Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az hogy valaki...

Miért van az hogy valaki nagyon szedved császár után, és van aki nem nagyon? Elvileg mivel magyarázható ez?

Figyelt kérdés
Azt értem hogy hüvelyi szülésnél,függ a baba súlyától,tágulástól stb. De nem értem miért különböznek az "élmények" császár után. Igy egyszerűen nem tudom hogyan fogom megélni én.

2014. szept. 9. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Fájdalomküszöb illetve milyen gyorsan regenerálódik a szervezet. Sajnos azt előre nem lehet megmondani te hogy fogod viselni. És persze függ a császár okátol illetve hogy progis császár vagy sürgősségi.
2014. szept. 9. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Eleve más az emberek fájdalomküszübe. Aztán attól is függ, hogy hogy vágnak, hentes kezébe kerülsz-e vagy egy precíz orvos kezébe. Lesz-e fertőzs vagy nem a sebednél, mert ez is eltérő "élményeket" okozhat.
2014. szept. 9. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Hüvelyinél sem a baba súlyától függ. Mindkettő esetben az egyéni tűrőképességtől, fájdalomküszöbtől függ.
2014. szept. 9. 11:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem attól is függ,hogy mennyire vagy fáradt,mire készülsz! Mert engem hosszú vajúdás után császároztak, utána rengeteget aludtam,mert ki voltam merülve, az első felállás borzalmas volt, nagyon fájt, nehezen épültem fel. Másodiknál tudtam,hogy mi vár rám, tudtam,hogy császár lesz, vajúdás nélkül műtöttek, sokkal könnyebben viseltem, nem fájt annyira, hamarabb felépültem.
2014. szept. 9. 12:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Két programozott császárom volt, mégis tök másképp éltem meg a kettőt, úgyhogy fogalmam sincs - talán a lelkiállapottól és persze nekünk ítélt forgatókönyvtől.

Az elsőnek nagyon pozitívan álltam neki, a terhességem is szép volt, de a végén minden megfordult: sokat kórházaztam, de bíztam, hogy minden jól alakul, viszont utána is komoly szövődményem is lett és akkor elvesztettem a bizalmam az orvosokban, kimerült és elkeseredett voltam, mert több hónapig még a gyerekem sem tudtam ellátni egyedül. Szóval eléggé megrázott, kudarcként éltem meg, hogy ennyire "selejtes" vagyok az áhított "szuperanyu" szerep helyett, így nehezen jöttem formába.

A másodikat végig paráztam, ismertem minden kockázatot, rémhírt és statisztikát, mégis nagyon akartam még egy babát. Azt már tudtam, műtét alatt/után, mire számíthatok és persze a babázás is nagyjából rutinból ment - szóval testileg, lelkileg sokkal könnyebben vettem az egészet. (Még a hasam is szebb lett pár hónappal a műtét után, mint az elsővel több év után, pedig nagyon az ellenkezőjére készültem és a gyerek is nagyobb volt.)

Ja az elsőnél egy nappal előtte tudtam meg, hogy programcsászár lesz és teljesen kihagytam a fájásos részt, a másodiknál is nagyobb volt az esélye, de próba alapon vajúdtam úgy 8 órát, miután elfolyt a magzatvíz (bár még nem voltak annyira vészes fájásaim, de nem is történt semmi).

2014. szept. 9. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem is tudhatod előre, mindenki más. :) Nekem 2 császárom volt, az első előtt sokat vajúdtam, elfáradtam, gerincközeli érzéstelenítés volt. A felépülés hosszú volt és fájdalmas. A másodiknál is erre készültem, csakhogy ott jóval könnyebb volt az egész. Altattak, előbb kelhettem fel, sokkal hamarabb ki tudtam egyenesedni, hamarabb épültem fel. Szóval nem csak egyénileg változó, hanem még szülésenként is. Állj hozzá pozitívan, próbáld a jó oldalát nézni. Fájni fog, az tuti, de ne ezzel törődj. :)
2014. szept. 9. 17:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Én túlsúlyos vagyok,25kg-t híztam,lógott a bőröm,hájam,rángatta a sebet,ordítottam,sírtam,nagyon fájt. Itthon még napokig szenvedtem,alig tudtam ellátni a gyermekem..nezebben gyógyult a seb..
2014. szept. 10. 13:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Enmar csaszar napjan rohangaltam, fajt, de nem volt veszes. Pedig alacsony a fajdalomkuszobom, kicsit faj a fogam es mar felek hogy mi van. Vagy ha nagyon gircsol a hasam, pl.tegnap hasmenes ( bocsanat), es a gorcstol osszegornyedtem, rosszabb volt nekem mint a mutet utan.
2014. szept. 11. 00:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem lelkileg sokkal rosszabb volt, mint a fizikai része. Végig hüvelyi szülésre készültem, de sajnos nem tágultam, az oxitól meg mindketten rosszul lettünk, 7 óra vajúdás után lett császár (a vajúdást végignevettem orvostanhallgató lányokkal :) ). Aztán mikor a műtőasztalra kerültem, úgy éltem meg, mint akit élve boncolnak. Éreztem, ahogy kinyomják a babát belőlem, meg ahogy rám dobálták az eszközöket. Még mindig nem dolgoztam fel. Nem tudom, lesz-e másik gyerekem emiatt, mert hát mi garantálja, hogy következő alkalommal jöhet hüvelyi úton? A fizikai része - hát igen, rohadtul fájt az is, de egy hét, aztán minden oké. Az első felállás iszonyatos, én utána el is ájultam, mikor zuhanyozni kellett. De mire kiengedtek a kórházból, már nem volt vészes. Egyébként a szobában többen voltunk kövér kismamák, mi nehezebben gyógyultunk, a fittebbek hamarabb tudtak könnyebben mozogni - szerintem itt van összefüggés, meg persze amit sokat írtak, hogy a fájdalomküszöbünk is eltérő.
2014. nov. 14. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!