Akinek az első szülése császárral végződött és a másodiknál már önként döntött a császár mellett, hogy érzi: jól döntött vagy sem?
Köszönöm a válaszokat!
Még nem kérdeztem meg a dokimat, szeretnék fogadott orvost és szerintem simán lehet választani, főleg ha az első így alakult...bár ebben is segíthetnétek, hogy jól gondolom-e...
szia,igen általában hajlanak az orvosok a köv. császárra(legalábbis a legtöbb),inkább a császár utáni sima szüléshez kell keresgélni.
Én utóbbi csoportba tartozom,tőlem kb. 5ször kérdezte meg az ügyeletes doki,mikor megérkeztem fájásokkal,hogy ne hívja-e inkább a műtőt,és akkor legyünk túl rajta mihamarabb..Végül nem műtő lett,hanem hajnalban a saját dokimat hívta,h vezesse le a szülést:)
Szóval ilyen szempontból szerintem nem lesz nehéz dolgod.
Egyébként meg akárhogy döntesz, a gyerek a lényeg a végén,nem az,hogy hogyan született..
(én az érzéstelenítés miatt nem akartam újabb császárt,azt a kínt soha nem szeretném újra átélni,amilyen fejgörcsöt okozott..)
nekem is 3,5 eves a lányom, 9 ora vajudas utan kiderült h homloktartasban van, nem jöttek a tolofajasok, csaszar lett...most sima szülésre készülök...a csaszar utani 5 napos embertelen fejfajas helyett inkább pár nap fajdalom "ott"...
37 hkm
"A másodiknál én kértem a császárt! Nem kockáztattam a baba egészségét és inkább elszenvedtem még egyszer a császáros nyűgöket(ami csupán pár napig tart, ellentétben, ha beteg a gyereked...)"
Megértem, hogy ha valaki másodszor is császárt választ, de azért ez elég erős, hogy ha nem teszed, akkor beteg lesz. Ez egyáltalán nem igaz. Ha az orvosod sugallta ezt, akkor félrevezetett. A tények azt mutatják, hogy a császár utáni hüvelyi szülés kevesebb és kisebb komplikációkkal jár, mint egy második, vagy sokadik császár. Természetesen van, amikor a császárra szükség van, mert életet ment, de ezt így előre kijelenti, hogy vagy császár vagy kockáztatod, hogy beteg lesz, egyszerűen nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!