Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik olyan, hogy eldönti a...

Létezik olyan, hogy eldönti a kismama, hogy mikor szül és tényleg akkor szül?

Figyelt kérdés

Elképzelhető annyira szugerálnia magát, hogy tényleg akkor szülessen a baba?

Csak azért kérdem, mert második babámmal vagyok terhes és nem tudom, hogy elsőre csak mákom volt, vagy meg tudom csinálni még egyszer azt, hogy megmondom neki, hogy mikor szülessen.

Elsővel elejétől kezdve mondtam neki, hogy kerek 38 hétre szülessen-az egy keddi nap volt, így azt is hozzátettem, hogy kedden:D Az időpontot is kikötöttem, mondtam, hogy kora reggel szülessen, meg azt is, hogy 3500g-os legyen és legalább 50cm-tehát teljesen átlagos méretű. Hát minden bejött, 40g-ot tévedett mindössze.:D

Mondtam neki, hogy legyen addigra kész:D

És most megint szeretnék egy bizonyos napon szülni, most kicsit konkrétabb okok miatt, és magyarázom is neki, hogy ő is jól járna, ha hallgatna rám:D Mikulás napján szeretnék szülni. (Mielőtt tudhattam volna, hogy terhes vagyok, megígértem lányomnak, hogy a Mikulás hoz neki egy kistesót, mert már nagyon szerettünk volna és már ő is nyaggatott minket ez ügyben)

Olyan kis bután hangozhat és tudom, hogy akármikor jön, szuper lesz, csak kíváncsi vagyok, hogy van e még rajtam kívűl ilyen "elvetemült", aki megmondta a babájának mikor szülessen és össze is jött.:D

2014. nov. 22. 23:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

én három különböző orvosnál voltam uh-n, és mindhárom fiút mondott, de én egyszerűen azt éreztem, hogy làny lesz.

A barátnőm a terhességem elején halt meg, és onnantól tudtam, hogy a születésnapján fogok szülni. Nem akartam, nem tettem érte semmit, egyszerűen éreztem.

És ez is bejött.

2014. nov. 23. 07:55
 12/19 anonim ***** válasza:
Én is gondolkoztam ezen,mert 2 nappal a kiírt időpont előtt van az apósom születésnapja,aki sajnos már jó pár éve meghalt,és már most mondogatják,hogy milyen szép születésnapi ajándék lesz,még ha nem is él már.Szóval én megpróbálom szugerálni a kis hölgyet. :)
2014. nov. 23. 09:34
 13/19 anonim ***** válasza:

Mikorra vagy amúgy kiírva? :)

Hasonlóan voltam, mint te az első gyermekemmel, igaz pontos súlyt nem mondtam, csak egy tól ig-et kb. Meg hogy a 40. hét előtt ne szülessen meg, de ne is sokkal utána. Kb a kiírt napon, akkor már biztos minden rendben lesz, és elég erős lesz mindene. És mondtam, milyen jó lenne, ha reggel születne, mint én is. Álmomban láttam az arcát is.

Úgy is lett minden, és a kiírt nap éjfél körül kezdődtek a fájások, másnap reggelre meg is lett, ugyanaz volt az arc, amit láttam, azóta is olyan, mert láttam nagyobbként is. A súlya is olyan volt, gyönyörű baba volt. Én is elgondolkodtam sokszor, hogy megérzés volt, vagy az én kérésem teljesült, és a Jóisten teljesítette, vagy a babám, vagy a testem, vagy minden együtt..?!

