Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az igaz, hogy amikor szülsz,...

Az igaz, hogy amikor szülsz, és nyomsz, akkor a nőgyógyász "ráfekszik" úgymond a hasadra, így nyomva ki belőleg a bébit?

Figyelt kérdés

Én ezt hallottam, egy barátnőm mesélte, aki nem régen szült, hogy az orvos ráfeküdt a hasára, hogy kijöjjön a baba.

Ez mindenhol így van, vagy csak ez a doki csinálja ezt????

2010. jan. 18. 15:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem az első babánál segített rá így a doki.Kiderült,h rövid a köldökzsinór,és a fájás szünetekben visszacsúszott a baba.A 2.babánál szó sem volt semmi ilyesmiről,a 2.fájásra megszületett.Sztem ez szituáció és (orvos) függő is.
2010. jan. 18. 20:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Az első babámnál nekem is szinte rámfeküdt, úgy nyomta, kicsit kellemetlen volt, de kellett, mert nem nagyon akart lejjebb menni.

A másodiknál már nem kellett ezt csinálnia, gyorsabban megvolt.

2010. jan. 19. 09:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is besegített a doki. Amikor nyomtam, két karjával meg a felsőtestével rámnehezedett, hogy rásegítsen a kitolásra, sajnos sikertelenül, császár lett a vége. Amúgy abszolút nem érezni, sőt, még olyan nagyon furcsának se tűnt, van akkor az embernek elég más baja. A szobatársamra is ráfeküdt az ő orvosa, egy doktornő, még egy székre is felállt, hogy nagyobb súllyal tudjon ránehezedni.
2010. jan. 19. 10:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem törvényszerű, hogy minden szülésnél segíteni kell. Sőt. Az a természetes, ha nem kell.

Én fájásgyenge voltam, hiába nyomtam, hogy majd kipukkadt a fejem, a bébi nem akart kijönni. A dokim 2-nél próbálkozott, aztán jött egy nagyobb darab doki, mert már vákumot is rendeltek, ha a köv. tolóra nem jön ki, akkor vákum. Hát vagy mi ijedtünk meg a a babóval, vagy a nagyobb darabb doki segített, de szerencsére nem kellett a vákum, de azt hittem, hogy kiszakad alattam a szülőágy...

De sikerült kijönnie a bébcinek, utána pedig mintha mi sem történt volna, semmi fájást nem éreztem.

Kiderült, hogy azért is jött nehezen, mert a kis keze fent volt a vállánál.

2010. jan. 19. 15:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat Csajok!!!
2010. jan. 22. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!