Hogyan zajlik egy nem tervezett császármetszés?
Altatnak? Vannak fájdalmaim? A babára milyen érzelmi hatással lehet, hogy egyszerűen kivágják a méhemből?
Rettegek a szülésnek ezen fajtájától, és már csak 3 hónap van hátra. Kérlek, osszátok meg velem a tapasztalataitokat, hogy könyebb legyen az elfogadás.
Ne aggódj,nem lesz császár,ha te nem adod fel fejben a olgot.Persze néha kell,muszáj,de erre ne is gondolj.Csak optimistán.
Amúgy a legtöbb helyen EDAval csinálják,te elméletileg nem látsz és némi cibáláson kívül nem is érzel semmit.A gyógyulás nehézkesebb,fájdalmasabb,mint természetes szülésnél.
Szia.Én már 40+9 napos voltam mikor belázasodtam és mennem kellet a műtőbe.Borotválás ha kell,beöntés,katéter,ctg a hasadon míg folyik az infúzió.Utánna toltak műtőbe én is spinális érzéstelenítőt kaptam,már raktak is az ágyra.Fertőtlenítés,folyamatosan mérték a vérnyomásom,plusz folyt 2 infúzió.Nekem volt cibálás szerű de nem vészes utánna megmutatják a bébit,kitakarítanak és már varrnak is.A felkelés nagyon rosz de segítenek a szülésznők,ők mosdatanak le is.AQnnál jobb minél többet próbálsz majd menni és nem hagyod el magad.Sajnos nekem nem volt a kisfiam melletem utánna,de ha minden oké akkor odarakják melléd egy idő után.Ja és az egész mindennel együtt kb.:50 perc volt.Nem szabad megilyedni monjuk nekem időm se volt rá.Engem altattak volna de 2 órával előtte ettem,és akkor nem lehet de inkább érzéstelenítővel szokták.
Ne gondolj ilyenre,bízz benne hogy simán megfogod szülni!
Én 9 nappal vittem túl a babát,mikor beindították a szülést.
Nem tágultam egy dekét sem,elöregedett a magzatvízem és fájásgyengeségem volt,egyenes út a műtőbe.
Engem altattak,másnap kellett először felállnom.
Annyira fájt a sebem,hogy biztos voltam benne,ezt nem lehet túlélni.
Pokoli volt.
A lényeg persze,hogy a kisfiam egészségesen jött a világra és gyönyörű kisbaba.
De én sem így tervezetem a szülést és én is rettegetem a császármetszéstől.
5 hetes kisfiú anyukája
Igaz engem nem altattak,de azért érdekes némelyik írás,hogy 7óra mulva már járkált sőt zuhanyozott..Én 5hete szültem tervezett császárral,semmivel sem különb,max ha nagyon veszélyben van a baba,nem vízszintesen vágnak,hanem függőlegesen,nekem a dokim mondta ezeket.Én elég szívós vagyok de azért próbára tett.Ha érdekel írj privit..
amúgy mért gondolod,hogy császár lesz,neked van időd még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!