Hallott már bárki hasonlóról? A véleményetekre vagyok kíváncsi!
Egy hete született meg a harmadik kisbabám, szerencsére egészségesek vagyunk ma már, de ami egy héttel ezelőtt velünk történt, azt még ma sem értettem meg. Volt már két hűvelyi szülésem, tudom hogyan indul a szülés és mindez mivel jár, nem vagyok tapasztalatlan e téren. Mégis most valami nagyon új dolog történt velem egy hete kedden délután. Pontosan a kiírt napon jártam, már 2 hete napi rendszeres CTG vizsgálaton, stb is részt vettem. Délután fél 4-kor iszonyatos görcseim lettek, lenn a méhem alsó felében. Először fél óránként, majd nagyon gyorsan besűrűsödtek 3 percesekre. Rögtön hívtam a férjem és írány a szülészet. Mikor odaértünk, a lépcsőn már szinte képtelen voltam felmnni, akkora fájdalmat éreztem szünet nélkül. Fájt a hasam és a hátamba is kisugárzott. A szülésznőt rögtön a ctg-re kapcsoltak, ami viszont semmilyen méhtevékenységet nem mutatott ki. Először még azt is mondták rám, hogy szimulálok! Én meg már moccanni sem tudtam a fájdalomtól, nemhogy pl. ágyra fel vagy le szálljak. Kétségbeestem mikor a szülésznő azt mondta, majd akkor grimaszoljak, amikor jönnek majd az igazi fájások! Már ez is kibirhatatlan volt. Megvizsgáltak, csak 2 ujjnyira voltam nyitva. Azt mondták reggelre talán eléggé kitágulok. Bevallom őszintén, akkor már a halálom is kívántam, csak a szenvedés szünjön meg. Mikor az orvos odaért, akkor már elkezdtem verítékezni is, folyt a homlokomról, a hasamról,stb. Ekkor az ő javaslatára megmérték a vérnyomásom is, ami 190/120 volt. Ránézett, a dagadt lábaimra és kimondta a diagnózist: preeklampszia. Amikor félig öntudatban még halottam az orvos hangját, amint sürgősen aneszteziológusért telefonált, akkor már tudtam, hogy nem fog sokáig tartani a kínszenvedéem. 20 perc múlva már kinn is volt a kisfiam, én azóta lábadozom a császármetszésból.
Ma már nyugodt vagyok, gyönyörködöm a bájos kisbabámban, de szeretném megérteni, vajon mi a csoda fájhatott nekem annyira, ha a méhem a CTG szerint nem is görcsölt?
Kérdeztem a szülésznőt, csak a vállát vonogatta, kérdeztem az orvost, azt mondta, ne foglalkozzak utólag már vele.
Szerintetek?
Egyébként az egy hét alatt 16 kiló/liter lement rólam, ami java valóban víz volt, tehát ődémás voltam, nem pedig hájas.
Ikerterhességnél gyakoribb a magas vérnyomás, vagy a preeklampszia, ami azt jelentheti, hogy hamarabb kell világra hozni a babákat.
Az ikerterhesség legnagyobb veszélye a koraszülés. 10-ből 4 ikerterhességnél a 37. hét előtt megindul a szülés (talán a méh "túlnyúlása" miatt).
Preeklampszia:
A leggyakoribb súlyos szövődmény a terhesség utolsó harmadában.
Tünetei: a vérnyomás emelkedése és fehérjevizelés.
Figyelmeztető jelei:
-a vízvisszatartás miatt ödémás, dagadt a láb, boka, kéz, arc.
-emelkedik a vérnyomás.
- fehérje jelenik meg a vizeletben.
- túlzott súlygyarapodás.
Szia!
Elolvasva, amit írtál, nálam is hasonló volt, csak hasonló, mert a vérnyomásom nem ment fel, igen erős, 5 perces fájásokkal, semmit nem mutatott a gép, első gyerek lévén igen bepánikoltam, mikor nekem is azt mondta a szülésznő, h szimulálok, meg ezek csak jóslók, akkor mi lesz velem később. A fogadott orvosomat sem akarta hívni, én akkor már bent feküdtem, másnap indították volna, mert túlhordtam.
