Székesfehérváron a Szent György kórházban szeretnék szülni. Érdemes szülésznőt választani? Mit kell vinni a kórházba?
Szia!
Én is ott szültem nagy divat most a szülésznő, de szerintem pénzkidobás.
Azért ajánlják, mert hogy ő végig ott van veled a vajúdás alatt, de egyébként úgyis a doki csinál mindent. Ha meg ott van mit számít? Pláne, ha apás szülést szeretnél, szerintem a párod többet tud segíteni ebben lelkileg.
Ha jó dokit választasz, akkor meg az ő tekintélye miatt úgyis rendes lesz veled a szülésznő, ha meg komplikáció van úgyis a doki fog segíteni.
A másik ami miatt szokták javasolni a szülésznőt, az a gátvédelem. Ez most szerintem megint csak divat kérdése.
Tény, hogy régen mindig vágtak, ha kellet, ha nem.
Amikor én szültem viszont a kórteremben egyedül nekem volt gátmetszésem, pedig 2 nőnek nem is volt fogadott orvosa. Kialakult ez a legenda, hogy a szülésznőn múlik, hogy vágnak-e. Nekem a doki próbálta megoldani, de végül muszáj volt, mert 4,12 gr volt a gyerek. Egyébként velem végig ott volt a fogadott orvosom (igaz 3 óra alatt megszültem), a szülésznő pedig már csak a kitolási szakaszra jött be.
De nyugi, mindenki nagyon-nagyon rendes és segítőkész volt, még az ügyeletes doki is.
Mit érdemes vinni? A védőnő nem adott listát? Szoktak. Akkor elmondom, hogy mit ne vigyél:
testápoló, hajsampon egyéb szépítőszerek. Alig fogsz élni, nem ezzel fogsz foglalkozni, 2-3 napot meg ki lehet bírni. A tena bugyi szerintem hülyeség, egy sima v-alakú pamutbugyi sokkal jobb. De nem árt, ha egy számmal nagyobbat veszel, mert eléggé tud vágni.Betét sok kell, azt nem adnak.
Mellszívó, melltartóbetét sem kell, pedig nekem is mondták. kb 5 nap múlva indul meg a tej, addigra meg már otthon vagy. Olvasnivalót, cd-t se vigyél, úgysem fogod használni!
A fehérvári kórházban evőeszközt nem adna, úgyhogy azt vigyél.
jó dolog antibakteriális tusfürdőt használni, mert a szülés után kb a babák 20 %-a szájpenészt kap, ezt ezzel a tusfürdővel ki lehet védeni.
Mivel most már nem tesznek homokzsákot a hasra, érdemes venni hasleszorító bugyit, akkor hamarabb visszahúzódik a has. Ez marha drága, úgyhogy vegyél egyet vagy kettőt, én is a bugyi fölé húztam.
A babának nem kell ruha vagy babaápolószer, azt adnak. Még pelust is, csak popsitörlőt vigyél. Kellhet még neki kis kesztyű, mert az első pár napban nem tudod levágni a körmét, és lekarmolja magát. Kis sapka sem árt, ha nagy hajú babád lesz, fürdetés után meg ne fázzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!