Mit jelenthet: acut magzati distress? Sürgősségi császárral született a kisfiam és senki nem hajlandó elmagyarázni az okát.
És téged is megviselt az altatás (lelkileg)?
Félelmetes volt,h. odasereglik mindenki: orvosok, nővérek, szülésznő, altatóorvos...Nagyon megijedtem és csak annyit mondtak, hogy azonnal meg kell műteni. Fél 10-kor hívtam fel a páromat,h. visznek a műtőbe, utána kaptam katétert, stb. és 3/4 10-kor lett meg a kisfiam.
A babád apgar-ja milyen lett?
szia!
Az acut magzati distress akkor alakul ki, amikor a baba nem tud rendesen megindulni a kivezető úton , vagy beakad a szülőcsatornába és szó szerint "bepánikol". Ennek széles lehet a skálája, a pulzus felfokozottságától egészen a szívritmus lecsökkenéséig. Mindkettő ártalmas lehet, de azért van vajúdás alatt is végig a kismamin az érzékelő, hogy nézzék a baba szívhangját. Hüvelyi szülésnél egyébként is lelassaul a pulzus, amikor áthalad a fej a medencén, de van amikor kritikusan lassú vagy túl szapora lesz.Az ártalmassága inkább "pszichikai" jellegű, pár esetben léphet fel oxigénhiány. Viszont mivel nézik a szívhangot folyamatosan; ahogy egy érték alá csökken/ fölé megy ,rögtön beavatkoznak. Pl. császármetszéssel.
Nagyon szépen köszönöm!!!
Szegénykém, ezek szerint nagyon kellemetlen percei lehettek odabent. :(
A kisfiamé 5-ös lett, de az is nagyon elkeserített, pláne,h. az altatás miatt neki oxigént kellett kapnia, mert felsírás után bealudt.
Ha esetleg van kedved beszélgetni, levelezni, nyugodtan írj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!