Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg fzájdalmasabb a...

Gabszem kérdése:

Tényleg fzájdalmasabb a második szülés?

Figyelt kérdés
Rettenetesen be vagyok tojva! az elsőt fájdalomcsillapitás nélkűl szültem, de voltak komplikációk. Fájásgyengeségem is volt. 36+5 napos vagyok a doki tegnap azt mondta hogy bármikor jöhet mert a méhszáj 2111-es.
2014. okt. 2. 06:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nekem az volt, viszont burokrepesztéstől fél óra alatt meglett a baba.
2014. okt. 2. 06:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem kerhetsz fajdalom csillapitast? A 2. en EDA-val szultem, tanulva az 1-bol.
2014. okt. 2. 06:39
 3/11 anonim ***** válasza:
szerintem embere válogatja. nekem a második nagyon könnyű és magyon gyors szülés volt(reggel 8 kor mentem be rendszeres 8 percesekkel, 11:30 kor burkot repesztettek -11-45 kor 3.ik nyomásra megszületett a fiam).
2014. okt. 2. 07:14
 4/11 anonim ***** válasza:

Én 5 hete szültem első babámat, első fájásokkal együtt 10 óra alatt meg lett, nekem nem voltak olyan rettenetes fájdalmaim, mint amikről a legtöbb anyuka mesélni szokott, rendesen tágultam, fájdalomcsillapítás sem volt szükséges.

Azt hiszem én hálát adhatok az égnek, mindig is ilyen szülést szerettem volna.

2014. okt. 2. 07:17
 5/11 anonim ***** válasza:
4# vagyok, nem mindenkinél fájdalmasabb a második szülés, pl anyukám a bátyámat 20 óra alatt szülte hatalmas fájdalmak között de még sem tágult úgy ahogy kellett volna ezért még fájáserősítőt is kapott, engem pedig mindössze 4 óra alatt megszült, az első fájást is beleértve, enyhébb fájások között, mint a bátyámat.
2014. okt. 2. 07:23
 6/11 anonim ***** válasza:

Az én esetemben a második volt a legkönnyebb, legfájdalommentesebb. 6 órát vajudtam, szinte végigröhögtük a férjemmel. :)

3 gyerekes anyuka

2014. okt. 2. 07:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Fájdalmasabb volt,de sokkal jobban viseltem és sokkal jobban eltudtam lazulni mint az elsőnél.Az elsőnél 19 órát kínlódtam amiből 6 óra oxitocinnal volt...a másodiknál összesen majdnem 1,5 órát.

Egyiknél se kaptam fájdalomcsillapítót (gázt szívhattam volna,de azt tartsák meg maguknak)

2014. okt. 2. 07:41
 8/11 anonim ***** válasza:
nem
2014. okt. 2. 07:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekünk az első gyermekünk 16 óra után lett meg, kaptam EDA-t (amiről azt gondolom a mai napig, hogy semmit de semmit nem hatott), szülés közben végig repedt a hüvely falam is, megkatétereztek, és vagy másfél órán át varrtak. A második gyerkőcnél fél 4kor jött az első fájás, 5:55kor meg a mellkasomon volt már. :) Se érzéstelenítős, se repedés, két öltést kaptam, azt is csak a biztonság kedvéért. Februárra várjuk a harmadikat, remélem az is ilyen könnyű lesz! (bár az is igaz, hogy az elsőt 39 hetesen szültem - bár később azt mondták túlhordott baba- , a másodikat pedig a kiírt napon. Nem tudom ez számít e)
2014. okt. 4. 16:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem a második szülésem volt a legkönnyebb, és az fájt a legkevésbé. Az első 12 óra alatt volt meg, a második 4,5 óra volt, a harmadik 5 óra. A harmadik szülésem fájt a legjobban. Egyiknél sem kaptam fájdalomcsillapítót.
2014. okt. 4. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!