Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért rakják szülés után...

Miért rakják szülés után pólyába a gyereket? Miért jó ez?

Figyelt kérdés
2014. dec. 12. 17:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy nálunk 11 éve még angolpólyákat, 6 éve már rugdalózókat használtak.

Vannak szépek amúgy, én is kaptam a volt munkatársamtól pár darabot, az első hetekben használtam.

[link]

2014. dec. 12. 18:08
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Ha nálatok ez a szokás, akkor valószínűleg ez azért van, mert a nővéreknek is könnyebb így megfogni a babát. Én láttam, hogy milyen precízen belekötik őket és lehet emelgetni, tenni-venni őket bátran. Ha sok a baba, nincs idő mindenkivel hímes tojásként bánni, a tetejébe még minden anyuka igényét, hisztijét figyelembe venni. Majd otthon abba öltözteted, amibe akarod.
2014. dec. 12. 18:12
 13/20 anonim ***** válasza:
95%
ez nem divatbemutato, a polya megnyugtatja oket. ezzel egyutt nalunk torulkozot kellett bevinni es abba bugyolaltak. egy par perces csecsemot nem oltoztetnek sokkot kap szegeny, az anyja mellere van szuksege nem pedig bodyra...egyebkent sem tanacsolom h sajat ruhat vigyel mert nem fogod viszont latni. a csecsemosok nem tudnak azzal foglalkozni melyik ruha otthoni melyik korhazi, mikor epp 45 babat kell lefurdetniuk 3 ora alatt.
2014. dec. 12. 18:13
 14/20 anonim ***** válasza:
97%

Kórházanként változik a gyakorlat. Nem mindenhol adnak rá klasszikus pólyát, és a legtöbb helyen meg se fürdetik, csak letörölgetik róla a trutyi nagyját.

De a szoros pólya hasznos, megnyugtatja a babákat, és az újdonsült szülőknek is könnyebb megfogni a babát (annyira picikék, hogy az hihetetlen)

2014. dec. 12. 18:28
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
A pólya abszolult nem hasznos, voltam erről egy előadáson pár éve. Ma már tudni, hogy nagyon nem jó a gyereknek. Épp ismerkedne az új környezetével és nem tud mozogni benne. Soha nem engedném, hogy a gyerekmre rakják.
2014. dec. 12. 18:35
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
szerinted egy párórás baba az első 2-3 napban amíg bent vannak a kórházba mikor ismerkedik a környezetével??
2014. dec. 12. 18:41
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Bp-n ahol szültem nem rakták pólyába.

Pécsen és Siófokon igen.

Egyébként sztem ez nem baj. Az egy dolog h esetleg könnyebb megfogni - főleg annak aki még nem fogott babát soha, de megnyugtatja a babákat, mert a méhben is "körbe voltak pólyálva".

2014. dec. 12. 22:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Nálunk egy éve változott. A csecsemősnővérekkel eegyütt sírtam vissza az angolpólyát.

Nos, a nővérke elmesélte, hogy a jobb daraboknak fél év alatt lába kélt, úgy hogy az ő szekrényeiket táskáikat ellenőrzik.

De nem egy kismama bukott le, hogy pakol. Volt aki úgy trükközött, hogy több réteget ráadott a gyerekre, aztán a szobában meg pakolta el.

Ráadásul méretben sincs elég, a babámra kénytelen voltam 62-68as darabokat is adni, mert nem volt kisebb.

A mosásuk, vasalásuk sem olyan egyszerű, mint a pólyáké, és sok baromira nem praktikus. Arról ne is beszéljünk hogy több darab is hibás volt, nem lehetett patentolni, satöbbi.

Én is vitettem be magamnak kisruhákat, amiket utána szépen otthagytam.

2014. dec. 13. 07:31
 19/20 anonim ***** válasza:
97%
Megnyugtatja őket a 'szoros' környezet, olyan, mint az anyaméhben. Meg megfogni is könnyebb egy nagy pólyát, mint a pici bbát
2014. dec. 13. 08:07
 20/20 anonim ***** válasza:
Az en babamon body is volt meg polyaba is volt csomagolva. Az a body logott szegenyken olyan hatalmas volt ra, dehat azt adjak ra ami eppen keznel van. Es a polya sokat segitett a megfogasban es o is szerette nagyon :)
2014. dec. 13. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!