Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyibe kerül összességében...

Szarvas1981 kérdése:

Mennyibe kerül összességében az otthonszülés? És ezért úgymond, mit kap a kismama? Kinek kell fizetnie, mikor?

Figyelt kérdés
Sok mindent olvastam az otthonszülés témában, de a piszkos anyagiakra eddig nem találtam rá. Olyan írjon választ aki tud is felvilágosítást adni. Nem az érdekel, hogy kinek mi a véleménye az otthonszülésről!!!

2014. nov. 26. 18:00
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

[link]

Érdemes elolvasni a cikket..

2014. dec. 17. 10:28
 32/35 anonim ***** válasza:

Szándékosan senkit nem fognak indokolatlanul kórházban tartani, mivel jelenleg arra sincsen pénz a szülészeten, hogy budi papír legyen. 72 óra azért standard, mert a legtöbb komplikáció, ami a szülés után léphet fel, ekkor szokott bekövetkezni. Inkább örülni kellene, hogy van erre lehetőség, mert nyugatabb országokban valóban hamarabb "kidobják" a mamát babástól, mert az túl sokba kerül a biztosítónak.

Ahol én szültem, ott a VIP szobások is ugyanakkor mentek haza, mint a többiek. Állandó teltház volt, a VIP szoba folyamatosan ki volt adva. Sorban állás volt érte. És ez a legtöbb kórházban így van.

Kérdező én csak azt javaslom, hogy valóban mérlegelj racionálisan szakembert, orvost is megkérdezve, mert ha nem készülsz 10 gyermek világra hozatalára, akkor nagyon mellbe vághat, ha esetleg azzal az eggyel történik valami, ami kivédhető lett volna.

Most már van számtalan olyan hely, ahol nagyon jó körülmények között lehet szülni, kedves és hozzáértő személyzet mellett. Ha bármi gáz van, ami reméljük nem lesz, akkor meg 1 percre sincs a műtő.

Azt a pár napot meg ki lehet bírni, én életre szóló barátságot kötöttem azzal a lánnyal, akivel a szülés után voltunk egy szobában. Sokat segítettük egymást akkor, nagyon jókat nevettünk, amíg benn voltunk. Egy életre szóló élmény volt.

Vannak magánklinikák is, ahol tényleg minden adott a nyugalomhoz, persze nem olcsó.

De tényleg érdemes mérlegelni, hogy mi éri meg nektek.

2014. dec. 17. 10:38
 33/35 anonim ***** válasza:
22.-es vagyok. Eszembe nem jutna otthon szülni még azokkal a feltételekkel sem amiket leírtam. Nem tudhatod hogy éppen a te szülésed lesz e komplikált. Én az ambiláns szülésen gondolkodtam el ugy hogy megteremtem a feltételeket. Gyerekorvos aki ki jár hozzánk, meg védőnő, és ezt mind ugy merném bevállalni hogy én is és a férfem is egészsésügyisek vagyunk. Amugy meg ha Ennyire háborítatlan szülésre vágysz akkor tényleg keress fel egy magán kórházat, ott minden adott a nyugodt szülshez és ha baj van van mütő. Én nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel ha az n kényelmem érdekében a kisbabámmal történne valami. Keress egy jó orvost akiben megbízol. Ha gondolod én tudok egyett ajánlani,ha budapesti vagy, nála szültem, nem suürgetett semmit és tartotta bennem a lelket. Fiatal és lelkes. Hidd el van olyan egészségügyi dolgozó aki nem égett még ki és érdekli a beteg sorsa. Tudom mert benne dolgozom. Sajnos rengeteg rossz is van, de ezért nem éri meg kockáztatni.
2014. dec. 17. 10:57
 34/35 anonim ***** válasza:
0%

"Magyarorszag kb 50 evel le van maradva foleg gondolkodasmodban hozzaallasban. "

Ez vicces, mert ötven éve a falusiak épphogy elkezdtek kórházba járni. Ennyi erővel a te nyugati országod van elmaradva, mert a magyarok már 50-60 éve általában kórházba mennek még a kis falvakból is, nálatok meg még midnig nem. :)

2015. jún. 15. 21:21
 35/35 anonim válasza:
Szomorú a kommentekből látni, hogy hány és hány nő indul neki úgy a szülésnek, hogy a saját testében és utána az anyai ösztöneiben nem bízik. 🤔
2021. szept. 2. 06:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!