Volt fogadott orvosotok a terhesseg soran?
Volt. Magánrendelésre jártam, ami alkalmanként 7000 Ft volt. Kb. 8-szor voltam. A szülésért nem mondta meg mennyit kér, 100.000 Ft-ot adtunk.
Azért akartam mindenképpen fogadott orvost, mert problémás eset voltam és szerettem volna, ha egy valaki végigkíséri a terhességemet. Azt az orvost választottam, aki 6 év küzdelem és jó pár nőgyógyász után 3 hónap alatt hozzásegített, hogy terhes legyek. A későbbiekben nagyon jó döntének bizonyult, hogy fogadtam orvost. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy minden jól alakult volna, ha nincs saját orvosom. Nagyon sok probléma volt, de szerencsére teljesen egészségesen megszületett a babánk.
Örömmel olvasom, hogy sok helyen megfelelő a TB-s ellátás is, de én sajnos egészen mást tapasztaltam. A saját orvosomhoz magánba jártam, aki ott minden megcsinált, figyelemmel kísérte az egyéb leleteimet is, de az SZTK-s terhesgondozásra is el kellett járnom a "hivatalos" dolgok miatt. A magánrendelésen nem tudnak táppénre venni, illetve az SZTK-ban kaptam a beutalókat is. A terhesgondozó ajtaját csak és kizárólag kívülről láttam. Egyszer sem!!! hívtak be. Soha nem vizsgáltak meg, nem kérdeztek semmit, nem értékelték az eredményeimet, csak bevették a kiskönyvemet, majd a folyosóra kivágták hozzám az egyebekkel együtt (pl. beutaló). Volt olyan, hogy a lábfejemmel akadályoztam meg, hogy rámcsapják az ajtót, mert még akartam valamit kérdezni.
A 32. héten egyszer kiviharzott egy orvos és a folyosón!!! felháborodva megkérdezte, hogy XY-né-nek (azaz nekem) miért van 7,1-es cukra. Mondom neki, hogy azért, mert cukorbeteg vagyok és előfordul néha ilyen érték. Akkor elkezdett hápogni, hogy nekem diabetológiára kellene járnom, bla, bla, bla. Mondom neki, hogy járok (1-es típusú, inzulinos vagyok régóta). Ráírta a kiskönyvem elejére, hogy cukros vagyok és soha többet nem láttam a hapsit.
A védőnő (aki nem a terhesgondozóban található) rendszeresen fogadott. Annyit csinált, hogy megmérte a vérnyomásom és megkérdezte!!!, hogy hány kiló vagyok. A vége felé hallgatott szívhangot. Egyszer sem!!! nézett tesztcsíkkal vizeletet, holott a cukorbetegségnél még fokozottabban kellene. Na mindegy vettem magamnak otthonra tesztcsíkot, megnéztem magamnak.
Ezek után gondolom érthető, ha az ember nem szeretné veszélyeztetni a saját és a leendő gyermeke egészségét és inkább orvost fogad.
A szülésnél is azt tapsztaltam, hogy a mellettem lévő ágyon a nővel, akinek nem volt orvosa úgy beszéltek, mint egy állattal. Annyira sajnáltam szegényt.
Ez egyébként két különböző kórház, tehát nem csak egy konkrét helyen ilyen a helyzet.
Nem volt fogadott orvosom egyik terhességemnél sem. Amit az orvosra szántam volna, azt lehet a babára, a gyerekekre költeni. Ahogy itt olvastam van aki 8000 Ft-ot adott alkalmanként, abból én inkább cipőt veszek a gyerekeknek, vagy gyűjtögetünk és talán el tudunk menni nyaralni együtt.
Bár nálam nem volt egyik terhességgel sem gond. Az sztk-ban is meg voltam elégedve az orvosokkal, ha kérdeztem válaszoltak. A szülésnél pedig a szülésznőn is sok múlik. Én mindig jókat fogtam ki.
Beszélgettem már sok anyukával, de nálunk kb. 60-40% az aránya a fizetős és sztk-ra járó kismamáknak. (nyugat-magyarország)
3 gyerekes anyuka
Tehát, aki nem fogadott orvost, az lepontozást érdemel? Miért? Mert nem sikkes nem fogadni orvost? Proliság vagy mi?
Mint írtam, nekem olyan orvosom volt az sztk-ban, akivel maximálisan elégedett voltam. Nemrég kezdett ott dolgozni, még nem égett ki, türelmes és figyelmes. Először persze véletlenül pont hozzá kerültem, de mivel abszolút jó tapasztalatom volt vele és megbeszélhettem vele, hogy mindig hozzá kerüljek, így is kértem és kaptam is időpontokat, így mi értelme lett volna magánrendelésre járni kemény pénzekért valaki máshoz?
Igen, a 17-esnak is igaza van. azt nem nagyon reklámozza senki, ha befürdik a fogadott orvossal.
az egyik ismerősünk pl. úgy járt, hogy az orvos 300 eurót kért a szülésért. végül olyan gyors szülése lett a nőnek, hogy két ügyeletes szülésznőnél 2 óra alatt megszült, mire értesítették az orvost, hogy jöjjön be, addigra a baba már kint is volt. Az orvos meg végül egyáltalán be se ment a kórházba, hiszen a szülés már lezajlott. A nő úgy gondolta, hogy ha már felfogadta előre az orvost, akkor mégis ad neki 100 eurót, annak ellenére, hogy az orvos ott sem volt. És az orvos nem hogy elutasította volna a 100 eurót, hanem még pofátlanul kiosztotta az anyukát, hogy márpedig 300 euróban állapodtak meg!
Igen, érdekes, hogy, akinek nem volt fogadott orvosa, az le van pontozva! Na mindegy. Nekem sem volt, mint már egyszer leírtam, de úgy gondolom, hogy akinek problémás a terhessége vagy ikerterhesség, akkor mindenképp válasszon orvost, én is így tettem volna, ha bármelyik előfordult volna a 3 terhességem alatt, de szerencsére nem volt gond.
Egyébként ez az egész fogadott dokiság inkább nagyzolás, sokan nem akarnak lemaradni, vagy égő lenne a baráti körben, ha nem fogadna orvost. Sajnos ez van, de tény, hogy elvileg jobban figyelnek rád, ha magánrendelésre mész. Persze vannak kivételek.
Velem sosem beszéltek úgy, mint a kutyával a szülészeten. Sőt, még hamarabb elláttak, mint azt, akinek fogadott dokija volt, mert annak várnia kellett az orvosra.
Sógornőm is úgy járt, hogy mikor beindult a szülése, akkor a dokija épp síelt. Persze a pénzt előre elkérte, vajon miért?
Meg biztos vannak még storyk, csak a rosszat nem írják le!
Első lányomnál sztk rendelésre jártam, így is szültem. 14 hónapos a lányom, ismét állapotos vagyok, magánorvost kellett választanunk mert nem tudok órákra találni valakit, aki vigyáz a lányomra. Az sztk terhesgondozásra odamentem 9-re, és jó ha délben bejutottam, annyian voltunk.
Kedves 14-es! Elhiszem hogy te ügyesen meg tudtad oldani az időbeosztásodat, de ne ítélkezz mások felett. Sokan szeretnénk a gyerekünk cipőjére költeni a tarifát. Ne ítélj, hogy ne ítéltessél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!