Szülés utáni végbél fájdalom volt valakinek?
Figyelt kérdés
Régen is volt ezzel problémám,végbélrepedésem volt. Amiota megszültem olyan nagyon fáj, hogy már nem birok kakilni. Gondolon a szoptatáshoz vonja el a vizet,probalok sokat inni de ez már elviselhetetlen :-(
Kinek mi segitett esetleg?
2014. dec. 26. 15:09
1/5 anonim válasza:
Nem tudom mikor szültél, de én a gyermekágyas időszakban naponta többször zuhanyoztattam a gáttájékot és kenegettem aurobinnal (mivel szoptattam Detralexet nem lehetett szedni). Háziorvos adott Algopyrint, napi 3-at vehettem be belőle, ha nagyon rosszul voltam.
2/5 anonim válasza:
Szerintem nézesd meg mindenképp. Nincs megdagadva? Nem fájdalmas érintésre? NEm látod gyulladtnak a gáttájékot? Lehet "sima" aranyér, de akár sipoly is. Vagy tényleg csak simán repedés, de mindenképp lássa orvos, mert te nem fogod tudni eldönteni.
3/5 anonim válasza:
Én még csak egy hete szültem, de úgy tudom, a gát sérülése esetén ez tök természetes, és hetekig tart. Sokat kell pihenni (feküdni!), glicerines kúp, rostdús étkezés segíthet a sok folyadék mellett.
4/5 A kérdező kommentje:
Holnap lesz 8 hetes a babóm,a sebek szépen begyógyultak,de wc-zéskor nagyon fáj a végbelem belül,késszúrásszerü fájdalom volt majd mostmár körbe az egész záróizom fáj. Régen évekig tartó hőemelkedésem volt és akkor ugyan ez a kesszúrásszerü fájdalom volt akkor a doki repedést állapított meg. Terhesség alatt nem volt problémám vele,arra tudok következtetni, hogy akkor ugye vizesedtem,most meg a tejhez vonja el a vizet...
2014. dec. 26. 21:32
5/5 anonim válasza:
Feltüremkedett a vér a végbél kijáratánal és kirepesztette a bōrt. Kezelés nélkül ez csak tovább szakad. Külsō belsō kezelés szükséges, a belsō gyógyszerrel , patikában recept nélkül kapható aranyér pirula ( elengedhetetlen) a külsō kezeléshez aranyér krém vagy balzsam , mindkettōt egyidejūleg kell kezelni. A kezelés idōtartama 10-12 nap. A kettō együtt tudja csak megoldani a problémat. Nem vagyok orvos, csak tapasztaltam, ájuláshoz közeli állapotokban voltam a székeléseknél, pokol volt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!