mikor az orvos vagy szülésznő látja, hogy közel a vége, akkor telefonon odaszól neki, hogy jöjjön és a kitolás pillanatában már ott toporog.
azért van ott mert ha ne adj isten oxigénhiányosan vagy halva születik a baba, akkor azonnal tud segíteni, ezzel megmenteni az életét vagy egy agysérülést.
hidd el, mikor ezerrel nyomsz, már pont nem fog érdekeli az az egy ember :) egyébként sem a lábaid közé mászik, hanem az ajtóban várja, hogy megszülessen a baba és ha felsír akkor türelmesen megvárja míg megcsodáljátok, apa elvágja a köldökzsinórt, 50 képet készítetek :) de ha baj van akkor egyből rohan a babával...
2015. jan. 14. 23:44
2/15 anonim válasza:
Nálam valamikor a kitolási szakasznál jöhetett be, de kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy ki van bent. Pedig a végére már voltunk bent egy páran. Amúgy annak a valakinek adták (csecsemős doki vagy nővér - ezt nem tudom) a babát és sajnos azonnal el is vitték tőlem az intenzívre. Tehát jó, ha ott van!
2015. jan. 14. 23:46
3/15 anonim válasza:
Nálunk nem jött be gyerekorvos. A csecsemős látta el a babát. Két intézményben is szültem, mindkettőben így volt, pedig a fiamnám még a nyakán is volt a zsinór.
2015. jan. 14. 23:47
4/15 anonim válasza:
Nalam is igy volt. A vegere mar kb tizen voltak bent, mert veszhelyzet volt. Ugy passziroztak-vakumoztak ki. Nem is lelegzett. Amint kint volt, a neonatologusok elrohantak vele, h megmentsek. Hala Istennek sikerult.
2015. jan. 15. 06:32
5/15 anonim válasza:
Nálunk a végén jelent meg, de nem jött be, a folyosón várta meg a végét, mondjuk nálunk nem volt szerencsére baj. A csecsemős nővér volt bent, neki adták oda, hogy rendbe tegye, vigye vizsgálatokra. Engem megnyugtatott, hogy ott vannak, hiszen ha bármi baj lett volna, ott lett volna a segítség, nem kellett volna várni, míg odaérnek. Pedig én minimalizálni akartam, hogy hányan vannak a szülőszobán, persze csak addig, amíg nincs probléma. De akinek ott kell lenni, annak ott kell lenni.
2015. jan. 15. 06:40
6/15 anonim válasza:
Kitolásnál (szintén elakadós-vákuumos történet) vagy 10 ember tolongott bent.
Akkor nem foglalkozol vele, az úgysem az illemről szól, ők se foglalkoznak veled, te se velük. Nem fognak se bemutatkozni, se köszöngetni. Hozzám egyedül az az orvos beszélt, aki épp készült hasba könyökölni és ezt nagyon kedvesen elmagyarázta, hogy ő most meg fog gyomrozni és előre is bocs - majd könyökölt.
2015. jan. 15. 06:44
7/15 kloetta válasza:
nálam 2 gyerekdoki is volt :)
az ügyeletes bejött még a kitolási elején (nem szült senki más akkor épp) a főgyerekdokit meg behívták, mert nagy baba volt, megszorult, nyaka körül a köldökzsinór, esett le a szívhangja. Szerencsére amint ki tudott jutni a kicsim, semmi baja nem volt, így nem kellettek, de örültem hogy ott vannak azért. Mint látod inkább csak biztonságból vannak.
2015. jan. 15. 08:29
8/15 anonim válasza:
Nálunk is a csecsemős vitte el a babát, csak másnap viziten találkoztam gyerekorvossal.
2015. jan. 15. 08:36
9/15 anonim válasza:
Én Székesfehérváron szültem, nálunk is a csecsemős nővér jön csak be, de csak akkor szólnak, amikor már a vége felé tart a szülés. Gondolom van orvos is a közelben valahol, de szerintem, ha nagyon nagy a baj, esetleg nem sír fel a baba, akkor a szülész-nőgyógyász orvos is tudja, mit kell tenni a babával. Én 3-szor szültem, mindig volt bent szülész orvos, pedig nem votl fogadott egyik sem. Mivel orvos, gondolom tudja hogyan kell egy újszülöttet is újraéleszteni.
2015. jan. 15. 08:47
10/15 anonim válasza:
Nálunk nem jött be egyiknél sem, sokáig vajúdtam amikor vittek császározni telefonáltak,hogy mindjárt megszületik a baba aés jöjjön, kivették a babát, kivitte a csecsemős és ahol lemosták felöltöztették ott már ott volt a doktornő és megvizsgálta. Második babámnál másik kórházban voltam, császár volt, amikor kiemelték a babát és kivitték mosdatni akkor nézte meg a doki, egyiknél sem jött be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!