Hogyan kezdődtek nektek a fájások?
Nekem is mensi szerű görcsök voltak, először 20 percenként, majd ezek csökkentek, 10-5 percesekre. Nem voltak erős fájdalmak, de kellemetlen volt. amíg tartottak meg sem tudtam mozdulni. A jósló fájások nálam erősek voltak és nagyon sokáig tartottak (3-4 órán át), nem volt fájásszünet.
Hogy nálad mi lehet, nem tudom. Valószínű, hogy csak helyezkedik a picurka. Mindenesetre pihengess és figyeld magad, ha erősödik vagy rendszeressé válik, azonnal doki!
Én vettem este 7-kor egy jó fürdőt, és alig tudtam onnan kiszállni, feszült, fájt, kemény volt a hasam, kísérve menses szerű fájással. Akkor még azt hittem, a megerőltetéstől volt. De egy óra mulva ismétlődött, éjfélig óránként jött, utána 3-ig 20 percenként, majd reggelre 7-8 percesek lettek, ez maradt tartósan. 10-re mentünk NST-re, ami nem lett jó, délben a doki még elküldött sétálni, de fél 2-kor felvettek, fél 3-kor burkot repesztettek és fél 6-kor megszületett első lányom.
Ilyenkor már minden fáj, kemény, szurkál, feszül, ez "normális", a fájást a rendszerességéről lehet legkönnyebben felismerni szerintem.
Nálam a kiírt időpont előtt 4 héttel távozott a nyákdugó egy része és elkezdtem néha-néha szurkálgatni és görcsölgetni, aztán pár nappal később jóslóim lettek, amik erősebb görcsök voltak és rendszeresen 5-10 percenként jöttek ezért mindig azt gondoltam, na most kezdődik, de a zuhanyzástól elmúltak. Szerintem még csak a szervezeted készülget, de már nem vagy messze a céltól.
Nekem a végén előbb elindították a szülést és csak akkor voltak igazi fájásaim, amikor már megcsinálták az oxitocin terhelést, de azok már igen erős, folyamatosan erősödő és sűrűsödő fájdalmaim voltak. Könnyű szülést!
Szerintem ezek jósló fájások lehetnek. A legkönyebben úgy tudod megkülönböztetni az "igazitól", ha befekszel a kádba. A meleg víz hatására a jósló elmúlik, az "igazi" viszont kőkeményen beindul. A szülésznőm javasolta ezt nekem anno és nekem bevált.
Éjjel fél 12kor ébredtem, már megint pisilni kellett. Ahogy felálltam elfolyt a magzatvíz. Lezuhanyoztam és a meleg víz hatására megindultak a fájások is. 1re értünk be a kórházba és fél 4kor kibújt a kislányom, aki már elmúlt 2 éves. :)
Sok sikert és rövid szülést kívánok Neked. Ja és persze jó babázást. :)
14:12-es vagyok.
Ja és aznap mikor megindult a szülés, délelőtt voltam NST-n illetve vizsgálaton. A méhszájam szinte teljesen zárt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!