Aki természetes körülmények között szült - hol sikerült? Úgy értem, nem a szokásos "nyomjon-oxytocin-gátmetszéses" módon, hanem az volt a fontos, ami neki jó volt.
Engem borzaszt, ha csak hanyatt fekve lehet szülni. Sajnos idő előtt kellett világra hoznom a 16 hetes magzatomat, és a szomszéd szobában szült egy nő. A szülésznő azzal volt elfoglalva, hogy tegye középre a fenekét.
Nem vagyok otthon szülni akaró, de szeretném, ha hagynának járkálni, guggolni, négykézlábra állni, kiabálni - úgy szülni, ahogy nekem jó.
Ez csak magánklinikán lehetséges? Mert azt nem tudom megfizetni, hogy minden tüsszentésért 10 ezer Ft-ot elkérjenek. Melyik kórház a legrugalmasabb:
Ahol nem sürgetik a szülést, nem császároznak azonnal...értitek.
És együtt lehetsz a gyerekeddel, nem kell hálásnak lenned, ha beengedik a férjedet, vagy megnézheted, ahogy fürdetik a gyerekedet.
Én a Szent Istvánban szültem, pontosan azért amiért te is szeretnél. Mert ott a természetes a normális. Csak fogadott szülésznőm volt a kórházban, vidékröl jártam fel az utolsó 4 hétben vizsgálatokra, rendesek voltak mindig. Dúlával és apával szültem, ezt se lehet sok helyen. Sajnos aznap dömping volt, így az egy ágyas szülöszoba előnyét nem igazán tudtuk kihasználni, és végül lett gátmetszés is, de végtelenül elégedett vagyok!
Nem értettek itt a faluban, miért kell Pestre menni szülni, de mikor elmeséltem a hozzá állás különbséget akkor megértették!
Köszönöm! Azt hiszem, én is oda fogok menni. Kár, hogy nem túl nagy a választék az ilyen kórházakból.
Kértél alapítványi szobát, de nem jutottál be?
A legtermészetellenesebb az ágyon, háton való szülés, ahogy majdnem minden nő szül. Ezt az orvosok találták ki, hogy így kell szülni, azért, mert nekik így a legkönnyebb hozzáférni a babához. Az, hogy ez nem kényelmes anyukának, és lassítja az egész folyamatot, nem releváns számukra. Igenis mindenhol alapnak kéne lennie, hogy úgy szülj, ahogy akarsz. Ha gátmetszés szükséges, azonnal fel lehet feküdni az ágyra háttal, segítenek, ez nem telik sok időbe. Magyarországon nagyon kevés helyen van megengedve például a medencében való szülés. Vajúdni lehet ott, szinte bármelyik kórházban, de szülni, csak nagyon kevés kórházban lehet. (Lehet, mert olvastam már, hogy írta néhány ember itt, hogy Mo-on szült vízben, nem csak vajúdott)
Én Angliában élek és itt fizetés nélkül egy szimpla kórházban úgy szülsz, és úgy vajúdsz, ahogy akarsz. Alap a gátvédelem. Előre jelentkezhetsz a terhesgondozáson vizi szülésre, és ha lesz szabad medence, akkor szülhetsz vízben. Egy kicsit szerencse is kell hozzá. Elsőt ágyon szültem, csak a tolófájásokra feküdtem le, másodikkal nemsokára szülök, ki szeretném próbálni vízben. Remélem sikerül. Egyetértek a kérdezővel, abszolút nem extra igény járkálni vajúdás közben és olyan testhelyzetben szülni, ahogy te akarsz, csak nekik úgy a kényelmesebb, hogy nyugton fekszel.
Amiket írtál, itt ezek alap helyzetben biztosítottak, a lehető legkevésbbé akarnak közbeavatkozni, és rögtön odaadják a babát, apuka videózhat, még extra kórházi öltözet se kell se neked, se apukának, ha akarsz mindent hozol, egy éjszakát tartanak benn, a gyereked ott van melletted, a kutya nem viszi el, akkor szoptathatod, amikor akarod, ha akarsz, még bennmaradhatsz pár napot, de akár 6 órávals szülés után hazaengednek. Fárasztó rögtön ellátni a babát, de nem azért, mert pár órája szültél, hanem, mert nem tudsz pihenni a másik 3 baba miatt, akikkel egy szobában vagy, de egy éjszakát ki lehet bírni. Nővérek pár óránként ránéznek a babákra, anyukákra. Ha kéred, hogy mutassák meg, hogy kell szoptatni, tisztába rakni, megteszik, amúgy rádhagyják. Nekem így nagyon tetszett.
Sajnos Mo-on ezekért az alapokért fizetni kell, mert extrának számítanak.
Hát igen, ezek jól hangzanak. Néha irtó sok idő kell átállni valamire, ami pedig bizonyítottan (és logikusan) jobb.
Megdöbbentő, milyen indulatosan tudnak reagálni nők (sőt, olyanok, akik már szültek "hagyományosan") az ilyen kérdésekre, felvetésekre.
11-es vagyok.
A Szent Istvánban én nem alapítványi szobában voltam.
A látogatás minden nap 8-12 és 15-20 van, ez alatt bent lehet apa is. Volt akinek tényleg bent is volt a párja minden nap, amíg lehetett. Mehettek apukák fürdetésre is nyugodtan, sőt nekem egyik nap barátnőm jött el velünk fürdeni, és nagyon kedvesek voltak a csecsemősök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!