"Az anyasági támogatáshoz a négy pecsétet már csak a
védőnő adhatja ki. " Ezt hivatalos forrással
megerősítené valaki?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom pletyka szinten, de se törvényben, se egyéb hivatalos helyen nem találtam erre vonatkozó rendelkezést. Nekem tűnik csak városi legendának?
2014. nov. 10. 10:33
1/10 Vilcsianyuja válasza:
2010-ben még simán lemásoltam a kiskönyvem vonatkozó oldalait az igénylőlap mellé, és megkaptam a támogatást, idén már kaptam a védőnőtől egy külön igazolást. Úgyhogy ebben lehet valami.
2014. nov. 10. 10:59
2/10 anonim válasza:
Szerintem nem csak a védőnő adhatja ki, sőt. Nekem konkrétan a dokim hozott egy igazolást (még kérnem sem kellett), amire rá volt írva, hogy a terhesgondozáson a szükséges alkalommal megjelentem, vagy valami ilyesmi szöveg volt rajta.
Ez most volt kb. 2 hete.
2014. nov. 10. 11:23
3/10 anonim válasza:
Nálunk is az első gyereknél még elég volt a kiskönyv fénymásolata, a másodiknál már a zárójelentés mellé kaptam a dokimtól igazolást, amiből az eredetit kellett leadni.
Januárban szültem a második fiamat, akkor még a kórházban, a zárójelentéssel, orvosi pecséttel adták ki az igazolást. Elvileg változott, gyakorlat... szerintem nem.
2014. nov. 10. 11:44
5/10 anonim válasza:
Ó, már értem...bocsi, kicsit későn kapcsoltam...
Tehát, a terhesgondozást továbbra is a nőgyógyász, szülésznő, védőnő végzik. A lényeg a négy pecsét, ami igazolja, hogy terhesgondozáson megjelentél. Teljesen mindegy, hogy ki adja, a lényeg, hogy benne legyen a kiskönyvben, mert azt az oep is bekérheti. (Tőlem kérték.)
Eddig az igazolást a kórház adta ki hazamenetelkor, most már a védőnő adja ki (elvileg).
2014. nov. 10. 11:55
6/10 anonim válasza:
Az orvosi pecset szamit, h a negy kotelezo vizsgalaton megjelentel. Persze ha nem pecsetelnek akkor a korhazi papirral igazolja a vedono. Szules utan a vedono kiallit egy igazolast, h te terhesgondozason x alkalommal megjelentel, es ezt kell megkuldeni az oepnek. Ettol fuggetlenul utolag az en kiskonyvemet is bekertek..
2014. nov. 10. 13:13
7/10 anonim válasza:
Én kb júliusban kérdeztem erről az orvosomat, mert nem sűrűn tervezek védőnőhöz járni. Azt mondta a dokim hogy ő fog majd adni egy papírt szülés után amin rajta lesz hogy terhesgondozáson részt vettem, és ez a papír fog kelleni a hivatalos ügyekhez. Azóta nem szólt hogy változott volna a helyzet. Amúgy dokihoz rendszeresen járok, védőnőnél egyszer voltam és kb még egyszer leszek valamikor ha rászánom magam, de semmi kedvem.
2014. nov. 10. 13:47
8/10 anonim válasza:
Szia
igen,meg kell lennie a 4pecsétnek a védőnőtől,és ő ad igazolást szülés előtt arról,hogy jogosult vagy a támogatásra.. elvileg most vezették be júniustól,mikor eltörölték az AFP-t
34hkm
2014. nov. 11. 19:04
9/10 A kérdező kommentje:
#8 - Ezt valamilyen hivatalos forrással is alá tudod támasztani, vagy te is csak úgy hallottad?
2014. nov. 11. 19:18
10/10 anonim válasza:
4 hete szültem és a kórház állította ki az igazolást amit csatolnom kellett az igényléshez. Másfél éve is a kórház állította ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!