Kell-e választott orvos/szülésznő vagy válasszuk az ügyeletet?
Szia, én is a Margitba fogok szülni, és ügyeletesnél. Ott minden doki nagyon jó!
A sogórnőm is ott szült volt fogadott dokija, de csak a végére ért oda, tehát mondhatni, hogy az ügyeletesnél szült meg. Na és persze akkor is ki kellett fizesse a fogadott dokit, pedig csak a végére ért oda.
És mikorra vagy kiírva? Én júnuis 11.
én kicsit előbb megyek, márciusban, ha minden igaz :-)
Bízom benne, hogy minden doki jó, mert én is azt hallottam, bár annyit mondtak, hogy 90%-uk kérdés nélkül vág, de gondolom ennek is megvan az oka, meg ezen nem nagyon változtatna, ha külön felkérek valakit.
Én az 1.babámat ügyeletesnél(rezidensnél)szültem,mondanom sem kell,mikor beértünk,mi ébresztettük.Éjféltől hajnali 3ig rám sem nézett,akkor burkot repesztett és utána 6ig semmi.Már tolók jöttek....de még csak a szívhang papírt sem nézték.nagy szerencsém,hogy 6kor műszakváltás volt,és lejött az osztályvezető főorvos,egyből azt mondta,szülünk!Szerintem neki köszönhetem,hogy semmi baj nem történt.
Most 23+5hetes vagyok,és jövő héten tervezem,hogy megkérem a dokim!Hajlandó leszek fizetni,mert még egyszer nem akarom ezt a bizonytalanságot!
Szerintem most már elindult egy nézőpontváltás a vágással kapcsolatban. Amikor én szültem volt fogadott orvosom. A védőnőm nagyon utálja, mindig szidja, bár igazán nem tudom miért, szerintem nagyon jó orvos. Na, ő azt mondta, hogy az én orvosom mindenképp vág, mert ha már fizetsz neki, akkor csináljon is valamit. Ez nem igaz, mert az utolsó pillanatig próbált tágítani, de nekem másfél óra volt az egész, és 4,2 kg a baba. Ilyenkor nincs mit tenni, nagy a baba, és túl gyors volt a szülés. Mondta is, hogyha fél kilóval kisebb lett volna, simán kifér.
2 szobatársam meg az ügyeletesnél szült, és nekik nem vágtak. szóval szerintem azért igyekeznek már elkerülni. Legalábbis nálam. Ennek ellenére a másodiknál is fogadok orvost. Nem a vágás miatt, de sajnos nem merem kockáztatni, hogy esetleg az ügyeletes nem figyel eléggé ránk. Mi csak 2 gyereket vállalunk, 2-szer ki lehet bírni. Mire költesz, ha erre sajnálod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!