Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a szülési fájdalom?

Milyen a szülési fájdalom?

Figyelt kérdés
Konkrétan arra lennék kiváncsi, hogy honnan fogom tudni, hogy szülési fájdalmam van? Hogy indulni kell a kórházba? Mihez hasonlít a fájdalom? És hol fáj?
2014. dec. 7. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:
menstruációs görcshöz, csak percre pontosan beáll először 10 majd 9 - 8 ... percekre :) én se gondoltam volna, hogy ennyire óramű pontossággal be tud állni, de beáll, szóval amikor nézed az órát jön egy görcs és először pontosan 10 percenként jön a következő görcs és ez az idő elkezd csökkenni, akkor indulhatsz :) méhed görcsöl, tehát a hasad... :)
2014. dec. 7. 14:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2014. dec. 7. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem akarlak összezavarni, de ez mindenkinél más. Az én fájásaimnak köze sem volt a menstruációs görcshöz. Ez valami teljesen új fájdalom, amilyet az előtt soha nem érezni. Nekem csak az 5 perces fájások álltak be rendszeressé. Előtte, voltak 15-11-7-12 meg inden féle fájásaim. :) Nekem például hasmenésem is volt mikor megindultak a fájások. De ne aggódj, ösztönösen érezni fogod, a szervezetünk okos. :)
2014. dec. 7. 16:17
 4/6 anonim ***** válasza:

én úgy vagyok vele,tudni fogom mikor elkezdődik,mivel 9hónapja nem volt mensihez hasonlítható fájdalmam se.

nyilván ha elkezdek görcsölgetni rendszertelenül is,akkor is rájövök,hogy fájás :) mi más lehet szülés előtt hetekkel/napokkal? :)

38hkm

2014. dec. 7. 16:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Gyenge mensis görcshöz hasonlóan kezdődött nálam előtte nap reggel. Egész nap éreztem időközönként. Este már beállt 10 percesre, és kicsit erősebb is lett, és a nyákdugó is kezdett kilökődni. Aztán éjjel már 7 percenként jöttek kb de még mindig gyenge görcsszerű érzés volt. Délelőtt nst-re kellett mennem a kórházba 11-re, akkor már 5-6 percesek voltak és erősebbek. Délután már 3-5 perces fájásaim voltak és nekem a derekam fájt nagyon. Este már iszonyatos fájásaim voltak, 3 percesek. A burokrepesztés és a beöntés, meg a fájáserősítő még erősebb fájásokat csinált. Nekem az egész alhasam fájt, de leginkább a derekam. Elmondhatatlanul... Végül mivel nem tágultam ki csak 1 cm-re, megcsászároztak. Volt részem kézzel tágításban is... ordítottam a fájdalomtól. A végén már nem is volt szünet a fájások között, magamnál sem voltam a fájdalomtól, míg végre eldönötték h megcsászároznak. De az előkészületek közben még vagy öt fájást ki kellett bírnom, azt hittem meghalok... Nekem nagyon fájdalmas volt, valószínű azért mert nem tágultam, nem jók voltak a fájásaim.
2014. dec. 7. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szóló, nagyon sajnálom hogy ennyit kellett megszenvedned és végül császároztak. Milyen különbözőek az emberek, valaki 4 óra alatt megszül, te már 6 gyereket is világra hoztál volna a vajúdásod idejét nézve, bocs csak mindig eszembe jut hogy a szomszéd néni 3 gyereket szült , az első fájástól számítva megvolt a legnagyobb 4 óra alatt, a második 3, a harmadik 1!!! óra alatt. A nővérem pedig 24 órát szenvedett, végül annyira gyenge volt hogy nem volt ereje nyomni, vákuum és hasba térdelés. Szuper.
2014. dec. 8. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!