Egy órával később megvizsgált a szülésznő, akkor már csak pereme volt a méhszájnak, az előző vizsgálatnál pedig csak egy ujjnyi. Na, akkor megijedt, elnézést kért, és hívta a dokit, illetve a saját szülésznőmet. Rá egy órára kezemben volt a babám.
Mikor előtte való este befektettek, 150-es fájásokat mutatott a gép, úgy, hogy semmit sem éreztem, vajúdás közben a max 5 volt, és csillagokat láttam. Gondolom, h emiatt hitte a szülésznő, h nem is fáj. Szóval nem tudom, mit mutat a gép, nekem sem jól csinálta.
Szia. Lehet, hogy velem is ez történt, ugyanis senki se tudja rá a választ. Előzmény: Másfél éve szültem, császárral gyönyörű első kisfiam. 56 kg-ról 73 kg-val mentem szűlni. 39. héten mentem be az esti órákban a kórházba magzatmozgás hiány észlelésével, illetve 166-os vérnyomással. A ctg alapján minden rendben volt. A vérnyomásom is ment magától lefelé. De bent tartottak. A 2. nap éjjel fél egytől görcseim lettek, még elég gyengécskék, de már nem tudtam onnantól aludni. Fáradt voltam. Délután 3-kor úgy JÓL megvizsgált egy ügyeletes doki és elkezdett szivárogni a víz. A lényeg, hogy du.4-től már erős fájásaim voltak, leküldtek a szülészetre, és este 8-ig iszonyú fájdalmaim voltak, de csak kb. 2 újjnyira voltam tág. A vérnyomásom megint kúszott felfelé, a lábaim, kezeim ödémásak voltak és a lázam 38 fölé ment. Mivel első babaként nagy babát jósóltak, és az előbbieket beleszámítva, a vége császár lett, 20 óra vajúdás után megszülettett a 4 kg. 57 cm-s fiam. Senki se tudja, mitől lettem lázas, az orvosok sem mondtak semmit, csak sugdostak egymásnak mindenfélét latinul. Másnap meg este leküldtek gyerekágyra, de utána reggel nehézlégzéssel ismét fel az intenzívre. A lábaim-kezeim ugyanúgy dagadtak voltak és mintha - végén kaptam vízhajtót - mintha trombózis gyanút is hallottam volna valamelyik nővértől, - de egyik orvos sem mondott biztosat. A végén 5 nap után hazaengedtek. Tejem persze alig volt, de ez már mellékes.
Sajnálom ami veled történt, lehet a két dolog nem ugyanaz, de nagyon hasonlít az én szülésemre. Talán tudja rá valaki a magyarázatot (vagy nem)...
Szia!
Én szeptemberben szültem, természetes úton az első gyerekemet.Szülés előtt egy hónapig kórházban voltam magas vérnyomás, vizesedés, fehérjevizelés miatt.Szülés előtt 24 órával kezdődtek a fájások, előbb 10, majd 5 percenként.Szülés előtt három órával közölte a doki, hogy másnap megindítják a szülést, mert rosszak az eredményeim.Mivel bent voltam a kórházban volt olyan nap, hogy három nst-t és két áramlási ultrahangot is csináltak.Amikor már olyan erősek voltak a fájásaim, hogy majd leestem a székről, megkértem a szülésznőt az osztályon, hogy rakja rám a fájásmérőt.Max. 38-ig ment fel, én meg nem láttama fájdalomtól.Azt mondta a szülésznő, hogy ez még csak fájásocska.Én meg majdnem mondtam, hogy A...d a fájásocska.Ezután elkezdett a víz szivárogni, és felmentem a szülőszobára.Négy ujjnyira ki voltam tágulva, két óra múlva három nyomásból meglett a fiam.
Szóval nekem semmit nem mutatott a fájásmérő.Ja, és 22 kilót híztam a terhesség alatt, és két kiló kivételével mindet a kórházban hagytam.
szia, én kétszer szültem hasonló fájásokkal mint te. Mindkettőnél azt mondták, hogy az nem is fáj, de szerencsére a doki az normális volt, mert már ismert: az első szülésemnél a CTG csak a tolófájásokat jelezte, addig semmit :-(.
Mai napig nem tudom, hogy milyen fájásokat kellene éreznem mikor az a gép is jelez, mert nekem mindig vízszintes vonalat húzott a nullánál, pedig két gyereket szültem természetes módon (az első 4350 gramm, a második 4600 grammal született)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!