Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják sokan hogy a...

Miért mondják sokan hogy a szülési fájdalom olyan mint a menstruációs görcs, csak erősebb?

Figyelt kérdés
Szerintem semmi köze hozzá.Szerintetek?Milyennek írnátok le?
2010. jan. 21. 08:49
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó Válaszoló.Kösznöm válaszod, és egyetértek veled, biztos más lehet, és én is sajnálom hogy így alakult, de a lényeg hogy a fiam egészséges lett.

Azért is tettem fel ezt a kérdést, hogy van e esetleg itt még olyan anyuka aki tényleg máshogy élte meg a fájdalmat, mint egy sima mensis görcs csak százszor rosszabbanak.Én le sem tudom írni milyen volt, de a burokrepesztés és oxitocin után az első olyan volt hogy azt hittem ottmaradok.(pedig van fájdalomtűrő küszöböm azért).meg is lett a babám három óra alatt.

Igen nekem kimaradt az hogy tízperces, nyolcperces.....rögtön bele a közepébe.

És a vége majdnem vákum lett, és úgy nyomták ki szó szerint a fiamat ki belőlem.Talán nem is voltam magamnál már a végén.

2010. jan. 21. 19:19
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem akartalak bántani, bocsi, ha úgy jött ki :)) épp azért írtam, mert a szobatársaimnak indították és épp hasonló élményeik voltak..Ezért írtam, hogy kívánom Neked, hogy átélhess egy sima szülést, minden beavatkozás nélkül, hidd el, sokkal elviselhetőbb, mint amit oxitocinnal keltenek...Na, majd a következő babánál :))
2010. jan. 21. 21:30
 13/20 anonim ***** válasza:
Tegnap 9.02-es vagyok. Én sem bántásnak írtam, amit írtam! Mindannyian mások vagyunk és máshogy éljük meg. Egyébként az orvosodnak randija volt, hogy ennyire siettette, vagy más probléma volt? Csak mert a normálisabb kórházakban hagyják szépen maguktól menni a dolgokat. Igaz az én fiam is 4 óra alatt meg lett, de beavatkozások nélkül. Hol szültél?
2010. jan. 22. 07:29
 14/20 A kérdező kommentje:

Kedves 07:29 es, bocsi, én reagáltam túl!Csak pont nem volt időm kifejteni a kérdés alatt a kommentemet hogy miért is teszem fel a kérdést.

Nem, nem volt randija a dokinak:-), egészségügyi oka volt a dolognak, magas lett a vérnyomásom, nagyon bevizesedtem, és a sok gyógyszer miatt inkább három nappal hamarabb megindították.Nem a dokim döntött, hanem egy konzílium.De nem bántam mert nehéz volt a kórházban, három hetet már bent voltam:-(,És már tényleg úgy voltam hogy mindegy hogy hogy, csak megszülessen.Sajnos volt már előtte tapasztalatom hogy milyen lehet a szülési fájdalom.Azért sajnos mert volt a félidős terhességem amit sajnos magzatelhalás miatt meg kellett szüljek, és azt is így indították.Hát kb. akkor is ilyen jellegű fájásiam voltak.

De hátha a következőnél majd átélhetem én is a természetes(ebb) szülés varázsát!De még így is nagyon boldog vagyok, hogy nem császár lett, és hogy itt van a lurkó!

Köszi a válaszokat, és tényleg bocs hogy kicsit sértődötten reagáltam!

Minden jót.

2010. jan. 22. 08:20
 15/20 anonim ***** válasza:
na szerintem biologiailag biztos van köze hozza mert ugyanaz a fizikai törtenes megy vegbe,EGY IDEIG,na de aztan...hat az aztan mar nem hasonlit annyira,a mensis görcs lemarad egy kicsit...
2010. jan. 22. 21:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekem is volt 2-szer inditott (az egyiknél lassabban inditották ott előszőr mensis görcsök voltak, aztán váltottak át erős fájásokba, a másiknál rögtön olyan erős fájások jöttek, hogy na, ott nem volt mensis fájás) a 3. szülés magától indult, megjegyzem sokkal kellemesebb volt, ott voltak pár nappal előtte már jóslófájások, és mikor beindult fokozatosan erősödtek. Most bizom benne, hogy pont olyan könnyű szülésem lesz mint az az utolsó volt.

Gratula a babóhoz! :-)

2010. jan. 23. 16:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Ja a 2. inditottat kb. egyformán élhettük meg.
2010. jan. 23. 16:32
 18/20 anonim ***** válasza:

Mik lettek (lett volna) a babáid?

Nekem is az 1. halvaszületett. :-( (Fiú, utána 2 egészséges lány, most meg még nem tudjuk.)

2010. jan. 23. 16:35
 19/20 A kérdező kommentje:
Kislány lett volna a második, az első még pici volt nagyon, ott ugye nem tudhattuk.És van már egy kisfiam:-)))
2010. jan. 24. 18:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Menstruációkor a méhem görcsöl, szüléskor maga a szülőcsatorna, a hüvelyem fájt. Azért emlékszem ilyen pontosan, mert erre világ életemben én is kíváncsi voltam. Nem arra, hogy mennyire, hanem, hogy hol fog fájni. Nekem egyértelműen a szülőcsatorna fájt, ahogy jött az a nagy fej 12 órán át! A gátmetszés és a varrás sem fájt. De legjobban a petevezeték átjárhatósági vizsgálat fájt!
2013. szept. 26. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!