Én most szintén babát várok, és dec.4-re vagyok kiírva. Kíváncsi vagyok, hogy most hogyan lesz. :) Ezért is kérdeztem, hogy te mikorra vagy kiírva.:)))

2014. nov. 23. 10:51
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem egy konkrét időpont volt. Én azt mondtam a másodiknak a 37. héttől, hogy akkor jöjjön, ha eléri a nagytesó születési súlyát és hosszát (mert az uh-os azt mondta, hogy kicsike lesz). Aztán már a 39. héten nagyon ki voltam bukva, már napok óta éreztem fájásokat, de estére elmúltak (rendesen szabályos fájások). Aztán mondtam, hogy nem baj, ha nem lesz akkora, csak legyen normál súlya, hogy ne kelljen bent maradni. Még aznap éjjel megindult. És 55 cm volt, csak 100 gr-mal kisebb a tesónál, szóval nem lett pici. De próbált hízni. :)
2014. nov. 23. 13:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, elvégre csak a hormontermelést kell beszuggerálni :) nekem mensinél működött, és most is szeretném ha dec. 16 körül meglenne, bár valamiért dec. 20-at érzek... Hát majd kiderül! :D
2014. nov. 23. 17:37
 16/19 anonim ***** válasza:

én a babád helyében nem szeretnék pont mikulás napján születni. a születésnap csak róla szólna, ezzel szemben reggel kaőna valami csokit, ahogy a tesó is, aztán délben ő lenne az ünnepelt, akkor kapná a többi ajándékot, ez így nem a legjobb. de ez az én véleményem.

Nagyon érdekes egyébként, amit írsz :D. szerintem ha egy anyuka képes nagyon befelé fordulni, a babájára és a testére hangolódni, akkor sikerülhet. ha csak fejben mondogatja, hogy július 14-ét szeretnék, mert franciaországban fogant a baba, akkor kétlem, hogy sikerülhetne, de befelé fordulva nem kizárt.

2014. nov. 23. 17:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia, nálam bejött. 38 hetes voltam mikor a kislányom született. Szerdai nap volt. Másnap mentem volna az utolsó uh-ra, de már nem akartam kitenni magunkat még egy uh-nak, meg egy másfél órás autóútnak, plusz a férjem pont akkor indult volna vissza külföldre dolgozni, mikorra ki voltam írva, úgyhogy erősen szuggeráltuk a kislányunkat, hogy ne várja meg a 40 hetet, hanem bújjon ki minél előbb, mert a férjem mindenképpen ott akart lenni a szülésnél.

Nem tudom, hogy miattunk-e, de nagyon sokszor elmondtuk neki, hogy most már ideje lenne kibújni, mert szeretné az apukája is látni, és részt venni az nagy eseményen, de szót fogadott :-)

Kedden voltam dokinál, teljesen zárt voltam, nem volt a kis feje rendesen beilleszkedve sem, semmi nem utalt arra, hogy másnap délután megyünk szülni. Az orvosom is biztos volt benne, hogy kivárja az idejét a kisasszony.

Nem tudom mi lett volna, ha nem akarjuk ennyire, hogy jöjjön 2 héttel előbb, de én hiszek benne, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, és abban is, hogy hallgatott ránk, és azért jött akkor, amikor szerettük volna :-)

Kívánom, hogy úgy és akkor szülessen meg a babád amikor szeretnéd. :-) Könnyű és gyors problémamentes szülést kívánok neked.

8 hónapos kislány anyukája

2014. nov. 23. 21:36
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. December 23-ra vagyok kiírva, így 37+4 lennék hivatalosan, de szerintem 4 nappal több vagyok. Amikor megfogant a babánk, mint mondtam, még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Nagyon próbálkoztunk, mert sajnos közbe volt két vetélésünk és már nagyon akartuk őt. Úgy esett, hogy második vetélés után úgy döntöttünk, csak egy hónapot várunk. De a 2. mensi is megjött és 2. mensitől számítva 3 hetes voltam, mikor csináltam a tesztet és utána aszerint 6+6 mentem uh-ra, de ott mondták, hogy már 9 hetes, de én már akkor tudtam, hogy többnek kell lennie. Be is jött, mert a 12 hetes uh-ra 13 hetesen kaptam időpontot és ott mondták, hogy 14 hetes vagyok. Így 4 nap hibádzik a mensitől, ezért gondolom, hogy attól a mensitől számítva nem 37+4, hanem 38+1-nek kéne lennem és 20 hetes uh-on is mondták, hogy kicsit nagyobb pár nappal a koránál, de akkor már nem változtattak az időponton. De mindegy is, mert 37. héttől már teljes idősnek számítanak a babák.

