napközben, hiába aludtak 2 órákat naponta többször a gyerekek, én nem tudtam már aludni, vagy nem akkor, szóval nehéz volt megszokni, hogy nem én irányítok, nem én osztom be az időt :)
hétfői napon mentünk haza, csütörtökön már kizavart a férjem vásárolni, szóval abban is sokat segített, hogy egyedül is elvolt 1-2 órát a gyerekekkel.
Én csak lesek, hogy mindenkinek ennyi segítsége volt...
Nekem a fiamnál itthon volt a párom 2 db napot, miután hazajöttünk a kórházból. Utána anyósom hozott ebédet 1 hétig, ott volt kb fél órát. Babázott volna, de a fiam evett-aludt. Anyuék nem tudtak jönni, mert aput épp műtötték, mi mentük, mikor a fiam 1 hetes volt, het 2x-3x.Amikor megszületett a lányom, 4 napot volt otthon a párom, ugye a fiunkra vigyázott. Én a 3. nap jöttem haza a kórházból, tehát 1 napig volt otthon. Anyós jött egy hétig, hozott ebédet, meg ott volt egy órát, amíg kimentünk levegőzni a fiammal. Anyuék voltak 2x az első héten. Aztán a szokásos.... De elvoltunk, nem panaszkodom, nekem is inkább a fizikai felépülés volt a legrosszabb. Konkrétan, h 2 hétig nem tudtam ülni abszolút. Álltam, feküdtem, v térdeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!