Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti hogy viseltétek szülés...

Ti hogy viseltétek szülés előtt/közben/után a szomszéd helységekből átszűrődő jajgatást, hörgést, sikolyokat?

Figyelt kérdés
Engem jobban megviselt, mint maga a szülésem, pedig állítólag nem volt könnyű. Ha a szülésemre gondolok, hálát érzek és megkönnyebbülést, hogy kibírtam, ha a hanghatásokra, még most, napokkal utána is a hideg ráz tőle.
2014. dec. 26. 18:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Én külön szülőszobán szültem, de vékonyak voltak a falak, és sokszor nyitva hagyták az ajtót. Azt nem lehetett érteni, hogy mit üvölt, csak azt, hogy üvölt. Befogott füllel vajúdtam majdnem végig, annyira sokkolt. Aztán még a szülésznője is átjött bocsánatot kérni, hogy ne haragudjak, nem hisztis, tényleg nagyon kemény a szülése. Na, ettől még jobban becsináltam, jobban örültem volna, ha kiderül, hogy csak "fegyelmezetlen". Aztán a szülésem után én is csodálkoztam az egészen, mert amikor elindultak az igazi fájásaim, levegőt is alig tudtam venni, nem hogy üvölteni...
2014. dec. 26. 22:01
 12/18 anonim ***** válasza:

Éjfélkor kezdett szivárogni a vizem. Feltettek NST-re, ott elvoltam szépen (egy személyes szülőszobák vannak, és mivel éjszaka volt, egyedül voltam bent). A szomszéd szobában volt egy nő, aki már majdnem egy napja bent volt. Lehívták hozzá a főorvost, mert a baba nyakán volt a köldökzsinór. Császározni már nem lehetett, mert ahhoz túlságosan lent volt a baba. Így végighallgattam, amikor a főorvos benyúl, és leszedi a baba nyakáról a köldökzsinórt. Na az kicsit félelmetes volt.

Utána nem volt senki szerencsémre. Reggel jött egy kislány (kb. 15-16 lehetett). Akkor én már nem igazán voltam jól, ő meg elkísért a mosdóba, és kérdezgetett, meg beszélgetni akart. Aztán visszamentem, megszültem a babát. Amikor már össze voltam varrva és pihentem, akkor szült a kislány. Na, szegény kiabált elég rendesen. Sajnáltam szegényt, de engem már nem befolyásolt, akkor már rajtam szuszogott a kislányom. :)

2014. dec. 27. 09:34
 13/18 anonim ***** válasza:
41%

3. vagyok, itt mindenki kulon szobában van, apukáknak betéve egy kihuzhato kanapé, meg tévé, viz, kaja bekészitve a kismamáknak és apukáknak is. voltak kulonbozo -segédeszkozok- ,amik elvileg a vajudást segitették volna. a szobákhoz van furdoszoba. a szuloszobában meg két szulészno. orvost nem is láttam, nem is találkoztam veluk. a szuloszobaba is fotel van betéve az apukáknak, és mindegyik szoba más más hangulatura van festve. pl, én az afrika szobában szultem, az egész fal teli volt falfestéssel, sivatag, oázis, fekete nok, tevék :D

utána a kismamákat kulon szobákban helyezik el, amikben babasarok van, furdoszoba, ott is a kanapé az apukáknak és tévé. anyukáknak, babáknak bekészitve intimmosakodo, popsitorlo, torolkozo, vattapamacs, pelenka, krémek stb. a babákat szules után nem mossák le, csak megtorolgetik. másnap furdettuk a babákat. volt egy nagy terem, ami -baba furdetonek- volt kinevezve, 12 kis babasarokkal, volt 3 ápolono, ok jártak korbe és mentek oda mindenkihez, hogyan kell fogni a babát, hogyan kell ovatosan -lebegtetve- furdetni stb. ja, és az apukák is jelen voltak. az ebédnél pedig menuk voltak, amik kozul lehetett választani, mindegyik menuhoz volt eloétel, foétel, desszert és sajt. ha valaki nem akar szoptatni, rogton adnak gyogyszert, amivel leállitják a tejtermelodést, aki szoptatni akar, ahhoz kérnék szoptatási tanácsadot. egyébként uveges egyszer használatos tápszert adnak, de van kulon cumisuveg is, egyszer használatos, ha mondjuk valaki feji a tejet, adnak elektromos mellszivot is, utána pedig toluk lehet kolcsonozni is, amit a tb áll.

amiket néha itt olvasok, hogy milyen korulmények kozott szulnek a nok otthon, hát komolyan megrémulok.

2014. dec. 27. 10:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Istàllós szülőszobàban szültem, ez az amikor csak függönnyel vannak eltakarva, és egy nem egészen plafonig érő fallal elvàlasztva a helyiségek. Egy anyuka szült mellettem, nem hallottam kiabàlni, ő előttem érkezett, mire a fiam megszületett, ő màr takarékon jajgatott, azt hallottam. Sajnàltam szegényt. Én is nagyjàból csendben voltam, az első tolónàl ordìtottam el magam, aztàn szóltak hogy próbàljam a levegőt benn tartani, jobb lesz úgy.

Amúgy fogalmam sincs, mi zajlott a külvilàgban. Semmi külső tényezőre nem emlékszem.

2014. dec. 27. 12:26
 15/18 anonim ***** válasza:
23%
13as, nem mindenkinek van pénze luxusra. Azt nem írtad, mindez mennyi pénzedbe került. Nekem 3 szép szülésem volt INGYEN!
2014. dec. 27. 12:32
 16/18 anonim ***** válasza:
67%
15, nekem ez teljesen ingyen volt. Franciaországban szultem, állami korházban. még orvosom sem volt.
2014. dec. 27. 12:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy kissé perverz vagyok, de még össze is nevettünk a férjemmel vajúdás közben, mert a mellettem lévő szobában ahogy vajúdott a nő, teljesen szexuális hangokat adott ki :)

Szóval nekem nem volt szörnyű, inkább vicces.

2014. dec. 27. 22:41
 18/18 anonim ***** válasza:
szegény szerencsétlen.
2014. dec. 28. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!