Volt nálatok őssejt levétel?
Hát nézd, azért lehülyézni másokat akik nem ugranak bele mindenfélébe gondolkodás nélkül, túlzás. Mertha meg lesz a felhasználási módja az őssejteknek, nyilván ingyen fogják gyűjteni és a véradáshoz hassonlóan fog működni.
Mert ez nem szervátültetés, mert pl Kínában ahol működik ez csak a betegség típusa befolyásolja, hogy elvégzik e beültetést vagy nem, ja meg hogy van e rá pénzed vagy nincs. Úgyhogy nem hiszem hogy itt olyan egyezéseknek kéne megfelelni mint a szervátültetésnél és olyan ról sem hallottam még, hogy a szervezet kilökte volna magából, mint pl egy idegen szervet.
És én hallottam riportot szerintem pont a László kórház orvosaival, akik egyébként őssejt beültetést végeznek, hogy nagy átverés ez az egész.De nem ez az első és nem is utolsó. Az egészségre hivatkozva a legkönnyebb az emberekből a pénzt kiszedni.
Nagy vitát váltott ki hogy levetessük-e vagy sem.
És igaz, csak ebben a kórházban végeznek őssejtet, de nem köldökvérből!
Egyébként Kaposváron is a plasztikai sebész abortátumokból nyert őssejttel végezte a kezelést, én akiről hallottam, nem járt sikerrel.
Itt csak a pénz a lényeg, mert egy beültetésnél több millióról kell beszélni.
És hiába a levett őssejt, az ugyanúgy magában hordozza a genetikailag kódolt betegségeket, így azzal önmagát gyógyítani nem nagyon lehet.
Őssejtet nyerhetnek ki a gerincből is, ezt bárki a hozzátartozója részére megteheti, ha szükséges!
Akit még mindig nem győztünk meg, hogy átverés, az nem olvasta el rendesen. Igaz, most már jó sok a hozzászólás.
Szóval jelenleg Magyarországon senki nem végez vele műtétet. A Sejtbank szemérmetlenül állítja, hogy a Szent György kórház igen. Na, szerintem már ezért fel kéne őket jelenteni.
Igen, lehet, hogy 20 év múlva már fognak vele műtétet végezni. De a levehető mennyiség annyira kevés, hogy egy 20 éves felnőtt embernek életmentő műtétre nem elegendő!
(Pl egy csontvelő-átültetéshez kb 250 ml kell, a köldökzsinórból 30-50 ml tiszta őssejtet tudnak csak kinyerni.)
Kisebb beavatkozásokhoz (retina, szívbillentyű, térdkalács) a saját gerincvelődből bármikor ki tudják nyerni.
Tudom, hogy aki kifizette már érte a 360 ezer ft-ot nem nagyon akarja ezt elfogadni, és kézzel-lábbal hadakozik mellette, hogy milyen jól tette. De sajnos ez az igazság. A marketingduma mögött meg kell keresni az igazságot.
Sajnos egyébként én is levetettem az első gyerekkel, ezeket én is később hallottam csak, dühít is, hogy milyen hiszékeny voltam.
A másodiknál már nem vetetjük le.
Egyébként itt a fórumon is visszatérő téma. Keressetek rá, korábban linkeket is csatoltak a válaszolók, ahol orvosok nyilatkoznak ezekről. Én is mind ott olvastam ezeket.
Ha már itt tartunk, én itt már olvastam olyat is, hogy az anya 6 hónapos gyerekének megrágja a kajáját(ha jól emlékszem káposztás tésztát) és azzal eteti meg.
És linkeltek már be pár hülyeséget.
Lehet, hogy feleslegesen vetettük le, de mivel nem vág földhöz 300ezer forint, ezért a következő babánál is levetetjük, ha már van rá egy icike-picike esély arra, hogy esetleg hasznos lehet...
Engem meg különösebben nem fog érdekelni, ha esetlegesen szükséged lenne rá
Tudod, ezzel egy baj vagy. Mi lesz ha a te gyerekednek lesz rá szüksége és mint itt írták valójában semmire nem elég az a mennyiség amit őrizgetnek neked. És ott állsz az orvossal szemben, akivel boldogan közlöd, oh nekem van lefagyasztva őssejtem és az orvos megkérdi: És mit csináljunk vele? Mert túl sokat nem tudunk kezdeni vele.
Itt volt egy kommentelő, aki így járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!