Van arra jelenleg vmi protokoll, h mekkora babát engednek természetes szüléssel születni?
Sajnos ncs rá protokoll. Nekem a második 4 kg-mal született, szana-széjjel repedtem, lett egy méhszájsebem, a babám is küszködött, a feje tele volt bevérzésekkel, és légzési elégtelenség lépett fel nála a nehéz szülés miatt. Azt mondták, semmi nem indokolja a császárt, mert nem az elsőt szülöm. A többi kismama mondta, hogy egy-két orvos nagyon császárellenes abban a kórházban, lehet hogy más orvos megcsászározott volna.
Nem riogatni akarlak, az én babámnak nem lett végül maradandó baja, de egy másik szülésnél eltörték a baba vállát mikor kihúzták, 4.30-cal született.
Én sem vágyom császárra, de ezek után ha még egyszer szülnöm kéne, keresnék egy olyan orvost, aki az előzmények tekintetében hajlandó lenne a császárra, ha nagy súlyúnak néz ki a baba.
Hozzáteszem, én édességet nem is ettem terhesen, mert nem kívántam. A babák súlya a genetika alapján alakult, a férjem családjában mindenki magas, nagydarab, anyósom is 4 kg-os gyerekeket szült, jómagam pedig 161 cm és 50 kg vagyok, ez van.
Én a te helyedben ha majd a következőt szeretnéd vállalni, keresnék egy olyan orvost, aki mindezeket figyelembe véve toleránsabb a császárral szemben.
Ja és még azt bírtam, amikor a szülőszobán küszködtem, és és kérdeztem, nem kellene-e megcsászározni inkább, az orvos csak nevetett, hogy figyeljem meg, az első után a második már csak úgy kipottyan, ja, nemhogy nem pottyant szegénykém, hanem még meg is akadt félúton...
Tényleg nem akarlak ijesztgetni, de velünk ez így történt, remélem azért nem baj, hogy leírtam? Attól még lehet, hogy a második neked sima gyors és könnyű lesz!
Én a diéta-kérdéshez szólnék hozzá:
Előző terhességnél (is) 160g CH diétán voltam az első pillanattól fogva, annyi kilóval mentem szülni, amennyivel teherbe estem.
Mindezek után 3,6 kg-os, 55 centis fiam lett, akinek akkora volt a feje, hogy az újszülött sapka szabályos mentet vágott a fejére, mire hazaértünk (természetesen utána nem adtam rá többet).
Úgyhogy sajnos a diétára nem tudsz alapozni.
Szerintem ilyen előzmények után a nőgyógyászoddal kell egyeztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!