Ha azt mondják, nem ihatok vajúdás alatt, akkor azt
tényleg be kell tartani?
Figyelt kérdés
Most ezt nagyon hülyén fogalmaztam meg, de máshogy nem tudtam. Szóval. Én már egyszer szültem a pécsi klinikán, és akkor nem engedtek inni vajúdás alatt, pedig nagyon szomjas voltam. Sőt, még a szülés után, az egy órás megfigyelés alatt sem. Ha a mostani szülésemnél azt mondom, hogy márpedig én szomjas vagyok, és hoztam magammal vizet, szeretnék inni egy kicsit belőle, akkor konkrétan megtilthatják, hogy igyak? Nem vagyok ilyen belázadós fajta, nagyon együttműködő vagyok, csak emlékszem rá, mennyire ki voltam száradva legutóbb, és már attól voltam rosszul.
2008. aug. 9. 22:39
1/7 anonim válasza:
Szia.Nekem azt mondták a nővérek mikor szültem azért nem szabad,hogy igyak mert hányni fogok.
2008. aug. 9. 22:50
2/7 anonim válasza:
SZIA.MIKOR ÉN SZŰLTEM A FIAMAT 2 ÉVE AKKOR A DOKI AZT MONDTA HA NAGYON SZOMJAS VAGYOK KORTYONKÉNT IHATOK DE KEVESET!
2008. aug. 9. 23:27
3/7 anonim válasza:
Öblögetni lehet. Az is segít. De ne igyál, mert ha műtétre kerül a sor, gond lehet. Amúgy konkrétan megtilthatják, mint ahogy olyan műtétre is kötelezhetnek, amit nem akarsz. Pl. hiába nem akarod a császárt, akkor is megcsinálják, mert a babának is vannak jogai. A terhes nőnek némileg csökkennek az önrendelkezési jogai. Ez most így durván hangzik, de így van.
2008. aug. 9. 23:35
4/7 anonim válasza:
Én is pécsi vagyok de direkt Szigetváron szültem, és én ott végig ihattam, holott végig úgy volt, hogy császároznak téraránytalanság miatt. Aztán végülis nagyon nehezen de sikerült megszülnöm hüvelyi úton. Ha nem ihattam volna tuti nem tudom végigcsinálni, mert annyira kiszáradt a szám még így is, hogy összeragadt a szárazságtól. Igaz hogy kb. fél litert ittam a 12 óra alatt vagy még annyit sem, de nagyon sokat segített az biztos. És nem hánytam és hányingerem is csak akkor volt, amikor a férjem késve hozta a vizet. De szerintem sok függ a szülésznőtől, mert utólag mondta, hogy kicsit parázott, hogy nehogy a doki leszúrja ha gáz van. Szóval hogy mennyire szólhatsz ebbe bele fogalmam nincs, legjobb ha előre megdumálod a dokival hisz neked már van tapasztalatod. Mondd el neki hogy az elsőnél milyen rosz volt szomjasan vajúdnod és talán engedékenyebb lesz. Könnyű szülést kívánok.
2008. aug. 9. 23:56
5/7 anonim válasza:
szia
nem tom,ott milyen a szülőszoba,én alternativban szültem, és lehet azért engedték,de én rengetegett ittam,kb 1 liter szénsavmentes ásványvizet,igaz egy éjszaka alatt,de az utolsó 2 órában már nem lehetett..de nem volt hányingerem tőle
2008. aug. 10. 10:42
6/7 anonim válasza:
Szia!
Kórháza válogatja, engednek-e inni. Nálunk nem lehetett, az előttem szólók már írták, a lehetséges műtét miatt. Én reggeltől voltam szülőszobán, mivel elfolyt a magzatvíz, de fájásim nem voltak. Estére lett meg a picúr, és én nagyon szomjas és éhes voltam. Az elején, mikor még tudtam mászkálni és engedtek is, lezuhanyozhattam, és bevallom őszintén, ittam titokban zuhizás közben. Később meg is bántam, mert hánytam 2x is (bár valószínű amúgyis hánytam volna, de így rosszabb volt), úgyhogy utólag átgondolva csak 1-2 kortyot ittam volna inkább, vagy kiöblítem a számat. Viszont azt hülyeségnek tartom, hogy nálunk még szőlőcukrot szopogatni se engedtek...:-(
Remélem hamar meglesz a babád, és nem lesz időd megszomjazni! :-)
5 hós baba anyukája
2008. aug. 11. 12:49
7/7 anonim válasza:
Én is csak titokban iszogattam keveset a kecskeméti szülészet mosdójában és zuhanyzójában, és semmi bajom nem lett tőle. Szülés után viszont (gondolom a vérveszteség miatt is) nagyon szomjas voltam, és akkor már nem tudtam kiszökni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!