Miért rakják szülés után pólyába a gyereket? Miért jó ez?
Az igaz, hogy nálunk 11 éve még angolpólyákat, 6 éve már rugdalózókat használtak.
Vannak szépek amúgy, én is kaptam a volt munkatársamtól pár darabot, az első hetekben használtam.
Kórházanként változik a gyakorlat. Nem mindenhol adnak rá klasszikus pólyát, és a legtöbb helyen meg se fürdetik, csak letörölgetik róla a trutyi nagyját.
De a szoros pólya hasznos, megnyugtatja a babákat, és az újdonsült szülőknek is könnyebb megfogni a babát (annyira picikék, hogy az hihetetlen)
Bp-n ahol szültem nem rakták pólyába.
Pécsen és Siófokon igen.
Egyébként sztem ez nem baj. Az egy dolog h esetleg könnyebb megfogni - főleg annak aki még nem fogott babát soha, de megnyugtatja a babákat, mert a méhben is "körbe voltak pólyálva".
Nálunk egy éve változott. A csecsemősnővérekkel eegyütt sírtam vissza az angolpólyát.
Nos, a nővérke elmesélte, hogy a jobb daraboknak fél év alatt lába kélt, úgy hogy az ő szekrényeiket táskáikat ellenőrzik.
De nem egy kismama bukott le, hogy pakol. Volt aki úgy trükközött, hogy több réteget ráadott a gyerekre, aztán a szobában meg pakolta el.
Ráadásul méretben sincs elég, a babámra kénytelen voltam 62-68as darabokat is adni, mert nem volt kisebb.
A mosásuk, vasalásuk sem olyan egyszerű, mint a pólyáké, és sok baromira nem praktikus. Arról ne is beszéljünk hogy több darab is hibás volt, nem lehetett patentolni, satöbbi.
Én is vitettem be magamnak kisruhákat, amiket utána szépen otthagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!