Karácsonyra semmiképp nem kérném, mert nehogy össze legyen vonva a szülinapja a karácsonnyal. Mikulás meg valószínű el fog kopni nálunk, mert Angliában élünk, itt nem ünneplik a Mikulást, a Mikulás karácsonykor jön. És mivel a suliban ezt tanítják, nem nagyon akarom bekavarni a gyerekeinket. Eddig ünnepeltük, de most már a "nagy" elkezdte a sulit, így már nem ünnepeljük. (4 éves, most kezdte)

Nálam is egyébként hosszan készülődött a lányom kifele, mert hétfőn 6-kor kezdett el szivárogni a magzatvíz és csak másnap 6.39-kor bújt ki:D Lehet azért nem jött ki hétfőn, mert mondtam azt is neki, hogy napsütötte idő legyen és itt Angliában állandóan esik az eső:D Július 27.-én született. Előző nap borongós, esős idő volt, 27.-én százágra sütött a nap és másnap megint esett:D

Egyébként már magzati korában igen jó kommunikáció alakult ki közöttünk. Kislányom igen lusta volt, napjában egyszer mozdult meg, ha egész nap nem észleltem azt az egy szem rúgást, akkor kértem, hogy csak egyet rúgjon, hogy tudjam, hogy jól van. Ő abban a pillanatban rúgott egyet, majd "elhallgatott". Mikor pedig ezzel a babámmal estem teherbe, akkor mondtam neki, hogy legyen a nővére ellentétje és egész nap rugdosson, nem számít, ha lerúgja a vesémet...na, ez is szófogadó:D (A két vetélés miatt kértem, hogy ő inkább rugdosós legyen, mert az a bizonytalanság szörnyű volt) Ha épp rossz helyen fekszik, megdumálom vele, hogy jó lenne, ha átmozdulna valahova, mert nagyon fáj. Szót is szokott fogadni.

Már annyira mondogattam a férjemnek, hogy én december 6.-án szülök, hogy most vettem észre, hogy ő is már tényként kezeli, hogy december 6.-án mi megyünk és szülünk.:D

Az ok még, amiért ekkor szeretnék szülni, mert párom 2 hét szabit kap, ha megszületik a kistesó. Ezt a két hetet egybe kell kivenni. Kábé dec 23-mal állnak le 2 hétre a gyárban. Ha leállás előtt születik, akkor vagy tök egyedül hagy engem otthon és nekem másnap már kell vinnem suliba a nagyot, vagy nem kapja meg a teljes szabadságát. Ha leállásban születik, akkor nincs gond, mert akkor leállás után veszi ki a két hét szabit. Tehát vagy leállás előtt két héttel születik, vagy leállásban. És mivel elég nehezen viseltem ezt a terhességet, ezért szeretném inkább előbb megszülni, mint 40 hét. Ha a tervem sikerülne, apuka 4 teljes hetet tölthetne a babával, és így nekem is könnyebb lenne, mert 4 hetesen már biztosan elég erős leszek én is és a baba is, hogy vigyük nagytesót a suliba-és 4 hét segítség otthon nagyon jól jön:D Mivel a család Magyarországon él, itt nincs senkink.

2014. nov. 24. 00:28
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem értem, ha két hét jár, akkor miért nem veheti ki, ha később születik. Mindenesetre, úgy lenne a legjobb, ahogy leírtad, reméljük elég nagy lesz a babád akkorra és érett, hogy világrajöjjön! Drukkolok!
2014. nov. 24. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!