Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik egy nem tervezet...

Hogyan zajlik egy nem tervezett császármetszés?

Figyelt kérdés

Altatnak? Vannak fájdalmaim? A babára milyen érzelmi hatással lehet, hogy egyszerűen kivágják a méhemből?

Rettegek a szülésnek ezen fajtájától, és már csak 3 hónap van hátra. Kérlek, osszátok meg velem a tapasztalataitokat, hogy könyebb legyen az elfogadás.

2008. aug. 18. 16:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj,nem lesz császár,ha te nem adod fel fejben a olgot.Persze néha kell,muszáj,de erre ne is gondolj.Csak optimistán.

Amúgy a legtöbb helyen EDAval csinálják,te elméletileg nem látsz és némi cibáláson kívül nem is érzel semmit.A gyógyulás nehézkesebb,fájdalmasabb,mint természetes szülésnél.

2008. aug. 18. 16:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Én dec.-ben szültem csásszárral.Ez a szülőszobán dőlt el.Vérnyomást mérnek,bekötik az infúziót,katétereznek, bikinivonalon borotválnak.Ezután már nem állhatsz fel, a beteghordó tesz át a hordágyra.A műtőben én spinális érzéstelenítést kaptam,ezután felfektettek,fertőtlenítik a hasat,combot,eléd teszik a paravánt,rád teszik a vérnyom.mérőt.Műtét közben többször is mérik a vérnyomást,az anesztes beszélget veled(velem a doki is),kiemelik a babát,megmutatják,majd elviszik és ellátnak téged.A műtét 30 perc volt,ahogy múlik az érzéstelenítő hatása remgesz,mint a kocsonya.1 nap az őrzőben(itt egész nap bennt van a katéter),ahol hajnalban fel kell kelni(ez borzalmas) mosakodni és utána kicsit behozzák a babát,majd rendszeresen 3 óránként.24 órás őrzés után kiveszik a katétert és lehet menni a babás részlegbe.5-6 nap a bentlét,ha nincs gond.Nekem az érzéstelenítőtől 2 nap múlva iszonyat fejfájásom lett,erre kaptam gyógyszert és infúziót.A műtéti fájdalom pedig kb 6 hét múlva múlt el.Nem így akartam szülni,de így is egy csodaszép,örökmozgó,csupamosoly kisbabám lett.Én nem látom rajta,hogy a császár megviselte volna.Én is aggódtam az érzelmi rész miatt,de rajta nincs negatív jele és a fő dolog:életben van,egészséges.Hüvelyi szülésnél ez nem biztos,hogy így alakult volna.
2008. aug. 18. 20:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Én a 2 válaszoló vagyok.Az az érdekes,hogy az a bizonyos cibálás,amiről sok helyen olvastam nálam nem volt.De lehet,hogy csak én nem figyetem rá.
2008. aug. 18. 20:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Én már 40+9 napos voltam mikor belázasodtam és mennem kellet a műtőbe.Borotválás ha kell,beöntés,katéter,ctg a hasadon míg folyik az infúzió.Utánna toltak műtőbe én is spinális érzéstelenítőt kaptam,már raktak is az ágyra.Fertőtlenítés,folyamatosan mérték a vérnyomásom,plusz folyt 2 infúzió.Nekem volt cibálás szerű de nem vészes utánna megmutatják a bébit,kitakarítanak és már varrnak is.A felkelés nagyon rosz de segítenek a szülésznők,ők mosdatanak le is.AQnnál jobb minél többet próbálsz majd menni és nem hagyod el magad.Sajnos nekem nem volt a kisfiam melletem utánna,de ha minden oké akkor odarakják melléd egy idő után.Ja és az egész mindennel együtt kb.:50 perc volt.Nem szabad megilyedni monjuk nekem időm se volt rá.Engem altattak volna de 2 órával előtte ettem,és akkor nem lehet de inkább érzéstelenítővel szokták.

Ne gondolj ilyenre,bízz benne hogy simán megfogod szülni!

2008. aug. 18. 21:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 39. heten volt nem tervezett csaszar. 170/110 vernyomassal vittek korhazba, meginditottak a szulest kuppal, de semmi, szoval csaszar lett. Ultrahang, CTG, katéter, borotválás,aztán tolem mondjuk kerdeztek, hogy altatas-e vagy érzéstelenítés, az elsot valasztottam. 7 orával késobb már zuhanyoztam, járkáltam, hozták a kicsit. Pár napig mondjuk nehezen mozogtam a seb miatt, de nem olyan vészes.Es beindult a tej is. Eloszor picit csalodott voltam, hogy igy alakult, de mindkettonk miatt igy volt jo. A kisfiam makkegeszseges, mosolygos, boldog baba. En magam is császárral szulettem, es szerintem sose éreztem hátrányát.
2008. aug. 18. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Én 9 nappal vittem túl a babát,mikor beindították a szülést.

Nem tágultam egy dekét sem,elöregedett a magzatvízem és fájásgyengeségem volt,egyenes út a műtőbe.

Engem altattak,másnap kellett először felállnom.

Annyira fájt a sebem,hogy biztos voltam benne,ezt nem lehet túlélni.

Pokoli volt.

A lényeg persze,hogy a kisfiam egészségesen jött a világra és gyönyörű kisbaba.

De én sem így tervezetem a szülést és én is rettegetem a császármetszéstől.

5 hetes kisfiú anyukája

2008. aug. 19. 08:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Igaz engem nem altattak,de azért érdekes némelyik írás,hogy 7óra mulva már járkált sőt zuhanyozott..Én 5hete szültem tervezett császárral,semmivel sem különb,max ha nagyon veszélyben van a baba,nem vízszintesen vágnak,hanem függőlegesen,nekem a dokim mondta ezeket.Én elég szívós vagyok de azért próbára tett.Ha érdekel írj privit..

amúgy mért gondolod,hogy császár lesz,neked van időd még

2008. aug. 19. 09:29
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Sajnos gond van a gerincemmel, deréktáji beteg csigolya, szóval megvan az esélye a dolognak, ha emiatt nem tudok megfelelően tolni. Persze a baba az első én meg csak túlélem, ha úgy alakul. Még egy kérdés: fájásaid egyátalán nincsenek??
2008. aug. 19. 17:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem indul be magától(mint nekem),hanem egyszerűen megcsinálják nincs fájás.A császárosoknak a műtétet követő 5 napig napi 2* adnak méhösszehúzó injekciót és napi 1* alvadásgátlót és ha a baba rendesen tud szopni,az is segíti az összeúzódást.Ez kicsit fáj,de adnak Algopyrint.
2008. aug. 19. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!