Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés után, hogy bírkóztato...

A szülés után, hogy bírkóztatok meg a kórházban a csecsemőgondozással?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy szeretném,ha szülés után velem lenne a pici,de vajon egész nap tudni fogom majd mit és hogyan kell csinálni? Otthoni környezetben már más.Tudod mi hol van,meg segítségre is számíthatsz.
2010. febr. 2. 10:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia Anya!

A nap nagy részét át fogja aludni. :))

Sok mindent nem kell csinálnod- első nap megmutatják a pelenkázást a csecsemős nővérek.

A szoptatásnál is ők segítenek - hogy rakd mellre, stb. Ha van erre lehetőség, kérd, hogy ha szülés után kis időre mégse lenne veled, ne adjanak neki semmit. (hozzátáplálásra gondolok - az én kisfiam sajnos sürgősségi császárral született-nem erre készültem- engem altattak, szülés után 2 és fél órával ébredtem- akkor hozták be, és mivel semmit nem kapott, rácuppant a cicire, mint egy kis szivattyú (a nővér mondta ezt rá :d) - 6hós koráig kizárólag anyatejes baba volt.)

Ha valamivel gondod van, nyugodtan kérdezz meg egy szimpatikus nővért, vagy a dokidat.

Az első napon csak nézed a fürdetést, de a másodikon is segítenekmég benne.

Ne aggódj, nem leszel egyedül! :)

2010. febr. 2. 11:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Hidd el, a kórházban jobb helyen vagytok az első napokban mint otthon, tudsz segítséget kérni szakemberektől, szobatársaktól, és ha esetleg pihennél, odaadhatod a csecsemős nővéreknek a babád. Én gyakorlatilag egész nap a babámmal foglalkoztam, szoptattam, néztem, ahogy alszik, és pelenkáztam. Csodálatos volt, itthon aztán kicsit beparáztam, bár anyukám velünk volt.
2010. febr. 2. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:

ez a csecsemös növérektöl is függ sajnos.ez alatt a pár nap alatt még csak szopizik a baba,tisztába kell tenni,fürdetni,és nagyjábol ennyi.ezeket onnan tudtam meg,hogy ahol én szültem nem segitett senki,hanem a szobánkba leirták egy papirra mindennek a menetét.pl.fürdésnél mit hogy használjak stb....meg a szobatársammal sokat segitettünk egymásnak.és hidd el,otthol még nehezebb lessz az elején.

boldog babázást kivánok

2010. febr. 2. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:
szia! én első két nap semmit nem csináltam, csak hozták szoptatni. akkor még nehezen is mozogtam mondjuk, mert császár volt, meg utolsó hónapban nem sokat aludtam, szóval volt mit kipihennem :) mivel első gyerek volt, megtanítottak mindenre, hogy hogyan kell szoptatni, meg fürdetni meg ilyenek. otthon is volt segítségem, de azért bent több volt...
2010. febr. 2. 11:56
 5/6 anonim ***** válasza:
A kórházban semmit nem kell csinálni a babával... Egész nap aludni és szopni fog. Nálunk csak reggel és este lehetett tisztába tenni, és mindig este fürdés után kapott új ruhát. Mindenben segítettek a nővérek. Szóval ennyi volt az össz gondozás, hogy napi 2-szer új pelenka, napi 1-szer új ruha. A fürdetést a nővérek csinálták.
2010. febr. 2. 14:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2010. febr. 2. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!