Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, szüléskor két fájás...

Anyukák, szüléskor két fájás közt mit éreztetek?

Figyelt kérdés
Olyankor teljes a fájdalommentesség, vagy közben is van valami, csak nem olyan intenzíven?
2014. dec. 22. 21:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%
Semmit. Ahogy a tobbiek irtak, ket fajas kozott rettegve szamolod a masodperceket, mikor jon a kovetkezo, es kozben tudod, h meg jobban fog fajni, mint az elozo. Es azon agyalsz, hogy a kovetkezonel fogsz-e belepusztulni a fajdalomba, vagy az azutaniba. Aztan jonnek a tolofajasok, es rajossz, h a vajudas kityafule volt ehhez kepest, de most mar nyomni is kell, nemcsak levegot venni. ;) Nehez osszehangolni a kettot, addigra mar az agyad sem mukodik rendesen a fajdalomtol. ;) De amugy tenyleg jo elmeny a szules, igy utolag. ;)
2014. dec. 22. 22:00
 12/24 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként fájdalmat nem érzel akkor. Csak igen, a 2-3 percesek úgy összefolynak, hogy felkészülni nem tudsz a következőre!
2014. dec. 22. 22:01
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Rengeteg szüléstörténetet olvastam már, de erről még nem világosított fel senki, hogy 2 fájás között mi zajlik.

2014. dec. 22. 22:05
 14/24 anonim ***** válasza:
Én rettegés egyáltalán nem éreztem, sőt, vártam, hogy jöjjön a következő, hogy haladjon előre a dolog. A vége felé már annyira feszült az altájam,hogy már nem volt igazi megkönnyebbülés.
2014. dec. 22. 22:17
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát rettegést aztán biztosan nem. :) Megkönnyebbülést igen, hogy ez is megvan, eggyel megint közelebb jutottunk a célhoz, lehet pihenni kicsit és készülni a következőre. Amúgy teljes fájdalommentességet. A szünet a jutalom a fájásért cserébe. :)

A harmadik babámmal itthon vajúdtam a konyhaasztalnál :), a fájások idején felálltam és ringattam a csípőmet, köröztem, előre-hátra hintáztam, figyeltem a légzésre, arra, hogy jó mélyeket lélegezzek és sóhajtva, elengedett szájjal fújjam ki a levegőt, ezzel is utat adva Neki, segítve a nyílást odalent is. Fájások közti szünetben leültem, az asztalra hajtottam a fejemet és próbáltam 2-3 perceket aludni. Később a heverőre kucorodtam össze, de fájáskor onnan is felálltam, könnyebb volt úgy.

2014. dec. 22. 23:01
 16/24 anonim ***** válasza:

az elején (5 perceseknél)két fájás között olyanokon járt az agyam, hogy innom kell a vizet, szeretnék járkálni, de lefektettek NST-zni, mérni kellet az időt, de ezt felajánlotta egy kedves kismama, a vérre azt hittem a baba jön, me ilyesmik

később 2 perceseknél azon kezdtem pánikolni amikor jött a fájdalom mindig teszteltem hogy feszítsem magam amivel kompenzálni tudnám, vagy enyhíteni, mire szóltak, hogy inkább fogadjam el a fájdalmat, babának is jobb lesz

amikor már egymásba folytak a fájások, másodpercekre elaludtam, minden fájásnál azt éreztem most ébredek fel és már semmit nem éreztem.

a szülés meg sem kottyant

2014. dec. 23. 01:49
 17/24 anonim ***** válasza:

" jajj de jó elmúlt, túléltem jajj de fájt te jó ég....megint jön jajj csak lőne le valaki ba.sszus"

Kb így zajlott :)

2014. dec. 23. 09:30
 18/24 anonim ***** válasza:
Amikor 2-3 percenként jöttek a fájások, akkor én is rettegtem. Nem tudom, másnak hogy volt ez, de nálam 100-ból 100-as fájásokat mutatott a gép, iszonyatosan szenvedtem. Szó szerint rettegtem én is, hogy mikor jön a következő. Néztem a másodperceket, hogy lelkileg fel tudjak készülni a fájásra. A férjem meg közben szelfizett :D :P A képeken látszódik, hogy én a háttérben összegörnyedve, kapaszkodva sétálgatok, eltorzult fejjel, ő meg vidáman fotózgatja magát. :D A fájások között én jól voltam, fájni nem fájt semmim, de tényleg. Maximum az, hogy a fiam a lábait a bordáimba akasztva próbálta magát kifelé lökdösni. A végén, amikor már csak 20-30 másodperc volt a két fájás között, kicsit el is ájultam. Vágytam arra, hogy hosszabb szünetek legyenek, de a szülésznő biztatott, hogy ez nagyon jó, készüljek, nem sokára jön az a bizonyos inger, hogy nyomni kell. Nah, akkor elkezdtem azon parázni, hogy az milyen lesz, mikor jön. Aztán tényleg, egyszer csak az egyik fájás már olyan fura volt. Feszített a hasam alul és akkor éreztem, hogy nyomni kell. Onnantól kezdve 10 tolófájással megszületett a fiam. Csak a fejét és a vállát volt nehéz megszülni, a többi már könnyen kicsúszott. A méhlepény 1 fájással meglett, de az a fájás már nagyon nem volt fájdalmas. Aztán a kis lila, pucér manót a mellkasomra tették. Hihetetlen élmény volt, ahogy azonnal próbálta nyitogatni a szemét, nem is sírt, ami elég nagy csoda volt. Lassan egy éves és azóta sem az a bőgős, nyafka gyerek.
2014. dec. 23. 09:54
 19/24 anonim ***** válasza:
Azt hogy tuti nem bírok ki még egyet. A végén már annyira kimerültem hogy aludtam kettő között.
2014. dec. 23. 12:30
 20/24 anonim ***** válasza:
Megkönnyebbülést. Arra gondoltam,hogy bárcsak legalább 5 perc szünet lenne köztük,amikor nem fáj... Aztán meg arra,hogy soha többé nem szülök. Most volt 5 napja a második szülésem,végül császár lett,mert jól megnőtt a lányom. Császárnál is adódott probléma,ugyanis méhrepedésem lett. Csak annyit hallottam,hogy mondják,hogy nagyon vérzik és hogy valami nem oké. Egyből eszembe jutott a 2 éves fiam,a pár perces lányom,a szerelmem és arra gondoltam,hogy talán fel sem kelek onnan... Soha többé nem akarok,nem merek terhes lenni és szülni.
2014. dec. 23. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!