Kitől kell papírt szerezni hogy császározzanak meg, mert nem szeretnék szülni?
Természetesen nem csak az átélt dolgoktól lehet félni...
DE! Tényleg nem értem, mundenki fél valamilyen szinten a szüléstől, általában a félelmet a gyerek iránti vágy legyőzi! Vagy ez az "akarok gyereket, de csak így, meg úgy" kategória?
Hat engem császároztak, tobb okból kifolyólag. A felkelés nehézkes volt 12 ora utan, de nem vészes, fájdalmaim pedig egyetlen percig nem volt. Ismerosom termeszetes uton szült, ülni nem tudott hónapokig. Tehat van erre ellenpélda is, utolso.
A csaszar valoban nagy hasi mutet, magasabb kockázattal, mint a hüvelyi szules. De ha a terhes noben olyan eros mentális gátak vannak, hogy az akaratával a teste ellen dolgozik, akkor az a szules végzetes is lehető épp ezért, ha az orvosa ugy latja, nem csak egyszeru félelemmel van dolga, hanem fóbiaval, vagy pánikkal, inkabb a csaszar fele fog fordulni. Sima szules közben nem lehet leszedalni a szulo not, ellenben csaszar közben egy perc alatt alattiak, ha pl az erzestelenitesnel panikolna.
Aki nem élt meg at sajat maga panikrohamot, vagy nem volt tanúja egynek, elképzelni se tudja, milyen.
Nekem most van úton az első,szóval egyiket sem éltem még át.De van egy nővérem,akinek az első terhességi toxémia miatt az első sürgősségi császár volt.Ő egy olyan anyukával volt együtt egy szobában aki simán szült.Azt mondta 5 nap után tudott úgy mozogni,mint a másik anyuka egy nap után.A következőt mindenképp szerette volna simán szülni.Szerencsére sikerült is.Igaz eléggé megszenvedte,mert nagy volt a baba,de utána sokkal gyorsabban felépült.Én személy szerint,így tapasztalatlanul,
sima szülés párti vagyok.
15!
Igen, szerencsés vagyok. Volt olyan csaszaros a szobában, aki orjongott, volt aki azt mondta faj, de gyógyszerrel elviselhető. Sima szülésnél is van aki jol viseli, szinte mg se érzi, van aki nagyon szenved. Az emberk nem egyformák. Mas a fajdalomkuszobuk is. Lehet, hogy ami másnak faj, nekem nem, lehet hogy ami miatt en szenvedek, másnak semmi.
Ha a megfelelő, témára nyitott magándokit megtalálod, akkor nem kell papírok után rohangálni, elintézi az indokolt császárt.
Persze ezért fizetni kell neki, de kb. ugyanúgy, mint a fogadott orvosnak, illetve hát ő lesz a fogadott orvos.
Egyesek képtelenek elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák, a saját félelmeinket mi éljük meg, mi tudjuk, mennyire blokkolnak minket. Velük nem kell törődni, valószínűleg más kérdésben is hasonló empátiával, toleranciával viseltetnek más problémái iránt, mindent pontosan, jobban tudnak.
Nekem volt már egy természetes szülésem, ha fel kell idéznem, pánikroham szerű tüneteim lesznek, remegek, szédülők, hányingerem lesz, pont ezért a nemsokára esedékes 2. babám császárral fog születni.
Volt már kisebb hasi műtétem, és természetes szülés utáni gátrepedés, vágás + ugye a vajúdás. Én személy szerint egy újabb hasi műtétet vállalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!