Volt valami jele annak, hogy szülni fogtok aznap?
1. lányom: én bent feküdtem a kórházban már, mert a kezemet előtte operálták pár nappal (forró olaj miatt), így az orvosom át is kéretett műtét után 24 órával a szülészetre.
Rá 3 nap múlva mentem a szokásos reggeli ellenőrzésre, amikor is kiderült, hogy nagy probléma van és azonnal műteni kell. Én semmit se éreztem az utolsó pár napban. Néha rúgott, bejelentkezett, de a közérzetem a műtéti fájdalmon kívül jó volt.
Végül makk egészségesen vették ki 41. hétre. Tehát túl is hordtam!
2. lányom: SZTK-s orvoshoz jártam vele, mert hazaköltöztünk és nem találtam megfelelő dokit. A kórház, ahol szültem teljesen pozitív volt, egy rossz szót sem mondtak róla. Úgy voltam vele, hogy az ügyeletes orvos lesz a legjobb.
Az SZTK-s doki 37+2 naposnak titulált szülés előtt 1 nappal. Szülés napján (este 8-kor) az ügyeletes közölte, hogy a magzat nem 37 hetes, hanem 41+6 napos!
Aznap reggel 9-kor távozott a nyákdugó. Egész nap fájásaim voltak, de nem álltak be. Néha majd bele döglöttem, de ha mentem, akkor semmi bajom nem volt. Bementem még a m.helyemre aláírni pár papírt, a férjemhez az egyetemre vinni ebédet, majd a nagylányért du.3-re a bölcsibe.
Anyukámnak szóltam, hogy nyugodtan dolgozzon, ha hazaértek vacsorázzanak meg és csak utána jöjjenek át. Valahogy éreztem, hogy ebből nem lesz még akkor szülés.
Este fél7-re állt be a fájás kb. 2-3 percesre. Elköszöntem a kislányomtól, a férjem pedig bevitt a kórházba. 22:40-kor sürgősségi császárral megszületett a második lányunk.
Ha a kisasszony nem indul el, akkor szerintem mai napig bent lett volna még. De minimum rekordot döntött volna akár 44-45 hetes terhességgel, hála a fantasztikus SZTK-s orvosnak ..
Elsönel 42-ik heten mentünk szüles insitasra, de ahogy beertünk beindult nagyon intenziven a szüles! Elötte semmi jel!
Masodiknal lefeküdzem este 11-kor hogy ma sem szülünk mar! 3 ora mulva mar kint is volt! Ott sem volt egy aprocska jel sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!