Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésért ki mennyit adott a...

Margit84 kérdése:

Szülésért ki mennyit adott a fogadott orvosának? Rákérdeztem, nincs fix összeg. Tovább nem feszegettem a témát a dokinál. De tanácsok jól jönnének, hogy mi az átlag. Illetve fogadott szülésznőre is vonatkozna a kérdésem.

Figyelt kérdés
Sokszor sok helyről hallani hogy a magánrendelés 10x-e, de sokan mondják, hogy ez vidékre nem vonatkozik annyira, inkább Budapesten. Minden választ előre is köszönök!!!
2014. okt. 15. 08:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az első szülésnél a 10X kérte, 9000 volt egy vizsgálat , így 90000 volt a szülés. Hozzátenném ez vidéken volt (4 éve). A másodiknál ismerős volt, így azt beszéltük meg, hogy annyit adunk, amennyit gondolunk. 50000-t kapott a szülésért,és 5000-t vizsgálatonként (1 éve volt). Ha azt mondja, hogy nincs fix összeg, akkor tényleg annyit adsz, amennyit gondolsz.
2014. okt. 15. 08:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
10.000 volt egy vizsgálat,a szüléséért 80 ezret kapott.
2014. okt. 15. 08:57
 3/11 aHermann ***** válasza:

Szia!

Nekünk már 2 gyerkőcünk van, most várjuk harmadikat. Sose adtuk a magánrendelés tízszeresét. Annó a másodiknál én is rákérdeztem a dokinál a tarifára. Ő akkor annyit mondott, hogy mennyit szokott kapni. Meg vagyunk elégedve a dokival, hozzá járok most is, de nem adtuk magánrendelés tízszeresét. Azért az egy kicsit túlzás lenne. A kicsivel (az előző terhesség komplikációi miatt) bő félidőtől 2 hetente jártam vizsgálatokra.

A kicsi születése után sem éreztem semmi hátrányát, hogy kevesebbet adtunk.

Most is megbeszéltünk a férjemmel, hogy mennyit adunk.

Mondjuk nekem nem kellett szülésznő, mert a kicsi már progis császár lett, a harmadik meg szintén császár lesz.

Szülésznőnek olyan 30-50e körül szoktak adni.

2014. okt. 15. 09:01
 4/11 aHermann ***** válasza:
100%

Ja, amúgy a nagynál 10e volt egy vizsgálat, a nagy nem a fogadott dokinál született. A kicsinél 12e lett egy vizsgálat, akkor 50e-t adtunk, most 15e a vizsgálat. Most is hasonló összegben gondolkodunk.

Amúgy budapestiek vagyunk.

2014. okt. 15. 09:05
 5/11 A kérdező kommentje:
Én egyébként 8000 Ft-ot fizetek egy vizsgálatért (Székesfehérvár). És most már foglalkoztat a téma, hogy a dokinak és a szülésznőnek mennyi legyen majd adva.
2014. okt. 15. 09:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mind a két gyereknél ugyanaz az orvos.

Mind a kétszer is 50 ezer forintot adtunk + egy kis csokit, mert csokifüggő a doki.

Ő sem mondott árat. 10 ezer volt a magánrendelése, problémás terhességeim voltak, min. 150 ezer forintot ott hagytunk, csak a terhesgondozásért.

Ha nincs fix összeg, annyit adsz, amennyit akarsz. Nem kell a tízszerese.

2014. okt. 15. 09:31
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
Dokinál 3 ezer egy vizsgálat, 40 ezret adtunk a szülésért. Ő sem mondott árat, annyit mondott, hogy nekünk friss szülőként nagyobb szükségünk van a pénzre, és ne gondolkodjunk nagy összegekben. Nem tűnt úgy, hogy kevesellené. Ismerőseim közül többen is szültek nála, sokan 30 ezret adtak, ők sem vették észre a későbbiekben sem, hogy kevesellené az orvos. Neked kell tudnod nagyjából belőni, hogy milyen típusú a dokid. Én hallottam olyat, hogy egyszer egy pár 100 ezer forintot akart adni az orvosomnak és nem fogadta el. Azt mondta, hogy az édesanyja ennyi pénzért másfél hónapot dolgozott, nincs képe eltenni pár óra munkáért. A pár ragaszkodott hozzá, a végén kiegyeztek abban, hogy a kórház alapitványának adják az összeg egy részét.
2014. okt. 15. 09:35
 8/11 Lencsibaba0121 ***** válasza:
100%
Nyíregyházán lakom. A dokimnál 9000 Ft volt a vizsgálat, 65.000 Ft-ot kapott. Nagyon szépen megköszönte és minden nap többször is megnézett engem is és a gyereket is. Szülésznőm nem volt, császáros voltam.... Szerintem ha olyan 50-60 körül adsz, azzal elégedett kell, hogy legyen.
2014. okt. 15. 09:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

3 gyereket szültem ugyanannál az orvosnál.

Terhesgondozás 2000 ha ultrahang is volt akkor 3000.

Szülésért 25000 Ft.

2014. okt. 15. 09:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is 3 gyereket szültem ugyan annál az orvosnál. A terhesgondozás 8000 és 10 000 Ft között volt (évente emelte), a szülésért 100 000 Ft-ot fizettünk. A szülésznő 50 000 Ft volt.
2014. okt. 15. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!