Ha az alabbi tunetek egyike sincs meg, akkor egyhamar meg nem szulok? 40 hkm
Ezeknek a tüneteknek a megléte vagy a hiánya nem sok mindent jelent. Az egyik tuti tünet a magzatvíz elfolyása, a másik a fájások megkezdődése.
Van, akinél fokozatosan jön, van, akinél hirtelen.
Ahogy az egyik laboros néni mondta nekem egyszer a falujukbeli bölcsességet: "Úgyis megindul, ha megérett a körme..."
Nekem pl. nagyon fokozatosan kezdődött, viszont majd 3 hétig "jóslóztam". Anyukámnak meg egyszer csak elfolyt a magzatvíz.
Ahány ember, annyiféle.
Könnyű szülést! :)
Nekem nem volt semmi tünetem, nem is éreztem, hogy szülnöm kéne. A kórházba csak egy vizsgálatra mentem, hogy az orvos megnézzen mi is a helyzet. Mégis bent a kórházban amikor a doki megvizsgált, rám nézett, és ennyit mondott:
- ugye tudja, hogy maga éppen szülni akar?
Én dehogy! Még tolófájásaim sincsenek. Mégis 15 perccel később megszületett a fiam.
Szóval mert nincsenek tüneteid, még jöhet a szülés. De ne aggódj feleslegesen. A baba ha akar úgyis világra jön, és elhiheted, akarni fogja :)
Szia!
Nekem sem volt semmi tünet,előjel..
40+5 hetesen szültem.. 2 napot hordtam túl.
CTG-semmi fájás. Baba nagyon elvolt..:)
Nem szállt le a hasam, nem puffadt az arcom,nem folyt el a magzatvíz, és a nyákdugóval a beöntés után találkoztam elöször:) a méhszájam 2100 volt:) Bár nekem voltak jóslóim,de nem vészesek ennyi..
Épp magzatvíz vizsgálatról jöttünk haza a párommal,elmentünk egy pizzériába "nem éreztem semmit,nem fájt semmim" aztán este anyosék jöttek át dumcsizni. Este 9kor haza mentek,lefürödtem és készültünk a lefekvéshez.. "Ezt csak azért írom le neked,hogy lásd mennyire nem volt előjele.." 22:08 kor felkeltem,hogy valami nem stimmel..:)
Pontosabban már elaludni sem nagyon bírtam,nem azért mert bármim fájt volna,egyszerűen csak mindenhogy kényelmetlen volt.. És onnantól szépen Bár nem lassan,elindultak az események:) Másnap 14:05 perckor megszületett a lányom:)
Könnyű szülést kívánok neked:)
A "Nem lassan-t " úgy értem,hogy az első 2-3 fájás még 12-9 perc volt, aztán egészen mégis, 5 perces fájásaim voltak, az utolsó 2 óra "ha jól emlékszem" már 2 percesek voltak..
Tehát nyugodj meg, most már elmondhatom én is,hogy BÁRMIKOR elindulhat..
Nekem egy jó nagy séta tette meg hatását, hogy beinduljon a vajúdás, a nyákdugóm is csak akkor ment el, mikor már 7 perceseim voltak. Egyszerűen éjjel felébredtem, hogy görcsölök, és nem múlt el, jöttek folyamatosan után. Szóval bármikor beinduhat a dolog hipp-hopp. :)
Nekem a magzatviz már csak akkor ment el, mikor felfeküdtem a szülőágyra. :)
Szia
nekem is a 39.hettol 21 00 volt a mehszaj. Joslo nulla, has fent, nyakdugot nem láttam.
Végül 41+3 nal indítottak ugyanúgy 2100 as mehszajjal.
Oxidációs kötöttek, nulla fajas miatt csaszaroztak, a babám a szülök sátora közelében sem volt. Marha jól elvolt :)
Szerintem maradt volna meg egy hetet is akar..
Utolsó vagyok! Fura dolgokat írt a telom :D
tehát oxitocint kötöttek , és a babám a szulocsatorna közelében sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!